ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 3412
Yazar: D. Mehmet Doğan
TYB’den Müslüman Birliği Çağrısı

TYB’den Müslüman Birliği ÇağrısıTürkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan yaptığı yazılı açıklamada önce Siyonistlerin Müslüman Filistin halkına yaptığı zulüm ve insanlık dışı muameleye değinilerek, İslam dünyasının başka pek çok coğrafyasında Müslüman kanının akıtılışının sürdüğüne vurgu yapıldı ve bu hususta çarpıcı bir tespitte bulunuldu: “Bu yaşananlar ve daha önce yaşadıklarımız, Müslümanların birlik şuuruyla hareket etmeye ne denli acil ihtiyaç içinde bulunduğunu ızdırap verici bir şekilde gözler önüne sermektedir.”

Açıklama şöyle:

“Terörle özdeşleşmiş Siyonist rejimin on yıllardır Müslüman Filistin halkına yaptığı zulüm ve insanlık dışı muamele, bu yıl, özellikle mübarek Ramazan ayında ayrı bir safhaya ulaşmış, bütün dünyada izan sahipleri arasında büyük infiale yol açmıştır. Buna mukabil, İslam dünyasında hükümet aygıtlarını ellerinde bulunduran yöneticilerin kahir ekseriyeti büyük bir suskunluk  içerisinde hamakatle olayları seyretmeye devam etmektedir. Müslüman yürekleri en fazla dağlayan da zaten bu rezilane suskunluktur.

Öte yandan İslam dünyasının pek çok coğrafyasında da Müslüman kanının fütursuzca akıtılışı sürmektedir. Ne yazık ki Müslüman kanı akıtanların çoğunluğu, kendini Müslüman addeden zalimlerdir.

Bu yaşananlar ve daha önce yaşadıklarımız, Müslümanların birlik şuuruyla hareket etmeye ne denli acil ihtiyaç içinde bulunduğunu ızdırap verici bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Bu itibarla Müslümanlar, bu Ramazan ikliminin getirdiği hassasiyetle tali ihtilafları bir yana bırakarak birliğe yönelmeli, vurdum duymaz, gafil ve cahil yöneticilerini İslam dairesi içerisinde ikaz etmeli, onları Müslümanca davranmaya davet etmelidirler. Müslümanların toparlanışı ancak bu sayede mümkün olacaktır. Biz birlik olduktan sonra İsrail ve hamilerinin izmihlale uğramaları işten bile olmayacaktır.

Bu duygularla, Ramazan-ı şerifin bu son Cuma’sında bütün İslam âlemini şuura, şecaate ve birliğe çağırıyor, dünyada zulme maruz kalan Müslümanların bir an Siyonist  İsrail terörünü nefretle telin ediyor, zalimleri Rabbimizin Kahhar sıfatına havale ediyoruz. Bu zulüm karşısında susanları akletmeye ve cesarete davet ediyoruz.”

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: D. Mehmet Doğan
26-07-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TYB’den Müslüman Birliği Çağrısı
Online Kişi: 21
Bu Gün: 551 || Bu Ay: 9.155 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.684 || Toplam Tıklanma: 51.938.063