HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar
Okunma Says: 7104
Yazar: Meryem Aybike Sinan
KABA ZEVKÝ AÞK SANANLAR

“Bilmem ne markasnn sahibi falan bey, filan hanmla yeni bir aka yelken açt.” 

Bak sen, adam yeni bir aka yelken açm! Öyle ya adamlarda deniz çok! Aç açabildiin kadar yelkeni. Ne olacak, para, pul var, ahlak ve inanç da dumura uram, daha ne olsun!

Konu aksa ve iki insan birbirlerini seviyorlarsa nasl oluyor da ksa zaman sonra yerini bir büyük dü krklna brakp herkes yoluna gidebiliyor? Ak bu kadar sefil ve basit olan birisi ksa bir süre sonra ayn nakaratlar bir baka sevgiliye yeminlerle söyleyebiliyorsa bunun ad nasl ak olabiliyor?

Çünkü yanna sadece ak alan âk, bedene vurulmu, zevk peindedir. Onun maukunu ne zaman nerde brakaca belli olmaz. Bu, ad ak olan hastalkl ruh halinden syrlr syrlmaz baka birinin peine yelken açmas kaçnlmazdr!

Hakikaten yaadmz u günlerde akn bu tip insanlarn elinde alçalp sefil olduunu, yerlerde süründüünü, azlarda salya sümük nakaratlara dönütüünü görüyor, bu ahslar ünlü birileri ise dur bakalm kaç gün sürecek diye gün sayyoruz. Ak ve dahi hayatlar da sefil olan bu insanlara baktkça içimizden ükredip, efkat ve merhametin scak ellerinden tutmalyz diyorum...

Zira insan odur ki sevdiini hasbî sevmeli!

Gerçekten de her manada efkat aktan üstün ve yüksek bir duygudur. Ak biter, efkat artar. efkat duyduunuz insana aniden srtnz dönemezsiniz. Her halükarda efkat hisleriniz sizi yumuatr ona kar.

Ama ak öyle mi?

Zaman geçtikçe ak kan kaybeder.

Hele bir araya gelinmise akn sonu olur bu.

Çünkü bedensel beeniler gelip geçicidir.  Öyle deil midir ki alaya szlaya, yana yakla ald karsn yllar sonra kilo alp yüzü burutuunda, beli büküldüünde artk beenmez olur ve daha tazesini ve yenisini aramaya meyyal bir tutum içine girer baz sözde adamlar!

Demek ki ak yenilik peindedir her daim!

Çünkü Ak arzaldr ama efkat ulvidir, özünü Tanr’dan almtr.

Her manada efkat aktan daha anlaml ve yüksek bir duygu ise bu ak denilen ve binlerce yl insanlar peinden sürükleyen duygu nedir o halde? Nedir sahi Mecnun’u çöle düüren, Ferhat’a dalar yardran, Kerem’i atelerde yakan duygu.

Züleyha’y Msr’a rezil rüsva eden duygu nedir?

Bu duruma Hedonik hazzn ak adn alm ekli desek yanlmayz sanrm.

Hedonizm (zevkçilik) her dönemde görülse de hiç bir zaman bu yaadmz ça kadar insanlar esir almamtr. Lütfen kafanz kaldrp dardaki gençlie bir baknz. Ellerindeki telefonu, masalarndaki bilgisayar hangi amaçla kullandklarna, anne ve babalarndan aldklar harçlklar nereye nasl harcadklarna göz attmzda hedonizmin yeni nesil bata olmak üzere bütün insanlar esir aldn görüyoruz. “Her ey ve bütün çaba Hedonik zevklere! “ slogan bir ekilde hayatmza sokulmutur ne yazk ki!

Günümüzde ak da ite Hedonik amaç için bir ihtiyaç olarak görülmeye balanmtr ne yazk ki. Bedenini beendii kiiye kolayca âk olan, hemen ertesi gün bir de “akm” deyiveren ve iki ay içinde bu basit akn ya da zevkini terk eden ve baka baka zevklere ve heyecanlara yönelen sözde âklar görüyoruz artk…

Sanrm artk kimse kimseyi sevmiyor u günlerde.

Kimse kimseye âk da olmuyor gerçek anlamda.

Çünkü ak emek ister; ak balanmak ister, ak sabr ister, ak efkat ve merhamet ister efendim. Ak bir miktar da ac çekmektir. Hedonist insann bu duygularla ne ii olur ki! i olsa zaten Hedonist olmazd. 

çinde efkat ve merhamet hissini barndrmayan hiçbir sevgi ekli insan tatmin ve mutmain etmez.
...

efkat’ten kim usanas diyesi geliyor insann.

Oysa Hedonistlerin ak anlayndan doan cinayet haberlerini gün olmuyor ki üçüncü sayfa haberlerinden görmeyelim. Sevdii kadna veya erkee efkat ve merhamet eden bir insan o kii ne kadar kötü olursa olsun zarar vermez, öldürmez, onun için içi titrer. Ancak Hedonist zevklerle âk olduunu sanan insan zevklerini kesintiye uratan her eye iddetle kar koymak ve yok etmek eilimindedir.

Örnein Cinsel Tp Dernei Bakan Dr. A.Cem KEÇE; cinsel hedonizm gençlerimizi tehdit ediyor diyerek u açklamay yapma gereini duymutur: Cinsel hedonistler ahlaki kurallar, yasaklar ve toplumsal snrlar sevmezler, aksine nefret ederler. Bu yüzden ahlak ve deer kelimeleri en rahatsz olduklar kelimelerdir. Bu Türk aile yapsna büyük bir darbedir. Eini aldatan, aldatt kiiyi de bir bakasyla aldatan, onu da de bir baka erkekle aldatp gündeme gelen cinsel hedonistlerin Türk gençlerine nasl örnek olduunu kamuoyunun takdirine brakyoruz. Ölüm gerçei cinsel hedonistleri çok rahatsz eder. Düünmemek için en büyük silahlar alkol ve keyif verici maddelerdir.

Son derece benmerkezci olurlar. ahsi menfaatlerini çok iyi kollarlar. —En kutsal deer senin çkarndr- diyerek, kendi deerleri için her türlü deeri feda edebilirler. Narsistirler. Sadece kendilerini severler. Alçak gönüllülüü ahmaklk olarak kabul ederler. Övgü ile beslenirler. Eletiriye çok duyarldrlar. Eletirilmekten holanmazlar. Çalmay sevmezler. Onlara göre kazanmak için ter dökmek ahmaklktr. ve çalma, zamandan ve cinsel hazdan alp götüren eylerdir. Bunun için tembellik ve zor eylerden kaçma, hedonistlerin dier özelliklerindendir.

te yeni aklara yelken açan insanlar böyle adamlar diye gençlii uyarp, eitmemiz gerekiyor. Yoksa yakn bir gelecekte çok ama çok büyük telafisi imkânsz sorunlar yaayacamz buradan belirtelim ki kafamza yiyeceimiz en büyük ve öldürücü balyoz! da bu olacaktr.

Yeni yeni aklara yelken açmaynz efendim, var olan sevdiinize, einize,  efkat gösteriniz. Merhamet ediniz. Çünkü ak ad altnda ne kadar yelken açarsanz açnz efkatin, merhametin ve sadakatin olmad bir denizde boulmaya mahkûmsunuz!

Yaznn tamam için tklaynz.

NOT: Vurgular bize âittir.

Yazar: Meryem Aybike Sinan
30-01-10
E mail: aybikesinan@gmail.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı iin henz yorum yapılmamıştır.
KABA ZEVKÝ AÞK SANANLAR
Online Kii: 27
Bu Gn: 485 || Bu Ay: 5.577 || Toplam Ziyareti: 2.928.616 || Toplam Tklanma: 58.607.632