ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MEKTEP (Talebe Yazıları)
Okunma Sayısı: 5157
Yazar: Emre KÜÇÜKYANIK
MUHTEŞEM SAYGISIZLIK

Günümüz Türkiye’sinde  padişahlarımıza  küfretmek,  onların başarılarını gözden düşürmek için bazı kesimler ellerinden geleni yapmaktadırlar. Yavuz Sultan Selim’den sonraki padişahların halife olduğunu, önceki padişahların da  evliya olduğunu unutmaktadırlar.

Konu padişahlarımıza   küfretmek veya saygısızlık  olduğu zaman "Muhteşem Yüzyıl’’  dizisini es geçmek olmaz. Dizi,  senarist  Meral  Okay  tamamen kendi fantazisi üzerine kurguladığı  bir senaryodur. Ayrıca Meral Okay’a  senaryoyu yazmada  eşlik eden  tarihçilere de  bu diziden sonra tarihçi denilemez. Arsız bir evladın babasına küfretmesiyle bu tarihçi geçinen insanların  sergiledikleri  davranış  aynı kapıya çıkmaktadır.

Muhteşem Yüzyıl  dizisinde suçu sadece  Meral Okay  ya da dizi  yöneticilerine  bulmak  yanlış olur. Muhteşem İzleyerek ona  destek veren milyonlarca kişiliksiz ve ruhsuz insanımız yaşıyor. Bizim bugün bu coğrafyada   yaşamamızı sağlayan atalarımıza, padişahlarımıza, askerlerimize binlerce minnet! Dünyayaya ,Türkiye'ye hatta kendilerine bile zerre kadar  yararı olmayan bir grup sözümona sanatkâr çıkıp hayatı başarılarla, din ve milletine hizmetlerle dolu bir insanın hayatını kirli göstermeye çalışıyorlar.

 Yaptıkları hakaret  sadece Kanuni Sultan Süleyman'a değil.  Vezirine, sadrazamına; annesine, karısına ve bütün Osmanlı kadınlarına hakaret ediyorlar. Hoşgörünüze sığınarak bu kelimeyi  kullanıyorum.  Bunlar   Osmanlı kadınlarını  kendileriyle mi karıştırıyorlar acaba?  O mübarek  analarımızı (bütün analarımızın ellerinden öperim  Allah cenneti  onlara nasip eder  ve bizleri de onlara yaptığımız hakaretten dolayı affeder inşallah…) kendileri gibi  eli işte gönlü oynaşta insanlar sanıyorlar. 

İnşaallah gelecek nesiller  atalarımıza daha saygılı, milli kültürümüzü seven ve bilen nesiller olarak yetişirler.

Ayrıca bu benim ilk yazımdır. Beni bu yazıyı yazmamda teşvik eden hocalarıma teşekkür ederim. Elbette hatalarım vardır. Hatalarım için özür dilerim…

Emre Küçükyanık, Meslek Lisesi 3. sınıf talebesi.


 

Yazar: Emre KÜÇÜKYANIK
05-02-11
E mail: korkusuz_cengaver125@hotmail.com
 
 
Yorumlar: 8
Süleyman Bahar
Katılmıyorum 2 Katılıyorum 1
Tarih : 07-05-11

dediğin gibi onlar olmasa biz şu anki durumumuzda olmazdık.farklı bir din farklı bir ülke vatandaşı olurdu. birde demişsinki: "onlar hayatlarını dizideki gibi geçirse şimdi bu yazıya yorum yapmazdın", dizideki olan olayların tamamı gerçek değil.olduğunada inanmıyorum.inansamda doğruluğunu kanıtlayacak kadar bilgi birikimim olduğunu düşünmüyorum.ama bana %70-80 doğru. [Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanı şaşırtacak bir nitelik alır.](M.K.Atatürk 1931]

 
Emre Küçükyanık
Yorumsuz
Tarih : 04-05-11

Öncelikle yorumun ve elştirin için teşekkür ederim süleyman kardeşim. Halkımızın güzel bir sözü vardır: "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" diye. Atamızın değerini yükselticeğinize düşürüyorsunuz. Türk genci olarak buna dikkat et. Unutma ki onlar olmasa biz yoktuk.  Onlar hayatlarını dizideki gibi geçirseydi bugün bu yazıya yorum yapamazdın...(Ecdat Tarih Yazmış Torunları okumaktan aciz...)...

 
Süleyman Bahar
Katılmıyorum.
Tarih : 27-04-11

Kardeş bu yaşta böyle bir yorum yapacak bir bilgi birikimin olduğu için tebrik ederim. ancak yorumuna katılmıyorum. dizide anlatılanların tamamen yanlış olduğunu söylüyorsun. bunu acemiliğine bağlıyorum ve yorumunu ciddiye almıyorum.

 
Berkantbulut
katılıyorum
Tarih : 14-02-11

Kesinlikle katılıyorum Emre kardeşim. Seni bu yorum sitesinde ilk defa gördüm ama yazını çok beyendim

 
Erkan ARZU
TAKDİR EDİYORUM
Tarih : 11-02-11

Emre kardeşim öncelikle vatanımızın tarihine sahip cıktığın için teşekkür ediyorum. Yazmış olduğun bu eseri çok beğendim... İlk yazın olmasına rağmen harikulade bir eser olmuş, başarılarının devamını dilerim... Yeni eserlerini sabırsızlıkla bekliyorum ve sürekli takip edeceğim. SAYGILARIMLA.

 
A. Gürkan ALAN
Gayet güzel
Tarih : 08-02-11

İlk yazısı oldugunu duydum ama ilk olmasına ragmen gayet güzel bir yazı olmuş. Ortaya karışık bir meyve tabağı sunmuş , herkes sevdigi meyveden birer parca alsın bence ...

 
M.K.Y
teşekkür
Tarih : 06-02-11

böyle konulara dikkat çektiğin için öncelikle allah razı olsun. yazılarının devamını bekliyoruz

 
Ahme ÇELEN
TEBRİK ve TAVSİYE
Tarih : 05-02-11

Emre'yi bu yaşta böyle ciddî mevzularla meşgul olduğu için, meşguliyeti daha ileri götürüp yazılar kaleme aldığı için tebrik ediyorum. Her işin bir "ilk"i ve acemiliği vardır. İnsan aşk ve gayretle usta olur. Emre de öyle olacak inşaallah. Çok okumalı, çok yazmalı. Yazarken imla kaidelerine de dikkat etmeli. Birazcık hassasiyet yetecektir.

 
MUHTEŞEM SAYGISIZLIK
Online Kişi: 21
Bu Gün: 490 || Bu Ay: 9.713 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.467 || Toplam Tıklanma: 51.944.639