ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / PORTRELER
Okunma Sayısı: 2243
Yazar: Osman Esgice
BEKİR SITKI ERDOĞAN'A VEDÂ

Türk şiirinin yaşayan ustalarından Bekir Sıtkı Erdoğan dün sevenleri tarafından ebedî âleme uğurlandı. Pazar günü hayata veda eden ve dün Üsküdar Selimiye Camii'nde ikindiden sonra cenaze namazı kılınan Bekir Sıtkı Erdoğan, cenaze namazının ardından memleketi olan Karaman'a gönderildi. Erdoğan bugün Karaman'daki aile mezarlığında toprağa verildi.
 
"Kışlada Bahar" "Hancı" isimli şiirleriyle tanınan son yıllarında tasavvufî şiirlerde yoğunlaşan Bekir Sıtkı Erdoğan'ın cenaze töreni kalabalık oldu. Şairler, yazarlar, edebiyatçılar, basın ve yayın dünyasının bazı isimleri Selimiye Camii'nin avlusunu doldurdular. Camiye gelenler, Bekir Sıtkı Erdoğan'ın kızı Sahil Dural'a taziyede bulundular. İkindi namazının kılınmasından sonra cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının kılınması, dua ve helâllik dilenmesinin ardından Türk bayrağına sarılı tabut askerî törenle taşındı. Şairin tabutu, daha sonra defnedilmek üzere memleketi olan Karaman'a götürüldü.

CENAZEYE BÜYÜK İLGİ

Sevilen şair Bekir Sıtkı Erdoğan'ın cenaze namazına kültür sanat dünyasından bir çok kişi katıldı. Yavuz Bülent Bâkiler, Âmir Ateş, Memduh Cumhur, Beşir Ayvazoğlu, Servet Kabaklı, Prof. Dr. Necat Birinci, Prof. Dr. Mehdi Ergüzel, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli ve Dursun Gürlek cenaze törenine katılanlar arasındaydı. Cami avlusunu dolduranlar arasında ayrıca şu isimler de vardı: Nurettin Durman, Halil Gökkaya, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Gazi Altun, Recep Seyhan, Muhsin Karabay, Mehmet Nuri Yardım, Faruk Gökbulut, Erol Mermer, Cansaran Kızıltaş, Recep Arslan, Abdullah Kılıç, Serdar Üstündağ, Bekir Tuncer, Şenol Tombaş ve Harun Nihat Öztürk.

HAYATI

Bekir Sıtkı Erdoğan, 1926 yılında Karaman’da doğdu. Kuleli Askerî Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu idi. Kıta subayı oldu. Bu arada Ankara Üniversitesi, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Heybeliada Deniz Lisesi, İstanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji’nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Aruz, hece ve serbest vezinle şiirler yazdı. Şiirlerinden bazıları bestelendi. Rubai türündeki şiirleri başta Hisar, Türk Edebiyatı, Yüzakı ve Kubbealtı Akademi Mecmuası olmak üzere bir çok dergide yayımlandı. Aralarında ESKADER’in de bulunduğu bir çok kurum ve kuruluştan ödüller aldı. Hakkında saygı toplantıları yapıldı. Dostlar Başına ve Bir Yağmur Başladı isimli yayımlanmış eserleri var. Erdoğan’ın bütün eserlerini, Akıl Fikir Yayınları neşre hazırlıyor.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Osman Esgice
26-08-14
E mail: sanatalemi.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BEKİR SITKI ERDOĞAN'A VEDÂ
Online Kişi: 22
Bu Gün: 441 || Bu Ay: 9.045 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.514 || Toplam Tıklanma: 51.935.178