ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 5315
Yazar: Esra Elönü
BEN SENİ ÇAĞIRIYORUM ESMA, SEN ŞEHÂDETİ!

Bu şehadet şerbeti sensiz geçmiyor boğazımdan, deyip de eşiyle beraber cennet yağmurlarına selam olan Esma'ya ağlıyor ümmet. Yüzünde kan yürüten Firavunlar bilsinler ki Esma önce Allah'a sonra yüzünde beyaz gamze kuyuları açacak Musa'sına Emanet! Sustu Esma.

Sessiz şehit alfabesinden harf alıyor mazlumlar

Secde suskunluğu zalimin coşkusunu bastırdı. Kıyamı, bir mermiden daha şerefli ve dik. Ve seccadesini katlarken kardeşlerinin feryadına katlandı.

Şehitlik yaşta değil baştadır Esma, Rabbim onu on yedi gülün içinde sakla. On yedi yaşından gün aldı ölüm. On yedisinde bir kıza yakışan elbiseler vardı, toprağa yakın eteklerdi boyunu uzun gösteren, hangi renk örtünün kendisine yakıştığını soracak güzel günler vardı belki ama Esma, şehadet kefenini ne de güzel taşıdı.

Adeviyye Meydanı böyle güzel şehadet görmedi. Doğduğunda babası, kulağına Esma ezanını okudu melekler şahit, şehadetinde Esma selasını okudu içinden Melekler şahit. Şehadet de olsa adı o başı göğsüne son kez bastırıp içine Esmasını çeken babanın acısına da Allah şahit! O babanın gözlerine On yedi yaşın çeyizlik gözyaşını dolduran zalimlerin zalimliğine Allah şahit!

Esma'yı vurdular sırtından. Şehitlik kurşun geçirmez lakin, sırtından vurulduğunda bir özgürlük ilahisi sonlandı kulaklarında. Kurşun nerede duruyorsa orası işaret, ve nereyi vuruyorsa orası cennetin bahçe kapısı. Yere yığılan Esma değil Allah'ın biriktirdiği şehadet!

Selalar Esma için okunsun bugün belalar zalimler için. Vurdukları yerde cennet bitiyor bilsinler. Vurdukları yüzlere cennet tebessüm ediyor bilsinler. Dağıttıkları kafalarda en güzel fikir şehadet. Esma'ya dokunan ölmek değil belki de sessiz kalan Ümmet!

On yedi yaşına El Fatiha, Esma'ya El Fatiha. Omuzlarımız bugünden sonra Esma'nın şehadetini taşımayacaksa insanlığımıza El Fatiha.

Bu dünya nasıl bir Dünya! Bir tarafta şortu için direnen kızlar, bir tarafta kefene şehadetle sarılmak isteyen Esma'lar. Kusura bakma, Gezi'de ağaç dallamaları için kopardığı kıyameti, Mısır'da can budayan zalimler için koparmayana sızlayacak vicdanım yok.

Gezi'de ne istiyorsunuz sorusuna cevap veremeyen ergenler vardı. Adeviyye'de ise "Şehadet istiyoruz" diyen Musa'lar Esma'lar var. Yaşından büyük kefenlenen Adeviyye çocukları, Devrim Marketin faşizm müşterisi ergenleriyle bir midir? Ben bir tutmuyorum ve asla tutmayacağım. Kan görüp kanal değiştiren, mazlum görüp yol değiştirene benzer. O yumruğu ümmet için sallayamıyorsan bari sıkmayı öğren!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Esra Elönü
15-08-13
E mail: haber7.com
 
 
Yorumlar: 7
uğurlu
Şehadet'e Yolculuk
Tarih : 17-08-13

Hisli duruşların şuurla yoğruluşun ifadesi...Umid edilir ki, saflar sıklaşır.

 
TAC 1
FARK
Tarih : 17-08-13

Ekranda gördüğümde rahatsız olduğum kız!.. Bu yazınla ağlattın bizi. Artık ekranda gördüğümde hemen kanal değiştirmeyeceğim... SÖZ

 
İhsan Efendioğlu
MERKEZ VE PERGEL
Tarih : 16-08-13

Esra Elönü kabiliyetli bir yazar. Ancak nerede duracağını bilmiyor. Bazen pergelin merkezini şaşırıyor, savruluyor. Merkeze yerleştiği zaman da güzel yazılar yazıyor. Bu da o türden bir yazı. Tebrik ediyor, istikametini bozmadan devamını bekliyoruz.

 
İ TUNCER
Safımız belli olsun
Tarih : 16-08-13

Mazlumların, haklıların yanında olabilmek, hakkı teslim edebilmek başlı başına bir özellik ve de güzelliktir. Yazarı bu doğru duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Mısırda Hak uğruna şehit olanlara gıpta ediyoruz. Allah kalanlara yardımcıdır. Zülüm er geç bitecek ve onu yapanlar hak ettikleri cezayı mutlaka her iki dünyada da çekeceklerdir.

 
İbrahim Hoca
Dost-Düşman
Tarih : 15-08-13

"Bir tarafta şortu için direnen kızlar, bir tarafta kefene şehadetle sarılmak isteyen Esma'lar. Kusura bakma, Gezi'de ağaç dallamaları için kopardığı kıyameti, Mısır'da can budayan zalimler için koparmayana sızlayacak vicdanım yok". HELAL OLSUN ESRA HANIM. İNANANLAR İÇİN İŞTE MİSYON İŞTE VİZYON. DOSTUDA DÜŞMANI DA İYİ TANIMAK GEREK.

 
AHMET ÇELEN
HAYIR, SANA LÂF BUGÜN DE VAR!
Tarih : 15-08-13

Ağlattın kız beni! Allah iyiliğini versin.

 
AHMET ÇELEN
FERİDE, BUGÜN SANA SÖZ YOK!
Tarih : 15-08-13

Feride, bugün ölürsen günahlarını affettirmiş olarak ölürsün (Allahu a'lem). Mü'minlerin yanında saf tutarak yazmak böyle olur. Selam sana!Yusuf Kaplan ve Enver Gülşen'in yazılarından sonra bu, Mısır'ın hürriyet mücadelesinin üçüncü destanıdır.

 
BEN SENİ ÇAĞIRIYORUM ESMA, SEN ŞEHÂDETİ!
Online Kişi: 28
Bu Gün: 288 || Bu Ay: 6.278 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.312 || Toplam Tıklanma: 52.118.125