ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DARBE İZLERİ
Okunma Sayısı: 1964
Yazar:
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ (ADD) DİNDARLARI FİŞLEMİŞ

Yekta Güngör Özden’in, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı olduğu dönemde darbecilere destek verdiği ve dindar öğretim üyelerini Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) ihbar ettiği ortaya çıktı.

Özden, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan öğretim elemanlarını fişlemiş, ardından da fişlediği öğretim üyelerinin listesini derneğin antentli yazısıyla YÖK’e göndermiş.

Akit, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) Erzurum Atatürk Üniversitesi’ndeki öğretim elemanlarını nasıl fişlediğini gösteren belgeye ulaştı.  Özden, ADD Genel Başkanı olduğu dönemde fişlediği dindar öğretim üyelerini Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) ihbar ettiği ve rapor gönderdiği ortaya çıktı.

ÖĞRETİM ÜYELERİNİ FİŞLEMİŞ, YÖK’E İHBAR ETMİŞ

Özden, 24 Mayıs 2000 tarihinde YÖK’e göndermek için tanzim ettiği raporda; Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan öğretim üyelerini fişlemiş.
Raporda; ADD üyesinden elde ettiği bilgiler doğrultusunda irtica kişiler hakkında bilgi toplandığı, YÖK’ün de gereğinin yapması gerektiği talep ediliyor. Raporda; “Aşırı İslam anlayışına sahip olan bu kişi İslami kesimle içli dışlıdır. “Siyah çarşaflı ve peçeli bir eşe sahip olan bu kişi, Nakşibendi tarikatı üyesi olup sıkça tarikat ayinlerine katılmakta… İlahi hukukun ve İslam Anayasasının geçerli olması gerektiğini söylemektedir. Kendisine yakın öğrencilere imtiyaz sağlamaktadır”  gibi ifadeler yer alıyor.

İŞTE O FİŞLEME İFADELERİ

24.05.2000 tarihinde YÖK’e gönderilen fişleme belgesinde şu dehşet ifadeler yer alıyor:
Adı Soyadı: AYHAN UÇAR
Görevi ve yeri: Araştırma Görevlisi. Özel Hukuk, Borçlar Hukuku.
“Aşırı İslam anlayışına sahip olan bu kişi İslami kesimle içli dışlıdır. Yandaşlarına imtiyazlar vermektedir.
Adı ve Soyadı: MURAT DOĞAN
Görevi ve yeri: Eşya Hukuku Araştırma Görevlisi, Atatürk Üniversitesi,  Erzincan Hukuk Fakültesi
“Siyah çarşaflı ve peçeli bir eşe sahip olan bu kişi, Nakşibendi tarikatı üyesi olup sıkça tarikat ayinlerine katılmakta ve yanına kabul ettiği öğrencilere ayrıcalıklar sağlamaktadır”
Adı ve Soyadı: AYHAN DÖNER
Görevi ve yeri: Devletler Umumi Hukuku Araştırma Görevlisi, Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi
“Nakşibendi tarikatı üyesi olup Nizam-ı alem ülkü ocakları işbirliğinde durumundaki örgütlenme çalışmalarında etkin bir rol üstlenmiştir. Kendi yandaşlarına ayrıcalıklar sağlamaktadır. İnsan aklının ortaya koyduğu hukuk kurallarının sağlıklı olmadığını ve ilahi hukukun ve İslam Anayasasının geçerli olması gerektiğini söylemektedir.
Adı ve Soyadı: ŞÜKRÜ YILDIZ
Görevi ve yeri: Yrd. Doç. Atatürk Üniversitesi, Erzincan Hukuk Fakültesi.
“Erzurum’da etkinlik gösteren Kışkımcı Cemaatinin üyesi. Üyesi olduğu cemaatin yurtlarında din ayinleri düzenlemekte. Kendisine yakın öğrencilere imtiyaz sağlamaktadır.

19 SENE ANAYASA MAHKEMESİ’NDE GÖREV YAPTI

Yekta Güngör Özden, 11 Ocak 1979’da Cumhuriyet Senatosu tarafından Anayasa Mahkemesi asil üyeliğine seçildi, 2 Mart 1988 tarihinde Başkanvekilliğine, 8 Mayıs 1991’de ilk defa, 25 Mayıs 1995’te ikinci defa Başkanlığa getirildi ve 1 Ocak 1998 tarihinde emekli oldu. Özden’in adı Anayasa Mahkemesi Başkanı iken “SHP-CHP birleşik partisinin genel başkanı olarak” telaffuz edildi. Özden, emekliliğinde CHP’de aradığını bulamayınca, emekli ordu mensupları ile bir araya gelerek Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi’ni kurdu, ancak halkın desteğini alamayınca seçimlere bile katılamadı.

8 Mayıs 1991-1 Ocak 1998 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin Başkanlığını iki kez yapan Yekta Güngör Özden ilginç itirafta bulunmuştu. Özden, “1951 sonundan 18 Ocak 1979 yılına kadar aralıksız, CHP’de çoğu hukuksal değişik görevlerde bulundum” demişti.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
27-09-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ (ADD) DİNDARLARI FİŞLEMİŞ
Online Kişi: 30
Bu Gün: 341 || Bu Ay: 7.695 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.295 || Toplam Tıklanma: 52.147.151