ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DARBE İZLERİ
Okunma Sayısı: 2166
Yazar:
ERBAKAN'IN 28 ŞUBAT KARARLARINI İMZALAMADIĞI BELGELENDİ

Şimdi ne diyeceksin Özkök?

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK), 28 Şubat 1997 tarihli tutanağında, Türkiye’de şeriat hukukuna dayalı bir İslam cumhuriyeti kurmayı amaçlayan aşırı dinci grupların, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti olan cumhuriyete karşı oldukları ifade edilerek, alınacak tedbirler konusunda hükümete tavsiyede bulunulduğu belirtildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görevlindirilen iki naip hakim, 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tutanağı ve kararlarını inceledi.

Mahkeme hakimleri, inceleme sonucunda dava konusuyla ilgili bölümleri tutanak altına aldı.

    Ertuğrul Özkök 3 Mart 2011 tarihli Hürriyet’te Erbakan’ın vefatının hemen ardından yazdığı yazıda, “O gün şakır şakır imzaladılar” diyerek, merhum Hoca’ya iftira atmıştı. Özkök Süleyman Demirel’le özel görüşmesini yazmış, onun ağzından Erbakan’a “28 Şubat iftirası” atmışlardı. 16 yıl sonra ortaya çıkan belgeler gösterdi ki, Erbakan 28 Şubat MGK’sında o kararları imzalamamış.

    İşte Özkök’ün suratına tokat gibi vurulacak o yazısından bir bölüm:

    (…)

    Demirel hafif öfkeli bir sesle görüşlerini aktardı:
    “Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Ben başkandım, o da üyeydi. 4 saat konuşuldu. Toplantı mutabakatla bitti.”
    -  Ama kendisi imzalamadığını söylüyor.
    “Şakır şakır imzaladı. Herkes imzaladı. Dahası, ertesi gün MGK Genel Sekreteri bana kararları getirdi. Bunu hükümete tebliğ ettim. Onlar da devlet dairelerine ilettiler. Yani orada devlet işlemiştir. Kimsenin kimseye sitem etme hakkı yoktur.”
    -  Ya o gün itiraz edip imzalamasaydı?
    “İtiraz etseydi, hükümet bunalımı olurdu. Yeni bir hükümet kurulurdu.”
    * * *
    -  Sıra en merak ettiğim soruya geldi.
    18 Haziran günü ne konuşuldu? Yani Erbakan, istifasını getirdiği gün.
    Demirel “O gün kendisine iki soru sordum” diyor.
    “Önce neden istifa ediyorsun dedim. ‘Gerginlik var. Gerginliği düşürmek için’ dedi. İkinci sorum şuydu: Sana istifa et diyen var mı? ‘Hayır yok’ dedi.”
    Dokuzuncu Cumhurbaşkanı bunları söyledikten sonra sözü bugüne getiriyor:
    “O gün devlet işlemiştir. Devlet normal işledi diye bu konuyu seneler sonra gündeme getirmenin manasını anlamıyorum. Böyle yaparsanız, bundan sonra devleti işletemezsiniz.”
    -  Buna “postmodern darbe” dendiğini hatırlatıyorum.
    Alışık olmadığım bir ses tonuyla çok ilginç bir şey söylüyor:
    “O gün alınan kararlar bugün de hâlâ caridir. Madem postmodern darbe, önce o kararları değiştirsinler. Anlaşılır şey değil. Ben bunları 10 defa anlattım.”
    * * *
    Türkiye’nin konuştuğu cenazenin ardından Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel’le bunları konuşurken, o günlerde evinin ışıklarını yakıp söndürüp de bugün intikam çığlıkları ile ortaya atılan, “postmodern” darbenin, karakter olarak “postmortem” kahramanlarını ibretle seyrediyorum.
    Üstelik 12 Mart’ta, 12 Eylül’de, hatta 28 Şubat’ta yazdıklarının mürekkebi kurumadan…

Buna göre, 26 Şubat 1997 tarihli “gizli” ibareli bir tutanakta, 28 Şubat saat 15.00′de Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde toplantı gerçekleştirileceği, burada, “özel müzakere (Kurul üyeleri) başlığı altında”, “Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik irtica tehdidin boyutları nelerdir ve bunlara karşı alınması gereken önlemler neler olmalıdır?” konusunun ele alınacağı belirtildi.

Toplantıya dair MGK’nın basın bildirisinde ise “Türkiye’de laikliğin sadece rejimin değil, aynı zamanda demokrasinin ve toplum huzurunun da teminatı ve bir yaşam tarzı olduğu” ifadesi geçti.

(...)

Erbakan : “Bunu bizim önümüze koydular, imzalamak zorunda kaldık diyemeyiz”

Tutanağın son bölümünde ise toplantıya ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Bu konuşmanın ardından sayın Cumhurbaşkanının, ‘Burada tartışılan konu siyasi değil, güvenlik siyasetidir, güvenliğe ilişkin tehditlerdir. Siyasi yer, Bakanlar kuruludur. Şimdi bu konu yeterlice tartışılmıştır. Önce basın bildirisini mi kararlaştıralım yoksa kararı mı?’ diyerek sorduğu; Başbakan’ın ‘Basın bildirisini önce okuyalım, kararlaştıralım’ dediği sonra basın bildirisinin okunduğu, herhangi bir itiraz olmaması üzerine taslak olarak hazırlanan kurul kararının da okunduğu, bunun üzerine Başbakan’ın ‘Şimdi 9 saatlik yoğun bir çalışmadan sonra bu kadar maddeyi sağlıklı olarak değerlendirerek sonuca ulaşmak doğru olmaz onun için bunu yarın inceleyip kararlaştıralım’ dediği, Genelkurmay Başkanı’nın ise ‘Bunu 10 dakikada tamamlarız, yarına kalmasına gerek yok’ biçiminde cevap verdiği, bu kez Başbakan’ın ‘Bu gibi şeyler ayaküstü olacak işler değil, biz bunu bizim önümüze koydular, imzalamak zorunda kaldık diyemeyiz. Onun için bunu yarın inceleyelim’ dediği; son olarak sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Biz bunu yarına bırakalım, metin üzerinde bazı rütuşlar da yapmak mümkün. İmam Hatip okulları ve Kur’an kursları kapatılıyor imajını da yaratmayalım. Bu gibi yerleri Genel Sekreter yeniden düzenleyip yarın Genelkurmay Başkanı ve Başbakan ile görüşür ve neticelendirirsiniz. Bunu öyle yapalım’ diyerek toplantıyı kapattığı, toplantının 23:54′te sona erdiği, bu toplantıyla ilgili tutanağın Hava Orgeneral Genel Sekreter İlhan Kılıç tarafından imzalandığı ve tutanağın toplam 29 sayfadan oluştuğu görülmüştür.

Bu tutanak, Mahkememizin yetkilendirmesi üzerine Naip Hakim olarak tarafımızdan MGK Genel Sekreterliği tarafından gönderilen dosyanın Mahkememiz dosyasıyla ilgili bölümlerin okunması sonucunda düzenlenip imza altına alınmıştır.”

AA

Haberin tamamı için tıklayınız.

NOT: Haber metni çok uzun olduğu için sadece alâkalı kısmı aldık. Ama metnin tamamında o MGK toplantısı ile alâkalı çok mühim bilgiler var. Okunmasını tavsiye ederiz. (Doğruluş)

Yazar:
24-09-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ERBAKAN'IN 28 ŞUBAT KARARLARINI İMZALAMADIĞI BELGELENDİ
Online Kişi: 18
Bu Gün: 29 || Bu Ay: 7.846 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.612 || Toplam Tıklanma: 52.150.520