HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : SANAT / DÜNYA BÝR OYUN- Sinema
Okunma Says: 2383
Yazar: Hasan Aðýraliolu
BÝZÝ BU DÝZÝLER MAHVETTÝ

Bülent Bey toplumumuzda insanlarn dizi manya olmalarnn sebepleri nelerdir? Sizce bu diziler neyi ifade ediyor?

Yenik toplumlarn, ezilmi toplumlarn, ekonomik eziklik altnda yaayan toplumlarn, istediklerini baaramam toplumlarn dizilere dükün olduunu biliyoruz. Bunun sebebi de u: Zaten insanlar o isteyip de yaayamad hayatlar dizilerde görüyor ve de yapamad eyleri dizi kahramanlarnda görüyor. Bununla bir empatiye giriyor tabi bu anlamyla. Bundan dolay da dizilere biraz dükün oluyorlar.

Peki,  Türkiye’de u an çok ahlaksz diziler de var. nsanlar bunu neden izliyor? O zaman bizim bilinçaltmz çok mu çirkin?

Tabii bu kadar da çirkin deil ama galiba en azndan bu Türk dizilerinin kahramanlar kadar kötü eyler yapacak millet olmasak da bunu izleyebilecek bir zihniyetimiz de var. Yani o eyler gündelik hayatn içinde olduu zaman da bunu izleyebilecek bir tarafmz var. Çünkü hani erotizm sadece bu anladmz tarafyla hani sözlük anlamyla deil, bir yandan da toplum içinde sindirilmi. Her yerde vardr erotizm.

Hani bir eyi yavalatrsanz erotizm olur, hzlandrrsanz pornografi olur. Mesela ar isteklerle ar bir kapitalist bilinçle saldrgan olup mal mülkü çok acele çok acil bir dakika bile durmadan biriktirilirse bu da bir pornografidir. stemek için sürekli kafanzda o idealler isteme fikirleri younsa ve ar istekle doluysanz bu da baka açdan pornografidir. Demek ki bu bahsettiimiz ahlaksz dizilerin temelinde kiisel geliimi ve iletiimi yetersiz dier tarafyla da ekonomik anlamda ezilmi, zar zor geçinen bir halkn ferdi olarak dizi kahramanlarn izleme yoluyla bir hayat ans bulmaya çalyor izleyiciler. En azndan bir saat, iki saat yaayamadklar o hayat o dizileri izleyerek yaamaya çalyorlar. Tabii bu da izofrenik bir durum. Her iki durumda da ho bir ey deil.

Yaznn kaynana ulamak için tklaynz.

Yazar: Hasan Aðýraliolu
22-12-10
E mail: haberkültür.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı iin henz yorum yapılmamıştır.
BÝZÝ BU DÝZÝLER MAHVETTÝ
Online Kii: 37
Bu Gn: 773 || Bu Ay: 5.865 || Toplam Ziyareti: 2.929.000 || Toplam Tklanma: 58.616.128