ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 2183
Yazar:
GEZİCİ İMAM ÖCALAN PROJESİNDE

Terör örgütü elebaşı Öcalan tarafından ortaya atılan ‘Demokratik İslam Kongresi’ isimli safsata Diyarbakır’da hayata geçiriliyor.

Bu arada Gezici ‘imam’ İhsan Eliaçık’ın Öcalan’ın çağrısı üzerine toplanacak olan Kongrenin çağrıcılar kuruluna yazılan isimlerden olması dikkat çekti.

Yeni bir ‘namaz’ tanımı uydurarak tepki çeken Eliaçık’ın maskesi her geçen gün biraz daha sıyrılıyor. Şimdi de, ‘Allah’la barış temelinde ilişki!!!’ şeklinde yeni bir ‘Müslümanlık’ tanımı ortaya atarak ifsat noktasında yapabileceklerini bir kez daha ortaya koyan Eliaçık’ın okuduğu bildiride, konu ile ilgili gönüllü kuruluşların, kanaat önderlerinin ve araştırmacıların bir araya geleceği kongre için tüm duyarlı çevreleri birlikte çalışmaya, ortaklaşmaya, bu konularla ilgili bilgi ve görgülerini, birikim ve tecrübelerini paylaşmaya davet edildi.

3 DİLDE FİTNE ÇAĞRISI

Diyarbakır'da 10-11 Mayıs'ta düzenlenecek "Demokratik İslam Kongresi" için oluşturulan ve aralarında yazar, sivil toplum örgütü temsilcisi, ‘din’ adamı, öğretim üyesi, aktivist ve kanaat önderlerinin bulunduğu çağrıcılar grubu, Sümerpark Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi. Çağrıcılar grubu adına yapılan açıklamayı yazar İhsan Eliaçık Türkçe, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım Kürtçe, ‘din’ adamı Mehmet Demirtaş Arapça okudu.

“ALLAH’LA BARIŞ TEMELLİ İLİŞKİ!!!!!”

Yaptığı açıklamada Müslümanlığa yeni bir tanım daha getiren Eliaçık, Kur'an'da Allah'la, insanla ve çevreyle barış temelli bir ilişkiyi benimseyenlere "Müslüman" ismi verildiğini öne sürdü.

Eliaçık, “Otoriter, totaliter ve emperyalist modern anlayışlara, politikalara, projelere ve müdahalelere karşı demokrasi, barış, adalet, özgürlük, hukuk ve çoğulculuk değerleri temelinde Ortadoğu'yu bu coğrafyanın bütün inançları, kimlikleri, mezhepler ve kültürleri için huzur dolu bir ev haline nasıl getirebiliriz? Bunları konuşmak, tartışmak istiyoruz. Demokratik İslam Kongresi adıyla gerçekleştirilecek toplantıda, silahların susup fikirlerin konuşması çerçevesinde, her türlü siyasi, mezhebi, etnik mülahazalardan uzak bir şekilde tevhid mesajının aslında ne olduğu, İslam'ın demokrasi, hukuk ve özgürlükle ilişkisi, Medine Sözleşmesi temelinde halkların adil, özgür, çoğulcu ve eşit birlikteliğinin nasıl sağlanabileceği, İslam'da şiddet, savaş ve barışın hükümleri, İslam ve sömürü, İslam ve kadın, İslam ve iktidar, İslam ve ekoloji ve Kürt sorununa ve çözümüne yönelik konuların tartışılması planlanmaktadır” şeklinde devam etti.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
16-04-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
GEZİCİ İMAM ÖCALAN PROJESİNDE
Online Kişi: 20
Bu Gün: 27 || Bu Ay: 7.844 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.608 || Toplam Tıklanma: 52.150.433