HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : ÝKTÝBAS / ÇARPIK VAZÝYETLER
Okunma Says: 967
Yazar: Yavuz Bahadýroðlu
"MEDENÎ BÝLGÝLER" MÝ, DÝNLE HESAPLAÞMA MI?

Mehur Afet nan’n imzasn tayan “Medeni Bilgiler” isimli kitap, eski CHP zihniyetinin anlalabilmesi için tam bir ibret vesikasdr.

te, bu kitabn “Millet” bölümünden baz satrlar:

“Türkler, Araplarn dinini (ifadeye dikkat: slâm “Araplarn dini” oluvermi; peki Türklerin dini ne?) kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Araplarn dinini kabul ettikten sonra, bu din Araplarn... Türklerle birleip bir millet tekil etmelerine hiçbir tesir etmedi.

“Bilakis Türk Milletinin milli rabtalarn (balarn) gevetti; milli hislerini, milli heyecann uyuturdu.

“Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed’in kurduu dinin gayesi, bütün milliyetlerin fevkinde amil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu Arap fikri, Ümmet kelimesi ile ifade olundu?..”

“Türk Milleti birçok asrlar... bir kelimesinin mânâsn bilmedii halde Kur’an’ ezberlemekten beyni sulanm hafzlara döndü...”

“Türk Milleti’ni Allah için, Peygamber için topraklarn, menfaatlerini, benliini unutturacak, Allah’la mütevekkil klacak derin bir gaflet ve yorgunluk beiinde uyuttular...”

Biliyorum, duygularnz inciniyor ama bu zihniyeti tehir etmek artk boynumuzun borcudur. öyle devam ediyor:

“... din hissi, dünyann acs duyulan tokadyla derhal Türk Milleti’nin vicdanndaki çadrn ykt, davetlileri, Türk dümanlar olan Arap çöllerine gitti... Artk Türk, cenneti deil... son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasn düünüyordu. te dinin, din hissinin Türk Milleti’nde brakt hatra...”

Milli birlikten söz eden bölümde ise u görülere yer veriliyor:

“Din birliinin de bir millet tekilinde müessir olduunu söyleyenler vardr. Fakat biz, bizim gözümüz önündeki Türk milleti tablosunda bunun aksini görmekteyiz.”

Yani “slâm birletirici deildir!” deniyor. O zaman u soru akla geliyor: Peki Türk’ü, Kürt’le, Lâz’la, Çerkez’le, Abaza’yla, Arnavut’la nasl birletireceksiniz?

Ey “Yeni CHP”yi yönetenler! Yeni bir formülünüz var m?

Cevab dilerseniz yine “Medeni Bilgiler” isimli kitaptan okuyalm:

“Türk milletinin olumasnda müessir (etkin) olduu görülen tabii ve tarihi vakalar öyle sralanabilir:

a- Siyasi varlkta birlik (bugün için yok);
b- Dil birlii (yok);
c- Yurt birlii (eh);
d- Irk ve mene birlii (yok);
e- Tarihi karabet [yaknlk] (Osmanl tarihi inkâr edildii için maalesef o da kalmam);
f- Ahlâki karabet (taraflarda ne kadar kalmsa artk).

Evet sorular ve sorular...
CHP halkla baracak da, hangi kriterlerde?..
Geçmiiyle yüzlemeden nasl inandrc olacak?..
Halkla barmann yolu, halkn deer ölçüleriyle barmaktan geçiyor.
Bu da geçmiini inkâr anlamna geliyor.
Ama artk CHP bir karar vermeli: Geçmi mi, gelecek mi?
Öyle “Har aileye maa”, “her gence tatil askerlii” anlamna gelen uçuk-kaçk vaadlerde bulunmakla bu i olmaz.

Yaznn kaynana ulamak için tklaynz.

Yazar: Yavuz Bahadýroðlu
03-04-11
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı iin henz yorum yapılmamıştır.
"MEDENÎ BÝLGÝLER" MÝ, DÝNLE HESAPLAÞMA MI?
Online Kii: 25
Bu Gn: 247 || Bu Ay: 5.340 || Toplam Ziyareti: 2.928.291 || Toplam Tklanma: 58.601.647