ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MÜLÂKÂT
Okunma Sayısı: 3182
Yazar:
TOMRİS OĞUZALP'TEN İBRETLİK SÖZLER

İyi ki oyuncu olmuşum demek içimden gelmiyor.

O, 60 yıllık tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Binlerce oyunda, yüzlerce film ve dizide rol almış bir emekçi Altın Portakal alacak kadar işinde usta. Tomris Oğuzalp geçen yıl yaşlılık ve hastalıkla mücadele ederken sağlık durumu kötüleşmiş ve Başbakan'ın talimatıyla hastaneye kaldırılıp yoğun tedavi sonrası hayata tutunabilmişti. Peki sonra ne oldu? Tomris Oğuzalp bugün nasıl? Hayatını, Bugün'den Şebnem Özcan'a anlattı.

*Geçen yıl bir ara çok hastaydınız şimdi nasılsınız?

Dürüst olmak gerekirse artık kendimi iyi hissetmiyorum. Bu dünyadan göçme vaktim geldi. Hayranlarıma sevgilerimi iletin ama çok yorgunum, keyfim yok.

*Böyle konuşmak size yakışmıyor, inşallah daha güzel günler yaşarsınız.

Artık ölmek istiyorum. Elden ayaktan düştüğüm için üzülüyorum. Hayatım boyunca oynadığım kötü karakterlere inat, iyi ve sağlıklı hatırlanmak istiyorum. Sevenlerimi hayal kırıklığına uğrattığım için canım acıyor.

İYİ Kİ OYUNCU OLMUŞUM DEMEK İÇİMDEN GELMİYOR

*Geçmişe dönüp baktığınızda "İyi ki oyuncu olmuşum" diyor musunuz?

O iş artık bana o kadar uzak ki, geçmişi hayal bile edemiyorum. İyi ki oyuncu olmuşum demek içimden gelmiyor.

*Neden?

Belki o toz pembe hayatın içinde olmak bana bu sıkıntıları yaşattı. Ünlüydüm, sanki dünya sadece benim etrafımda dönüyordu. Bugünleri hiç düşünmedim. Çok para kazandım, kazandığımı da o gün yedim. Geleceğimi düşünmeden yaşadım.

*Niçin hiçbir yatırım yapmadınız?

Evim olsun istemedim ki gidip ev alayım. Bir de önemli bir nokta var, anne olmak hiç istemedim. O sorumluluğu almadığım için de geleceğin pek bir önemi yoktu benim için. Şimdi çok pişmanım. Keşke bir çocuğum olsaymış. Bana bakardı yahut bakmazdı orası pek önemli değil ama hiç değilse bayramlarda elimi öpmek isteyen birisi olurdu.

BAŞBAKANIMIZA CAN BORCUM VAR

*Rahatsızlandığınız zaman Sayın Başbakan durumunuzla ilgilenmiş, hastaneye kaldırılıp tedavinizin yapılması için Sağlık Bakanlığı'na talimat vermişti, bundan haberiniz oldu mu?

Olmaz mı? Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir can borcum var. Onun sayesinde iyileştim. Allah ondan ve eşinden razı olsun. Herkese sahip çıktığı gibi bana da sahip çıktı. O olmasaydı halim ne olurdu kim bilir?

EV KİRAMI BİR HAYIRSEVER ÖDÜYOR

*Müşkül duruma nasıl düştünüz peki?

Maaşıma haciz geldi. Onun verdiği sıkıntıyla hasta oldum zaten.

*Maaşınıza neden haciz geldi?

Bir miktar param vardı. O parayı cihaz almaları için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne verdim. Verdiğim para cihaza yetmeyince üzerine kredi kartıyla para çektim. Parayı ödeyemeyince de maaşıma haciz geldi.

*Neden böyle bir yardımda bulundunuz?

Annem için yaptım. Bu yardımımın annemin hayrına olmasını istedim. Annemi kaybettiğimde 4 yaşındaydım. Anne şefkati nedir hiç bilmem? Annesizliğin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Babamı sorarsanız o çok çapkındı. Birçok kez evlendi. Çok üvey annem oldu yani. Zor günler yaşadım.

*Şu an halinizden memnun musunuz?

Memnunum. 850 lira olan ev kiramı Trabzonlu bir hayırsever ödüyor. Bana oradan kahvaltılık, yiyecek içecek gönderiyorlar. Bakıcı paramı da kendi maaşımdan ödüyorum.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
06-10-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 1
Süleyman YILMAZ
İbretlik
Tarih : 08-10-13

Tam ibretlik bir hayat. Bunların gençleri şimdilerde gazete köşelerinde "Vur patlasın, çal oynasın","Ayyy, özgürlüğümden taviz veremem!" gibi önerilerle gençleri aydınlattıklarını zannediyorlar. Bazıları daha da ileri gidip "Çocuk mu, böyle bir dünyaya nasıl çocuk getiririm?" gibi saçmalıklarla sempatik olamaya çalışıyorlar. Aile düşmanlarının hepsi maalesef bir aileye muhtaç. Sayın başbakanımız nedense ünlülerle bir hayli ilgili. Acaba diyorum Anadolu'nun ücra bir köşesinde yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışan garibanların suçu ne? Ne arayanları var ne de ihtiyaçlarını karşılayan bir Trabzonlu işadamı.Ünlü olmak varmış vesselam.

 
TOMRİS OĞUZALP'TEN İBRETLİK SÖZLER
Online Kişi: 26
Bu Gün: 248 || Bu Ay: 9.471 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.152 || Toplam Tıklanma: 51.942.204