ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DARBE İZLERİ
Okunma Sayısı: 2293
Yazar:
DARBECİLER SIKIYI GÖRÜNCE BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER

28 Şubat duruşmasında savunma yapıp, çapraz sorguya alınan cuntacılar, birbirlerini suçlayıp kavgaya tutuştu. MGK tutanakları ve BÇG’nin faaliyetleri ile ilgili sorular karşısında terleyen sanıklar üstlerini suçlamaya başladı

28 Şubat davası sanıkları arasındaki ‘savunma’ krizi giderek büyüyor. İllegal BÇG faaliyetleri konusunda suçu eski çalışma arkadaşlarına atan emekli Tümg. Erol Özkasnak’ın ardından dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümg. Erdal Şenel’in savunmasında kullandığı ifadeler de sanık ve sanık yakınlarını rahatsız etti. İzleyici sıralarındaki sanık yakınlarından “Toplantılara katılmadım diye yırtınıyor” tepkisini alan Şenel, PKK’nın eski yöneticisi Şemdin Sakık’ın ifadesi diye hazırlanan ‘Andıç’ belgesi konusunda ise “usul hatası” itirafında bulundu.

ÖZKASNAK-DOĞAN TARTIŞMASI SÜRDÜ

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 28 Şubat darbe davasının 20. duruşması dün görüldü. Tutuklu sanık emekli Org. Çetin Doğan’ın, savcılıkça yöneltilen suçlamalar konusunda eski çalışma arkadaşlarını işaret ettiği için savunmasına tepki gösterdiği dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın avukatı Ömer Çelikkesen, müvekkilinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Özkasnak adına kürsüye çıkan Çelikkesen, Çetin Doğan’ın eleştirilerine atıfta bulunarak, “Müvekkilim BÇG belgelerinin kendisiyle bir ilgisi olmadığını söylemek istemiştir. Yoksa bizim savunmamızla Doğan’ın ifadeleri arasında bir çelişki bulunmamaktadır” dedi.

ŞENEL DE TOPU ÖZKASNAK’A ATTI  

Özkasnak’ın ardından bir diğer tutuklu sanık dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel savunmasını yaptı. Görev süresince hukuka aykırı hiçbir işlem yapmadığını ve yapılmasına da izin vermediğini öne süren Şenel, “Genelkurmay Başkanı dahi BÇG çalışmaları kapsamında bana görev veremez. Adli Müşavir hukuk işleriyle uğraşır, komutanlık sıfatı yoktur. Adli Müşavirliğin özel bir statüsü vardır. Adli Müşavirlik’ten BÇG’de görevlendirilen bir personel yoktur” ifadelerini kullandı. Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki toplantıya katılıp katılmadığını hatırlayamadığını dile getiren Şenel, “Şayet katılmışsam da Genelkurmay Başkanı emir vermiştir. Adli Müşavir bu gibi toplantılarda hukuki sorulara cevap verir. Kalkıp konuşma yapmayız” savunmasını yaptı. Bazı BÇG belgeleri konusunda Genelkurmay Genel Sekreterliği’ni adres gösteren sanık Şenel, kendi adının yazıldığı belgelerin kim tarafından hazırlandığını bilmediğini iddia etti.

İHBAR ONLARDAN SUÇ DUYURUSU BENDEN!

28 Şubat sürecinde başta Akit gazetesi ve yazarları olmak üzere birtakım yazar, siyasetçi ve aydın hakkında sindirme amaçlı yapılan suç duyurularına ilişkin ise Erdal Şenel, “Hakaretlerle, küfürlerle ilgili herkes suç duyurusu yapar. Ben suç duyurusunu yetkili cumhuriyet savcısına gönderiyorum. Efendim, ben mi yargılıyorum? Savcı karar verir suç olup olmadığına. İddianameyi savcı hazırlar. Adli Müşavirliğin savcılara gönderdiği suç duyuruları, Genelkurmay Genel Sekreterliği ve J Başkanlıklarından gelen ihbarlar üzerine yapılır” savunmasını yaptı.

ANDIÇ İTİRAFI: USULE UYGUN DEĞİL

Dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümg. Şenel, “Akit ve bazı gazetecilerin PKK’yla işbirliği yaptığı” şeklinde PKK’nın eski iki numarası Şemdin Sakık’ın ifadesi diye hazırlanan Andıç belgesiyle ilgili de önemli ifşaatlarda bulundu. Diyarbakır’da sorgulanan Sakık’ın ifadesinin usule uygun alınmadığını itiraf eden Şenel, şöyle konuştu: “Bir an için Andıç’ı doğru kabul edelim. Bu davayla ne alakası var? 1998’deki bir Andıç’ta PKK terörüne yönelik tedbirler var. Bu davayla bir illiyet bağı yok. Usulüne uygun bir ifade alınmadığı için böyle bir durum ortaya çıktı. Sakık, ‘Bazı sayfaları kabul etmiyorum. Böyle bir ifadem yok’ (Akit ve bazı gazetecilerin PKK’yla işbirliği yaptığı iftirasının bulunduğu bölüm) diyorsa bunu doğru kabul edeceksiniz.”

SANIK YAKINLARINDAN “YIRTINIYOR” TEPKİSİ

Önceki gün dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Org. Çetin Doğan, Çevik Bir, Çetin Saner ve Hüsnü Dağ’la tartışan Erol Özkasnak’ın savunması gibi Erdal Şenel’in savunması da sanık ve sanık yakınlarının tepkisini çekti. BÇG’de görev almadığını belirtip, hazırlanan belgelerle ilgili Genelkurmay’ın diğer birimlerini işaret eden Şenel’i sanık yakınlarının, “Sürekli benimle ilgisi yok, benimle ilgisi yok… Saçma sapan şeyler söylüyor. Toplantılara katılmadım diye yırtınıyor” sözleriyle eleştirdikleri duyuldu.

ŞENEL CEVAP VEREMEDİ

Savunmasını bitiren sanık emekli tümgeneral Erdal Şenel, çapraz sorguya alındı. Müşteki avukatı Yunus Akyol’un sorusu üzerine Şenel, irtica suçlamasıyla ihraç edilen askerler için “TSK’dan çıkarılma sebebi disiplinsizliktir” cevabını verdi. Salondaki YAŞ mağduru Ahmet Rasim Erenler, Şenel’e “Yalan söylüyorsun” şeklinde tepki gösterdi. Sadece eleştirileri dile getiren Akit gazetesi hakkındaki suç duyuruları hatırlatan müşteki avukatı Emrullah Beytar, “TSK’nın hukuk dışına çıkmaya hazır olduğunu” yazan brifingli gazeteler hakkında ise hiçbir işlem yapılmadığını belirterek, Şenel’e bunu nasıl değerlendirdiğini sordu. Şenel, bu soruyu geçiştirdi.

İKİNCİ “ERBAKAN BENİ SEVERDİ” VAKASI!

Savunmasını yapan bir diğer tutuklu sanık emekli general Kenan Deniz, darbe iddiasının siyasetçilerin abartması olduğunu öne sürdü. Merhum Başbakan Erbakan’ın askeri başdanışmanlığını yaptığını hatırlatan Deniz, Erbakan’ın kendisine güvendiğini ileri sürerek, “Beni evine davet edecek kadar aramızda saygı ve sevgi vardı. Sayın Başbakan’ın ruhumu okşayan iltifatlarına mazhar oldum” diye konuştu. BÇG’deki çalışmalarından dolayı aldığı takdir belgesini inkar eden Deniz, Savcı Kemal Çetin’in sorusu üzerine takdir belgesi aldığını kabul etti.

“AKİT HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU GERİ ALINSIN”

Müşteki avukatı Müşir Deliduman, mahkeme heyetini Akit gazetesi hakkında bulunduğu suç duyurusundan vazgeçmeye çağırarak, “Basın emekçileri yargıyı baskı altına alamaz. Bu suç duyurusu halkın haber alma hakkını kısıtlamaktır. Suç duyurusu geri alınsın” ifadelerini kulandı. Deliduman ayrıca, diğer sanıkların savunmaları alınırken, tutuklu sanıklar Çetin Doğan ve Çevik Bir’in salondan çıkarılmasını talep etti. Mahkeme bu talebi diğer sanıklar üzerinde baskı görmedikleri gerekçesiyle reddetti.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
28-09-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
DARBECİLER SIKIYI GÖRÜNCE BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER
Online Kişi: 25
Bu Gün: 331 || Bu Ay: 6.321 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.412 || Toplam Tıklanma: 52.119.037