HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar
Okunma Says: 544
Yazar: Ýbrahim Karataþ
ÝSRAÝL SOSYAL MEDYAYI DA ÝÞGAL EDÝYOR

SRAL SOSYAL MEDYAYI DA GAL EDYORGazze’deki soykrm yüzünden sadece dünya kamuoyunu deil, Amerikallarn da desteini kaybeden srail, iledii suçlar yüzünden kendisine yönelen hakl nefreti bertaraf etmek için nihayet TikTok’un Amerika’daki birimini de satn ald.

Daha dorusu Amerikan yönetiminin basksyla zoraki ald.

Bundan sonra TikTok Amerika’nn sahibi alt Yahudi iadam olacak.

En ön plana çkan hissedar Oracle’n sahibi ve u anda dünyann en zengin iadam olan Larry Ellison olurken, kalan be kii içinde Türkiye’deki Fox TV’nin sahibi olan Murdoch ailesi de var.

TikTok’u hadm etmenin ve dahi srail yanls yapmann bir srail projesi olduunu bizzat eleba Netanyahu söyledi. Netanyahu iki gün önce “Silahlar zaman içinde deiir. Günümüzde en önemli silah sosyal medyadr. u anda yaptmz en önemli satn alma TikTok. Umarm gerçekleir. Çünkü bize faydal olacaktr” dedi. Netanyahu ayrca X’e (Twitter) de göz koymu görünüyor. X için Elon Musk ile görümeleri gerektiini söyledikten sonra “Musk bir düman deil, dost. Onunla konumalyz. Eer bu ikisini (TikTok ve X) elde edebilirsek çok ey kazanrz.” dedi.

 

Dünyada Yahudilerin kontrolünde olmayan TikTok ve X kalmt. TikTok artk srail’in/Yahudilerin elinde olduuna göre X’i de Elon Musk’ ikna veya korku yoluyla raz edip alrlar. Böylelikle kimse srail aleyhine yazamayacak. Gazze’de ölen on binlerce insan deil, füze sesinden korkan srailli çocuklarn videolar dolamda olacak. Yani ne izleneceine srail karar verecek.

Bu meselede iki hususa daha deinmekte yarar var.

Birincisi, Amerikan devleti TikTok’u, Çin’in kendi vatandalarnn verilerini toplamakla suçlad için hedefine koymutu.

imdi TikTok artk srail mal. Bunu bizzat Netanyahu söylüyor. Ancak ayn Amerikan devleti Çin dnda baka bir yabanc devletin yani srail’in kendi vatandalarnn verilerini illegal olarak toplamasna ve vatandalarn manipüle etmesine sesini çkarmyor. Oysaki bilgi çalma ve bu bilgiyle antaj yapma iini en iyi srailliler becerir.

Epstein vakas üzerinden Amerikallara nasl antaj yapld herkesin malumu. imdi sadece politikaclar deil, sradan Amerikan vatandalar da srail’in takibinde olacak. Bu kadarna nasl izin veriyorlar anlamak mümkün deil.

 

Dier bir husus da baka ülkelerde yaayan Yahudilerin srail için ne kadar çok çaltdr.

Çounun bulunduu ülkeye bir aidiyeti yok. Onlar için devlet demek srail demek.

Bazlar Gazze’ye kadar gelip katliam bile yaptlar. Daha zenginleri balar yaparak, yabanc siyasetçileri markaja alarak ve daha nice yollarla srail için çalyor.

Dolaysyla srailli demek sadece srail’de yaayan Yahudiler deil, tüm dünyadaki Yahudilerdir. srail’le Yahudi diasporas arasnda bizlerin çok fark etmedii ve fakat youn ibirlii yapan bir a var. Bu a ve ba çok iyi çalyor ve srail’i ayakta tutuyor.

 

Fakat yine de, yukarda ad geçen en etkili sosyal medya organlarn ele geçirerek tüm dünyay manipüle etmeyi amaçlayan plann artk ilemeyeceini söyleyerek teselli bulalm. Bu saatten sonra TikTok, Facebook, Instagram veya Twitter’n srail tarafndan igali ie yaramaz.

nsanlar gerçekleri gördü ve Yahudi sermayesi bu gerçeklerin üzerini örtemez.

Bundan sonra srail’e kar Filistin deil, tüm dünya var. Çok yakn bir zamanda sosyal medyaya harcadklar paray hanelerine zarar olarak yazacaklar. Çünkü ad geçen sosyal medya platformlar srailsiz güzeldi. imdi gelip oray da çirkinletireceklerine göre insanlar alternatif platformlara geçeceklerdir. Neticede platformlarn arasnda Gazze snrndaki teller yok.

Ksaca srail’e geçmi olsun (ya da olmasn).

Yaznn kaynana ulamak için tklaynz.

Yazar: Ýbrahim Karataþ
29-09-25
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı iin henz yorum yapılmamıştır.
ÝSRAÝL SOSYAL MEDYAYI DA ÝÞGAL EDÝYOR
Online Kii: 29
Bu Gn: 378 || Bu Ay: 5.471 || Toplam Ziyareti: 2.928.470 || Toplam Tklanma: 58.605.314