
| Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar | Okunma Says: 888 |
Size Haziran 2023 seçimlerinin sonucunu ya da bundan sonra olacaklar söyleyeyim mi?
Nereden bileceksin derseniz, kesin doru yani sahih bilgi, çünkü Allah özel elçisi ile her konuda olduu gibi, bana haber gönderdi!
Tamam, “Dilipak kafay yedi” diyeceksiniz biliyorum. Mehdilik, Mesihlik, Nübüvvet iddiasnda deilim, haa. Öyle kerametim de yok. Allah her kuluna, yarattna “Kerem”i ile “ikram” eder, herkes de payna düeni alr. “Keramet” budur aslnda. Öyle, kalpleri çevirdiim, göklerin hazinesinin anahtarn ele geçirdiim, göklerin ordularna komuta ettiim gibi bir iddiam yok. Gelecei de bilmiyorum. Sadece gökle yer arasnda ne varsa geçmi ve gelecek hakknda bilgi veren “o kitap”tan haber veriyorum.
Yoo, öyle “srlar sr”n da bulmadm. Okuyan herkesin hemen anlayaca eyler bunlar. Hani her evde olan, duvara astnz “OKU” diye balayan, ama okunmayan, okunsa da anlalmayan, anlalsa da, “iimize gelmedii için” uygulamadmz, ya da bakalarna öütlediimiz, onunla övündüümüz, ama bizim kendimizin yapmad kitap var ya, o kitaptan söz ediyorum ya hu!
spanya’ya gittiimde, Endülüs’ün yükseliini ve ykln anlatan “at” geldi gözlerimin önüne hep. Sarayn duvarlarna hep “La galibe illallah” diye yazmlar. Muhteem bir cami yapmlar. “Cennet-ül Arifan”, Endülüs’ün ihtiamn anlatr bize. Bilim, sanat, felsefe de zirveydiler ama ykldlar. Endülüs yklrken biz zengin ve güçlü idik. Nedense Endülüs’ten söz ederiz de, Timbuktu’dan hiç söz etmeyiz. Ekonomik zenginlik açsndan rivayet edilir ki, Hz. Süleyman ve Hz. Eyyub’dan sonra en zengin sultan oydu. Oradaki ilim ihtiam Endülüs’ü gölgede brakrd. O topraklarda bugün Mali halk yayor, Nijer halk yayor ve o corafya bugün dünyann en yoksul corafyas.
Ya Babil! Beytül hikme’nin yurdu. Babil’in asma bahçeleri, Babil kulesi! Nemrud Allah’a meydan okuyordu. Savamak için Onunla göe trmanyordu. Buhtunnasr ya da nam- dier Nebukadnezar, Hz. Süleyman’n mabedini ykt, mucizevi emanet sandn ayaklarnn altna alp çinedi, Hz. Musa’nn kavmini esir ald. Hani onlar Firavunun zulmünden mucize bir ekilde Allah’n yardm ile kurtulmulard, deniz yarlm, çölde kudret helvas ve bldrcn kebab ile Allah’n ikram ile ödüllendirilmilerdi de, 40 gün sonra lanetlenmilerdi ya. te o yolun sonunda, Hz. Harun, Hz. Musa Kudüs’e varmadan vefat etmiti, Hz. Yua onlar Kudüs’e ulatrmt. te zalim Nebukadnezar sraioullarn klçtan geçirdi, geride kalanlar Babil’e götürdü. Sonra Nebukadnezar da mahv-u perian oldu. srailoullar yeniden Kudüs’e döndüler. Ama bu kez de, dönüte yasaklanan Tevrat’ toplayan Üzeyir AS’a “Tanrnn olu” dediler. eytan bo durmuyor ite böyle.
Biz Beytül Hikme’yi kurduk da sonra ne oldu. Mool imparatoru Hulagu geldi, hepsini yakp ykt. (Moollar Türk’tü deil mi, ya da biz Mool mu idi yoksa). Sahi o Moollara ne oldu, sonra! Uzun hikaye. Allah (cc) “sizi mallarnz, canlarnz, sevdiklerinizle, kimin zaman artrarak, kimi zaman eksilterek imtihan edeceim” diyor da, kim dinliyor ki! Söylüyorum, ezel-ebed davas güdenler zelil olacaklar. Hiçbir peygamber böyle bir ey söylemedi. Yklan krallklarn hepsi, vahyin müjdecilerine kar ezel-ebed iddias ile ortaya çktlar. slam’n ne ilk ve ne de son ordusu olacaktr. Kyamete kadar bu böyle. nsanlk tarihinin en muhteem kadn Hz. Haacer deil mi? Hz. Meryem kendi mucize olan bir kadn. Hz. Asiye deseniz, Firavunun saraynda, kucanda 3 peygamber büyütmü bir kadn. lk cinayet de, ilk peygamberin evinde iki karde arasnda ilenmedi mi?
Haclar, Mekke’de eytan talamyorlar m? Ayn mekanda 3 ayr yerde eytan talanr. Biri Hz. brahim’e gelen eytan, ötekisi Hz. Haacer’e gelen eytan, ötekisi o zaman çocuk olan Hz. smail’e gelen eytan. Hani biz de o ruh ve imanla kesmemiz gerek kurbanmz, ama kime anlatacaksn. Ramazan “eker bayram” oldu, Kurban “kebab bayram” birileri için!
Durun, daha bitmedi. Bizimkiler, bu seçimler için çalyorlar imdiden. Sahi, bizim karmzdakiler kazanrsa, onu kim seçtirmi olacak. O da Allah’n iradesi içinde olacak. Biz Allah’n rzasn gözeteceiz. Yoksa, haa Allah’n yetmeyen gücüne güç, yetmeyen parasna para, yetmeyen aklna akl yetirecek deildir. Siz çok çalmazsanz, Allah’n tek bana gücü bu ie yetmedii için ötekilerin dedii olmu olmayacak. Ve bil gaderi hayrihi ve errihi minellahu teala. Yani kim kazanrsa kazansn, Allah’n dedii olacak. sterse eytan parti kursun, o parti kazansn, bu Allah’n iradesi içinde olan bir eydir. ki hatrlatma daha:
1-Size hayr gibi gelen eylerde Allah er, er gibi gelen bir eyde Allah hayr murat etmi olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir. O, er gibi görünen eyleri Hayra tebdil edendir. O’nun hikmetinden sual olunmaz. 2-Her topluluk layk olduu gibi idare olunur. Siz kendinizi deitirmeden, Allah sizin hakknzdaki hükmünü deitirmez.
Ve babanz peygamber olsa gelse, sizi kurtaramaz, ki haa artk peygamber gelmeyecek ve kurtarc da yok. Asl deimesi gereken sizsiniz. Kimseye ezelde takdir edilen rzktan bakas yok, kaderiniz de deimeyecek, ecelinizde. Ezeli ve ebedi bilgisi ile hüküm sahibi, kadir-i mutlak olarak Allah ebede kadar olan her zaman ve mekan kuatmtr. O’nun iradesi dnda hiçbir ey yoktur.
Peki biz bu iin neresindeyiz?
te asl soru bu, yükselite ve çöküte, bu süreçte kim ne yapt ise, hayr ya da er, karln eksiksiz olarak görecektir. nsan ne yaparsa, sonucu tayin etmek için deil, kendi için yapar ne yaparsa. Çökü döneminde cennete gidenler, yükseli döneminde cehenneme gidenler de olabilir. Bunun aksi de.
Allah’n indinde kendi akbetinizi görmek isterseniz, sizi neyle megul ettiine bakn. Dünya hayat dalar, ovalar gibidir, yükseliler, çöküler yaanr, hayat gece gündüz gibidir. Hak her zaman galibdir. Önemli olan siz Hakl msnz. Allah’n ipine mi tutunuyorsunuz, örgüt, lider, cemaat taraftar olarak Allah’a ulamada bakalarn arac m yapyorsunuz. Bu onlar lah ve Rab edinmek demektir, eer onlar sizi Allaha, resulüne, kitaba deil de kendilerine çaryorlarsa. Onun için din ve devlet büyüklerini lah ve Rab edinmeme çars yapld bize. “eytan sizi Allah’la aldatmasn” dendi.
Elbette zalimlerden yana taraf olursanz, bu kim olursa olsun, onlar yakacak ate, sizi de yakacak. Hakszlklar karsnda susarsanz dilsiz eytan olur ve dünya meta için koarken kendi cehenneminize kendi srtnzda odun tarsnz, kendi cennetinize kendi srtnzda tula tayacakken..
Herkes için yaptnn karl vardr, eksiksiz! yiler için cömertçe. O zaman adil ahidler olun. Unutmayn k gelince karanlk yok olur, karanlk aydnln yokluudur. Yeryüzü böylesine karanlksa, o zaman kendinize dönüp bakn, kafanz bilginin n, kalbiniz imann nurunu yaymad içindir. O kitap bunlar yazar. Temiz bir kalple, kitaba yönelirseniz, onu okur ve anlarsanz ve uygulamaya koyarsanz kalp gözünüz açlr ve Allah’n nuru’yla bakarsnz ve feraset sahibi olursunuz. (Birileri bir hazine haritas bulsa cenneti buldum zanneder, ben, daha dorusu resul size Allah’tan kainatn ifresini ve cennetin haritasn getirdi, kimin umurunda. nsanlar aradklar adres için navigasyon haritasna daha çok güveniyor sanki.) Nefsinizin ve eytanlarn errinden emin olmak için onlardan ve onlarn dostlarndan uzaklarsanz, Melekler sizin yardmnza koar. Tek kii de kalsanz, Hz. Nuh’un ruhaniyeti, 40 kii de kalsanz Hz. Nuh’un ruhaniyeti, bir kavim de olsanz Hz. Musa’nn ruhaniyeti ve onlara yardm eden meleklerin yardm ile kurtulua erenlerden olursunuz. Unutmayn, sizi gören, bilen, duyan, kadir-i mutlak bir Allah var, eer O’nun ipinden tutunuyorsanz, korkmayn mahzun olmayacaksnz. Yok, eer dünya hayatn tercih etti iseniz korkun, çünkü ihtirasla istediiniz o ey her neyse bilin ki, o dua ile istediiniz ey sizin belanz olacaktr.
Allah’n resulü ile sizlere ve bana gönderdii, yaratl gayemiz, O’nun irade ve rzasn bize anlatan kitapta bu ve buna benzer bir eyler yazyor. Bir okuyun isterseniz. Yok, siz kendi bildiiniz yolda gidecekseniz, cannz eytann vaad ettii o yeryüzündeki cennete, metaverse!
Bill Gates, Elon Musk, DSÖ’cüler, FDA’clar yoldanz olsun! Biz LA LAHE, diyoruz onlara kar. Ve hemen devamnda LLALLAH diyoruz. Dileyen stanbul sözlemesini ya da Lanzarote’yi, ya da diledii partiyi seçsin, siyasi emellerini ya da ahsi çkarlarn diledikleri ile tevhid etsin.
Onlarn dinleri onlara, bizim dinimiz bize! Bizim lahmz ve Rabbimiz Allah’tr. Biz O’nun iradesi içinde rzasna talip olanlardan olalm inallah! Görelim Mevlam neyler!
Bakn, Allah iradesini ya da rzasn gerçekletirmek için Dilipak’a ya da hiç kimseye muhtaç deil.
Dilerse O, mabedini ina için bukal eytanlar çaltrr. Onun için kimse kendini muhakkak, olmaz ise olmaz görmesin. Allah kimseye muhtaç deil. sterseniz bir de Halid bin Velid’in azli üzerinde düünün biraz da! Önce bir Amentü okusak ve üzerinde düünsek. Esselamu alâ menittebeal Hüdâ ve dua.
Yazar: Abdurrahman Dilipak |
12-05-22 |
||
| E mail: yeniakit.com | Tweet | ||