ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MEKTEP (Talebe Yazıları)
Okunma Sayısı: 6018
Yazar: Fatih Erdoğan
BİR ESER VE BİR ÇOCUK (16 Eylül yazıları)

Bir eser… Ulvî hedeflere sahip öyle bir eser ki, tüm insanlığa kucak açıyor… Temeli Hz. Peygamber tarafından atılmış ve O’nun izinden gidenlerce bu günlere getirilmiş; Türkiye’ye, İslâm coğrafyasına, oradan da dünyanın dört bucağına yayılmış bir eser… Yüz binlerce mü’minin, iman kardeşinin yürekleri bir, gayeleri aynı: İslâm’a hizmet, insanlığa hizmet; netice olarak Allah’ın rızasını kazanma…

Ne güzel, ne ulvî bir duygu!... Bu mukaddes eserin bir parçası olmak, bu nâdîde eserle iç içe olmak; o esere bir tuğla olsun koyabilmek… ne güzel!

Bizler bu eserin içindeyiz. Biz bu mübarek çatı altında toplandık ve tek yürek olduk. Birlikte son gücümüzle çalışıp çabalıyoruz. Peki neden? Bunca çaba, bunca ter niçin? Bu azim ve kararlılık nerden geliyor?

Bir gemideyiz şimdi… Kaptanımız, Hz. Peygamber ve O’nun ahlâkıyla ahlâklanmış merkez insanlar… Rüzgârımız, İslâm aşkı… Ve insanlar sel misali cehenneme akıp giderken o kutlu ellerin uzandığı bizler… Hedefimiz, Allah’ın rızasını kazanmak. Yolculuğumuz pek çetin geçiyor. Her adımda bir engel, bir zorluk çıkıyor karşımıza. Engeller hem içimizde hem dışımızda. Ama bugüne kadar yılmadık, bundan sonra da yılmayacağız. Çünkü ulvî bir gayenin sahipleri, yılmazlar. Biz iyilik ve doğruluk uğrunda çalışırken vereceğiz son nefesimizi. Evet, bizler gelip geçiciyiz; ama dâvâ bâkî kalacak. Çünkü onun garantisi bizler değiliz. Onu kıyamete kadar muhafaza edeceğini Allah’ımız vaat ediyor. Bu dâvâya halel getirmek kimin haddine?!

Bu eserlerin kurucusu büyüklerin gayesi, cehenneme hızla sürüklenip gitmekte olan genç nesli bataklıktan çıkarmak, onlara doğru yolu göstermek ve İslâm yolunda yürütmekti. Onca tehlike ve zorluklara rağmen bunu başarabilmiş, gecelerini gündüzlerine katarak bu gayeyi gerçekleştirmişlerdi. Bir vakitler bir kişiydiler. Artık, o mânâ erlerinin canlı eserleri sayesinde birken bin olduk. Gayemiz, gayeleridir. Bizler bunun için buradayız. Eğitim ve yetişme safhasını tamamladıktan sonra gayemize daha aktif olarak hizmet edeceğiz. Bizler, birken iki olmanın saadetini tadabilmek için buradayız.

İşte biz bu gaye için katlanıyoruz tüm zorluklara; çünkü biz çok iyi biliyoruz ki tüm bu çabalar mükafatsız kalmayacak, sonuçsuz bir yatırım olmayacak bu dâvâ… Bu dâvâ gülecek sonunda. Bu dâvâ yarım kalamaz, kalmayacak; çünkü bu dâvâ hak; çünkü bu yol Allah’a gidiyor. Bu yol, Rasulullah’ın yolu, silsile-i saadâtın yolu. İşte bu dâvâya gönül vermiş bizler, bu yüzden kazanacağız, bu sebeple mükâfatsız kalmayacağız.

Biz, buradayız. Buradayız; çünkü biz birken iki olmanın hazzını taddık. Bu saadeti bir daha, bir daha yaşamak, bütün insanlığa da yaşatmak için buradayız. Bizler Dârü’l-Erkâm rûhunu yaşatmak ve böylece dünyayı saran karanlığı aydınlığa çevirmek için buradayız.

Biz tüm insanlığın umutla ve hasretle beklediği, dünyayı karanlıktan kurtaracak, elindeki iman meş’alesini her karanlık köşeye ulaştıracak, dünyayı aydınlığa kavuşturacak çocuğu yetiştirmek için buradayız.

O çocuk burada yetişecek!...

Yazar: Fatih Erdoğan
15-09-11
E mail: Mail Adresi Yok
 
 
Yorumlar: 4
mehmet
müthiş
Tarih : 05-02-14

Kalbindeki güneş misali parıldayan o ilahi aşk, yazılarına sirayet etmiş... ne ulvi bir dava ki küçücük gönüllerde bile heyecan uyandırıyor..

 
TAÇ 1
*10 SIRRI
Tarih : 17-09-11

BİR 1*10=10 İKİ 10*10=100 ÜÇ 100*10=1.000 DÖRT1000*10=10.000 BEŞ 10000*10=100.00 Gördünüz mü? Beşinci hamlede "yüzbinler" En az 10 kişiye öğretmenin sırrı... "Yüzbinler olacaksınız"ın sırrı... Fatih kardeş! Senin gibi nice milyonlara inşaallah. DUALARIMIZ SİZLERLE...

 
Cihat Erdem
Tebrik
Tarih : 16-09-11

Güzel bir yazı yazmanın ilk adımı ciddi eserlerle muhatap olmak, onları okumaktır herhalde."Birken iki olmanın hazzı","Dârü'l-Erkâm rûhunu" gibi kelime gurupları genç kardeşimizin fikri arkaplanını süsleyen eserlere işaret ediyor. Değerli muharriri takdir ediyor, okuma ve yazma çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.

 
AHMET
DÜNYANIN BEKLEDİĞİ
Tarih : 15-09-11

Fatih kardeşimizin heyecanını tebrik ve ifade muvaffakiyetini takdir ediyorum. "Birken iki olmanın saadetini tadabilmek" sözünü dünyada kaç kişi söyleyebilir? Dârü'l-Erkâm'ı onun yaşında kaç genç bilir? Bu gençleri gördükçe, yazılarını okudukça dünyanın geleceğinden ümitlenmemek için sebep göremiyorum. Tebrikler Fatih kardeş, yazmaya devam.

 
BİR ESER VE BİR ÇOCUK (16 Eylül yazıları)
Online Kişi: 28
Bu Gün: 174 || Bu Ay: 4.728 || Toplam Ziyaretçi: 2.212.613 || Toplam Tıklanma: 52.078.567