ÂYET-İ KERÎME
Ve gecenin bir kısmında O'na secde et. Gecenin uzun bir bölümünde de O'nu tesbih et.
İnsan: 26
HADÎS-İ ŞERİF
Mîzâna ilk konulacak şey, güzel ahlâktır.
Taberânî, el-Mu'cemu'l-Kebîr
SÖZÜN ÖZÜ
Alçakgönüllü yüreklerde yaşayan düşünceler, yüksek düşüncelerdir.
Montaigne
Rota Haber Son Dakika!
Kategori : EDEBİYAT / YAZI VE YAZMAK ÜZERİNE
Okunma sayısı : 480
KAYBEDİLENLER!

Bir gün  insan virgülü kaybetti. O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleler basitleştikçe düşünceler de basitleşti.

Bir başka günde ise; ünlem işaretini kaybetti. Ancak kısık bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Artık ne bir şeye kızabiliyor ne de bir şeye sevinebiliyordu. Üstelik hiçbir şeyden de en ufak bir heyecan duymuyordu.

Bir süre sonra soru işaretini kabetti. Ve soru sormaz oldu. Hiçbir şey, ama hiçbir şey onu ilgilendirmez oldu. Ne kainat ne de kendisi umrundaydı.

Birkaç sene sonra da iki nokta üst üste işaretini kaybetti. Davranışlarının sebebini başkalarına açıklamaktan vazgeçti.

Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız tırnak işareti kalmıştı. Kendine has tek düşüncesi yoktu, yalnız başkalarının düşüncelerini tekrarlıyordu.

Son noktaya geldiğinde ise düşünmeyi ve okumayı unutmuş bir vaziyetteydi.

Yazar: alıntı
04-07-10
E mail: dogruluk1888_1959@hotmail.com  
 
Yorumlar:0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KAYBEDİLENLER! / YAZI VE YAZMAK ÜZERİNE Kategorisi
Online Kişi: 15
Bu Gün: 63 || Bu Ay: 4476 || Toplam Ziyaretçi: 48588 || Toplam Tıklanma: 633454