ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÂKİF EMRE
Okunma Sayısı: 1679
Yazar: Akif Emre
FİLİSTİN'İ KURTARMADAN ÖNCE...

FİLİSTİN'İ KURTARMADAN ÖNCE..Demir Kubbe'nin altında yeni bir şey yok: 'Demir Kubbe' İsrail savunma sisteminin adı. Aslında bir savaş makinesinin acımasız saldırganlığını gizleyen kubbe. Artık rutin haline getirdiği Filistinlileri demir yumruğuyla ezerken bunu demir kubbeyle gizleyebiliyor.

İsrail, tartışmasız askeri üstünlüğüne dayanarak ve bir halkı topyekûn cezalandırarak, aşağılayarak, onurunu zedeleyerek imha etme stratejisini sürdürmekte tereddüt etmedi. Yüzsüz mazlumiyet oyununu, tapındığı, güç sahibi gördüğü Batılılara karşı oynamaya da devam ediyor.

Her seferinde tekrarlanan bu yüzsüz cinayet engellenemez mi? Bazı 'ayrıntıları' hatırlatmakta yarar var:

Meselenin adını doğru koymakla işe başlamalıyız. Ortada bir Filistin sorunu değil İsrail sorunu olduğunu zihinlere kazımalı.

İsrail sorununu, İslam toplumları açısından 'Ehli kitap' hükmündeki Yahudi sorunu olmasında değil, modern ırkçı bir ideolojinin kodlarında aramak gerektiği fark edilmeden çözüme ulaşılamaz.

Siyonizm'i resmi ideolojisi olarak kabul eden İsrail'in bu nedenle sınırlarını belirlememiş olduğunu bir kenara not etmeli. İşte, bu sebepten dolayı tehdit altında olduğu için değil henüz sınırlarını çizebildiği topraklara ulaşmadığı için barış yapamayacağı bir gerçek.

Her şeyden önce Filistin'in işgal ve saldırı altında olduğunu fark etmemizde fayda var. Gazze Filistin'in bir bölümü olabilir ancak.

Filistin gerçeğini parçalayan propagandanın Kudüs'ün işgal edilmişliğini ustaca gizlediğini akıldan çıkarmamalı. Kudüs'ün herhangi bir toprak parçası olmadığını tüm İslam alemi için varoluşsal bir değer olduğunu... Kudüs'ün işgalinin toprak meselesinden öte dini, tarihi derinlikte iptal edilemez, vazgeçilemez bir dava konusu olduğunu...

Bölgesel rejimlerden hemen hiçbirinin gerçekte İsrail'le savaşmak gibi bir niyetlerinin olmadığını... İlan edilmemiş anlaşmalar gereği mevcut iktidarların, saltanatların rüşvet olarak verildiğini...

Tüm bunlara karşın inanmış bir grup insanın milyarlarca dolarlık silah ve yüz binlerce askerleri olmasına rağmen devletlerin yapamadıklarını yapabildiğini, azgın saldırganları yenebildiğini de görmeli.

Buna rağmen İsrail'le savaşmanın ne Hamas'a ne Hizbullah'a ihale edilmediğini, Müslümanların vergisi, maddi kaynaklarıyla alınan silahları çürüten orduların sorumluluğunun olduğunu hatırlamak ve hatırlatmak zorundayız.

Hamasetle İsrail'in durdurulamayacağını, bunun bir tür acziyeti gizlediğini artık fark etme zamanı gelmiş olmalı. İsrail'in stratejik adımlarını, işgal politikalarını, diplomatik, askeri, jeo-ekonomik ve hatta dini argümanlarını soğukkanlılıkla analiz etmeden sloganlarla bir yere varılamaz. Her saldırıda öfkenin kabarmasının ardından unutulmuşluğa terk edilmiş bir Filistin'in ne hakları savunulabilir ne işgal sona erebilir.

Ayrıca hiçbir İslami eylem, hiç bir yerli etkinlik İsrail'e şirin görünerek yapılamaz; ancak meşruiyetini ipotek altına almış olur. İsrail vizesi ile ne hak ve haklı dava savunulabilir ne de bir mazlumun gözyaşı silinir.

İsrail'in küresel ilişkileri, bağlantıları doğru okunmadan ne Filistin'e destek olunabilir ne de savaş makinesi durdurulabilir. Küresel kapitalizme entegre olan ulusal /bölgesel yapılarla Siyonizm'le mücadele edilemeyeceği gerçeği, dünya sisteminin gerçeğidir. İsrail sorunu da bundan bağımsız değildir.

Her şeye rağmen İsrail yenilmez değildir. Nasıl her yaprak kıpırdayışının arkasında Yahudi parmağı aramak paranoya ise İsrail'i hafife almak da en masum tabirle ciddiyetsizliktir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Akif Emre
24-07-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
FİLİSTİN'İ KURTARMADAN ÖNCE...
Online Kişi: 25
Bu Gün: 342 || Bu Ay: 6.332 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.438 || Toplam Tıklanma: 52.119.242