ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / AMERİKA
Okunma Sayısı: 2791
Yazar: Mustafa Özcan
OBAMA'NIN KABİNESİ MÜSLÜMAN MI?

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry aslen Doğu Avrupalı bir Yahudi. Ataları Kohn soy ismini taşıyor. Bir anlamda Harun Aleyhisselamın soyuna dayanıyor! Aynen Meddliene Albirght gibi. Bununla birlikte daha sonra Katolik olmuş ve şimdi de İslami eğilimler izhar ediyor. Yani bir bünyede üç din birden barındırıyor. Nifak ehlinde bile üçü bir araya gelmez. Netice itibarıyla, adam iki dinli görünür de tek dine inanır. Bu adam ise kendisinde üç sıfatı birden barındırıyor. CIA’nin başına atanan John Brennan de en azından çift kimlikle dolaşıyor. Zahiren Hıristiyan ve sızdırmalara göre de Müslümanlığı seçmiş. Hem de İslamcılara karşı ölüm kusan insansız hava araçları konusunda en aşırı taraftarlardan birisi olarak. Obama ise din olarak; anne tarafından Hıristiyan, baba tarafından ise Müslüman. Üvey kardeşlerinin bir kısmı Müslüman bir kısmı Hıristiyan ve akrabaları arasında Yahudilerin olduğu da rivayet ediliyor. Ya kendisi? Arada kalmış birisi. Kimi Amerikalılara sorarsanız o 'Müslüman dölü’ ve dolayısıyla Müslüman. Birinci devresinde bir üniversite ziyaretinde arkasında asılı olan Çarmıh veya Haç işaretini kaldırtmıştı. Lakin daha sonra çoluk çocuğunu alarak kiliseye gitti ve ikinci döneminin başında Abraham Lincoln ve Martin Luther King’in kullandığı İncillere el basarak yemin etti. Bu, sadece uyduğu bir gelenek mi? İnanç olarak çok parçalı. Irk olarak da melez. Hem beyaz hem siyah. Acaba bu ABD’nin tabiatından mı kaynaklanıyor? Daha önce ırklar açısından bir 'melting pot’ yani kaynaştırma potası olan ABD dinler açısından da karma dinlere mi yöneldi? Şimdi inançları da karıştırıyor ve içinden çıkılmaz hale geliyor. İnançların genetiğiyle de oynuyor.

Beyaz Saray giderek çok dinli hale gelirken İslam dünyası karşısındaki siyasi pozisyonu ise pek değiştirmiyor! Sözgelimi, bir tarafıyla Müslüman olduğu rivayet edilen John Kerry, İsrail’den daha fazla İsrailci. Soya çekim mi yoksa ideolojik nedenleri mi var? Bush gibi Kuru Kafa ve Kemik Tarikatı’na üye olduğunu biliyoruz ve onun dışında kıdemli bir mason. John Kerry, Papa’dan daha fazla Katolik ve İsrail’den daha fazla İsrail çıkarlarını gözetiyor. Bu hususta ortak kanaat var. DoğKerry’nin İslam’a ilgi duymasına rağmen İsrail’in çok samimi ve yakın dostu olarak biliniyor.u Avrupa asıllı bir Yahudi olan seleflerinden Madeleine Korbelová Albright’a bu yönüyle çok benziyor. Lakin İsrail’e sadakat ve bağlılıkta onu bile geçtiği söyleniyor. Her ikisi de Yahudi asıllı olduklarını geç bir tarihte öğreniyorlar. Belki de görevleri başında! Katolik bir yapıdan geliyorlar ve hatta ailenin bazı fertleri evlilik yoluyla yeniden Yahudiliğe geçiyor. Kısaca, Albright ve Kerry kripto Yahudiler. Kerry’nin Condoleezza Rice ve Albirght’tan daha sağlam bir biçimde İsrail yanlısı olduğu ifade ediliyor. Bu da sadece soyuyla izah edilemez herhalde. Genellikle Amerikan başkanları üçüncü kez seçilme kaygıları olmadığından ikinci dönemlerinde daha rahat ve serbest olurlar ve tarihe geçmek isterler. Ama herhalde bu dönemde başkanı dengelemek için Kerry gibi adamları denetçi olarak yanlarına sokuyorlar. Obama ise Netanyahu’nun Batı Şeria’dan çekilmesini ve 2014 yılında bir Filistin Devleti kurulmasını arzu ediyor. Bush da böyle takvimler vermişti. 2005 yılında Filistin Devleti’ni kurduracaktı. Olmadı, sekti ve 2008’e sarktı. Beyaz Saray’dan çıktığında hâlâ Filistin Devleti’nin yerinde yeller esiyordu. Buna mukabil o dönemde İsrail daha fazla yerleşim yeri kurdu ve Filistin topraklarını daha fazla Yahudileştirdi. Fiili durum tersine işliyor. Siyonizm ırkçılığın ta kendisi olmasına rağmen Kerry kaba bir biçimde, Başbakan Erdoğan’ın sözlerine katılmadığını söyledi.

*

Yeni Obama yönetimi veya kabinesi, Gazan Han kabinesini andırıyor. Gazan Han Emir Nevruz’un baskılarıyla birlikte Müslümanlığı kabul etmiş ve Şeyh Sadreddin İbrahim’in elinde Müslüman olmuştu. Lakin siyaset âleminde İslam dünyasının aleyhindeki politikalardan sapmamıştır. Moğol-Frenk ittifakını kurmuş ve savunmuştur. Günümüzde bunun yansıması Amerikan-İsrail ittifakıdır. Frenklere Kudüs’ü vaat etmiş ve kendisine de Suriye ve Irak bölgesini alıkoymak istemiştir. Gazan Han’ın çevresinde de Yahudiler vardır. Hatta ebeveyni Yahudi olan Tabib Reşidüddin onun üzerinde çok etkili olmuştur. Yahudi asıllı Müslüman vezir Fadlullah Hamadani de bugünkü Obama kabinesinin Yahudi-Müslüman ya da kripto üyelerine ve bahusus Kerry’ye çok benzemektedir. Lakin İlhanlıların yıldızı Müslümanlarla girdikleri bir savaşta sönmüş ve Memlüklülere karşı Moğol-Frenk ittifakı 1303 tarihinde Marj al Saffar (Şakhab) savaşında da çökmüştür. Bir yıl sonra da Gazan Han vefat etmiştir. Gazan Han Müslüman olmasına rağmen eski inançlarını terk ettiği şüphelidir. Şamanist geleneğini gizli gizli sürdürmüştür. Haçlılarla ittifak ettiği gibi içeride de Şiilerin hamisi kesilmiştir. Bu itibarla, Kerry ve benzerleri tarihin tekerrüründen ibarettir. Geçmişin Moğolları günümüzde Amerikalıların kılığında yaşamaktadır. Amerika’nın siyasi melezliği bir geçiş dönemine işaret ediyor. Gazan Han’ın alaca Müslümanlığı daha sonra zamanla Moğolların İslam içinde erimelerini doğurmuştur.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mustafa Özcan
09-03-13
E mail: milligazete.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
OBAMA'NIN KABİNESİ MÜSLÜMAN MI?
Online Kişi: 22
Bu Gün: 296 || Bu Ay: 7.650 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.213 || Toplam Tıklanma: 52.146.215