ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 2347
Yazar: Ali Nur Kutlu
YÜREĞİNDEKİ DERDİN ADI NEDİR?

Yüreğindeki derdin adı nedir? Eğer siz hizmet ehliyseniz, gönül diliyle konuşuyorsanız bizi anlarsınız. Sizin de aynı derdiniz varsa uğraşmazsınız bizimle. Derdiniz yoksa varın gidin yolunuza. Bizimle uğraşmayın.

Her gün kardeşlerimiz ölüyor, yanıyor, sürülüyor topraklarından. Bırakın da onların derdine derman olalım. Bırakın da ocağına ateş düşmüş, yüreği yanmışlara su olalım, rüzgar olalım.

Bizim derdimiz var.

Adı 'Ümmet' olan bir aşkın derdi var gönlümüzde.
-/-
Her insanın içinde taşıdığı bir derdi vardır. Gece depreşen, yastığa başını koyduğunda çıkıp gelen, uykusuz bırakan bir derdi vardır insanın.

Boğazına düğümlenen derdin nedir senin? Neyin sancısını çekersin? Gece, gündüz düşündüğün, ne yana baksan karşına çıkan, gözünde yaş, yüzünde hüzün olan derdin nedir?

İnsan olanın derdi vardır. Gönlünde bir çocuk gibi büyütür acısını. Onunla yatar, onunla uyanır. Yaşadığını ve yaşamın anlamını yüreğindeki acısıyla hisseder.

Derdin varsa İnsan olduğunu hissedersin.

Durup düşün, şu anda yüreğinde hissettiğin derdin adı nedir? Seninle beraber gelen, seninle beraber yaşayan, hatırladığında burnunu sızlatan, gözlerini ıslatan derdinin adı nedir? Seni insanileştiren, derinleştiren, diğer canlılardan ayıran bir derdin var mı, düşün?

Vicdanı olanın derdi vardır.

Biz dertli insanlarız. Bizim yüreğimizde Müslüman kardeşimizin acısı yaşar.

Biz bazen baba oluruz, Suriye'de kimyasal silahlarla öldürülen çocuğun derdini yüreğimizde soluruz. Biz bazen anne oluruz, Mısır'da gencecik vurulan kızımıza yanarız.

Biz bazen Başbakan oluruz Esma için ağlarız, yanarız, sel olur gözyaşlarımız duramayız.

Biz Myanmar'da yurdundan edilmiş bedenlere sarılmış kardeş oluruz, çaresizlikten dağlanırız. Biz Gazze'de evladı vurulmuş babaya sarılan bir bakan oluruz, gözyaşıyla teselli ederiz. Biz Filipin'de tufanın vurduğu yetimin yanına koşan yaralı gönül oluruz.

Biz Türkiye'nin evlatlarıyız, dertliyiz, acılıyız.

Biz bu coğrafyada yanmış her ocağa, tutuşmuş her cana, yıkılmış her eve kol kanat oluruz, yaren oluruz, derdini kalbimizde hissederiz.

Biz, Anadolu'nun emzirdiği evlatlar; Kürtlere yanarız, Araplara yanarız, Aceme yanarız, Boşnaklara yanarız, Kafkasyalıya yanarız.

Bizim yüreğimizin genişliğinde Afrika'nın kölesi yaşar, çölün bedevisi barınır, dağların yabanı barınır. Biz mazlumun sesine, mağdurun nefesine, yolda kalmışın derdine yanarız.

Siz bizi anlayamazsınız.

Bizim Kahire için, Şam için, Kudüs için, Bağdat için döktüğümüz göz yaşını anlayamazsınız. İçimizde yanıp duran derdi, onun bedenimizi saran alevini bilemezsiniz. Göz yaşımızla bu yangını dindirmeye çalışmamızı kavrayamazsınız.

Siz bizi anlayamazsınız. Bizim kalbimizde dalga dalga büyüyen Ümmet aşkını bilemezsiniz.

Mısır'da ölenler için Başbakanımızın göz yaşını, acısını, öfkesini, derdini anlayamazsınız. Siz bizim feryadımızı bilemezsiniz. İktidar hevesi sanırsınız, koltuk sevdası sanırsınız, mal mülk sanırsınız.

Oysa bizim derdimiz var. Geceleri sızlayan, kanayan, ince ince yanan bir dert var yüreğimizde. Ümmetin derdidir bu. Siz bunu bilemezsiniz.

Sizin yüreğinizdeki derdin adı nedir?

Eğer siz gönül ehliyseniz, hizmet ehliyseniz, gönül diliyle konuşuyorsanız bizi anlarsınız. Sizin de aynı derdiniz varsa uğraşmazsınız bizimle. Derdiniz yoksa varın gidin yolunuza. Bizimle uğraşmayın.

Her gün kardeşlerimiz ölüyor, yanıyor, sürülüyor topraklarından. Bırakın da onların derdine derman olalım. Bırakın da ocağına ateş düşmüş, yüreği yanmışlara su olalım, rüzgar olalım.

Bizim derdimiz var. Adı 'Ümmet' olan bir aşkın derdi var gönlümüzde.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
01-12-13
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
YÜREĞİNDEKİ DERDİN ADI NEDİR?
Online Kişi: 30
Bu Gün: 366 || Bu Ay: 8.902 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.205 || Toplam Tıklanma: 52.158.710