
| Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar | Okunma Says: 5093 |
![]() |
Rhle dergisi yayn yönetmeni Dr. Ebubekir Sifil, ilmin asaletine yakan faaliyetleriyle takdiri hakeden bir fikir adam. Yazlarnda ve konumalarnda zihinleri derin bir fikri olgunluga erdiren Sifil, özellikle genç kuak tarafndan her platformda ilgiyle takip ediliyor. Konumalarnda salonlar dolarken, yazlar fotokopilerle çoaltlarak takipçileri tarafndan özenle tahlil ediliyor.
Bilhasa lahiyat örencilerinin kendisini yakndan takip ettiini bilen DR Sifil bu sebeple lahiyat örencilerinden gelen konferans talebine imkanlar dahilinde katlmaya çalyor. Bu etkinliklerde gençlerin zihinlerinde oluan bütün sorulara açk yüreklilikle cevap veriyor, onlarn fikirlerini içtenlikle dinliyor. Yani programlara katlan da katlmc da memnun oluyor.
Fakat bütün bunlara ramen geçtiimiz günlerde Ankara Üniversitesi lahiyat Fakültesi’nde Ebubekir hocaya akllara durgunluk verecek bir sansür uyguland. Daha önceden izin verilen, tarihin tespit edildii mekann duyurulduu Sifil’in konumac olarak katlaca program Ankara lahiyattaki baz öretim üyelerinin giriimiyle iptal edildi.
ptalin Sifil’in modernizm kart konumalarndan dolay rahatsz olan baz modernist isimlerin araya girmesiyle gerçekletii söyleniyor. ptal olan programn yerine ayn saatte Yaar Nuri’nin davet edildii gelen bilgiler arasnda.
Haberkültür.net
Yazar: Yavuz Gencer |
09-03-10 |
||
| E mail: Mail Adresi Yok | Tweet | ||