
| Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar | Okunma Says: 310 |
srailli sivillerin ölüm korkusuyla ba kesilmi tavuklar gibi kaçt, srail ordusunun hava üslerini boaltt, esir alnan Siyonist askerlerin yüzlerinin kâtlat görüntüleri izlerken öyle düündüm: “Biraz da onlar!”
Dün sabah saatlerinde Hamas’n ilan ettii Aksa Tufan harekatnn srail üzerinde ve dünyada olaanüstü bir ok dalgas oluturduuna üphe yok. “Dünyann en güçlü istihbarat, en acayip ordusu, en güçlü devleti” denilerek pazarlanan ve bölgedeki korku hükümranln bu pazarlama taktiiyle sürdüren srail’in bunca istihbarat zaafyla, bunca korkaklkla, bunca panikle arp kalmas dorusu bu ya, her algnn en nihayet çökecei konusundaki inancm da tazelemi oldu. srail de tpk dier devletler gibi zaaflar, korkular, beceriksizlikleri ve baarszlklar olan bir devlet.
Dier yandan, Filistin halkn kadn, çocuk, yal, sivil diye ayrmakszn onlara 80 senedir her türlü zulmü yaatmalarna ramen o halk korkutamayan Siyonistlerin dillere destan bir korkaklklar olduu da açkça görüldü. Görev yerini brakp kaçan askerlerden nereye kaçacan bilemeyen igalci Siyonist sivillere kadar o fanusun tuzla buz olduunu görmek de çok öretici bir deneyim oldu.
Aksa Tufan’nn birinci baars hiç üphe yok ki budur. Allah tamamna erdirsin. Filistinli kardelerimize zaferler ihsan etsin.
uras da var. Siz bu yazy okurken muhtemelen iki ey oluyor olacak. lki, srail bütün gücüyle Gazze bata olmak üzere bütün Filistin’e amaçszsa saldrarak çizilen, ezilen, yerle bir olan gururunu toparlamaya çalacak. Korkunç bir “kan dökümü” bekliyorum srail’den. Hiçbir ahlaki kural ya da kayg tamakszn önüne çkan her eyi yok etmeye çalacaktr.
kincisi, bata Amerika üretimi ya da desteklileri olmak üzere tüm medya Hamas’a, Gazzelilere, tüm Filistin halkna “terörist” diyecektir. Oysa büyük bir kesinlikle biliyoruz ki dünyada Siyonist srail’den daha büyük ve daha organize bir terörist topluluu yoktur. Fakat dünyada cari kültürel iktidar “kime terörist denileceini ve kime denilmeyeceini” net ekilde belirleyen bir mekanizma olduu için srail “kendisini savunan”, Filistin ise “terörist” olarak tanmlanacaktr. Sakn unutmayalm: Filistin halk, topraklar bir terör çetesi tarafndan igale uram mazlum ve marur bir halktr ve Siyonist teröristlere kar kendilerini her türlü ekilde savunmalarndan daha doal bir ey yoktur. Hiç akldan çkarmayalm bunu.
Bir ey daha var.
Her Filistin-srail gerginlii esnasnda ortaya çkan ve güya suret-i haktan görünerek “ne gerek vard” cümlesini diline dolayan baz bit yavrular yine çkt ortaya.
Bu bit yavrularnn temel numaralar “efendim, zaten müzakereler sürüyordu, bir çözüm bulunuyordu, imdi bu Hamas’n yapt oldu mu?” diye sorup meru, legal, caiz, hak olan Filistin savunmas üzerinde istifham oluturmaktr. Geneli de “muhafazakâr” geçinen tiplerdir.
Aman diyeyim böyle yorumlar görürseniz bu yorumlarn “bir merkezden yönetildiini” aklnzdan çkarmayn. Durum açktr: srail isimli terörist organizasyon sadece güçten, silahtan, savatan anlar. Sadece güçle, silahla, savala dize gelir.
Aylardr Mescid-i Aksa’ya her türlü baskn yapan ve asla laftan sözden anlamayan Siyonist teröristlerin ekmeine ya sürmenin derdiyle dertlenen bit yavrularna da sra gelecektir naslsa.
Açk yazaym. Belki Aksa Tufan ile deil. Belki sradaki be savala da deil. Ama Filistin’de iki devletli çözüm de olacaksa, otonom Kudüs de olacaksa, özgür Filistin de olacaksa bu ancak savala, silahla, savunmayla olacak. Bunun bir baka yolu olduunu düünen ya saftr ya art niyetlidir.
Bir not da Türkiye’nin Filistin’in yeteri kadar yannda olmadn söylemekten bkmayan birtakm isimlere gelsin. Türkiye Filistin’in ve Filistin halknn tam yanndadr. Hem Türk halk Filistin’in yanndadr, hem de Allah’a ükürler olsun ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti Filistin’in yanndadr.
Ve son dilek. srail’in yklp gittiini görmek hayatmn en büyük amaçlarndan biridir. nallah tez vakitte görürüm. Aksa Tufan nasl sonuçlanrsa sonuçlansn, unu unutmayalm: Aramzda “seferle kaytl olduunu” düünen insan ne kadar çok olursa zafer de o denli yaknlar: “Zafer Allah’tandr ve fetih yakndr.”
Yazar: Ýsmail Kýlýçarslan |
09-10-23 |
||
| E mail: yenisafak.com | Tweet | ||