ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 1230
Yazar:
Gülay Göktürk konuştu: Cemaat ve CHP'nin ortak hedefi...

Gülay Göktürk konuştu: Cemaat ve CHP'nin ortak hedefi...10 yıldır yazdığı Bugün Gazetesinden ayrılmıştı.

A Haber'de konuşan Göktürk, Paralel örgütün, ‘yolsuzlukla mücadele’ adı altında hükümeti yıkmaya çalıştığını belirtti. CHP ve cemaat ittifakını ilkesizlik olarak değerlendiren Göktürk , "CHP daha önce darbecilerle de ittifak yaptı ama başarılı olamadı. Bu yüzden kaybediyor" dedi.

‘YOLSUZLUKLA MÜCADELE’ KILIFIYLA…

Bu yapılan ‘yolsuzlukla mücadele’ adı altında bir hükümet yıkma çalışmasıydı. Bunu gidip de ellerinde silahla meclise dayanarak yapmayacaklardı elbette. Öyle bir ağır darbe altında artık AK Parti’nin hükümet edemez hale gelmesini umuyorlardı. Mesele buydu. CHP ve Cemaat’in, her iki kesimin de ortak hedefi AK Parti iktidarının ciddi bir yenilgiye uğramasıydı yerel seçimlerde. Bence çok ilkesiz bir ittifak oldu. Çünkü devlet içinde devlet yaratmaya çalışan bir yapı, parlamentoya karşı bir tehdittir, siyasi partilere karşı bir tehdittir, genel olarak bütün iktidar erkine karşı bir tehdittir. Yasamaya karşı da, yürütmeye karşı da. Aslında demokratik rejim için bir tehdittir.”

SEN HALKA, “DÜŞMANIMIN DÜŞMANI KİM OLURSA OLSUN BİRLEŞİRİM” NASIL DİYEBİLİRSİN?

“CHP’nin bu yapıyla ittifak yapması en başta çok büyük bir ilkesizlik. Faydası da olmamıştır gördüğünüz gibi. Çünkü benim gördüğüm şeyi kitleler de görmüştür. Daha önce CHP’nin Gülen Cemaati’ne ilişkin görüşleri ortadayken, devlet içindeki varlıklarına ilişkin itirazları ortadayken, sadece mevcut iktidarı indirmek için yaptığı bu ittifak, CHP’yi yıpratmıştır. CHP daha önce de aynı amaçla darbecilerle ittifak yaptı, Ergenekoncularla ittifak yaptı. Bu ilkesiz politikanın zararlarını çekiyor. Yani sen ilkelerini nasıl bu kadar çabuk değiştirebilirsin, sen halka, “düşmanımın düşmanı kim olursa olsun birleşirim” nasıl diyebilirsin? CHP bunun acısını çekti, nitekim de o ittifaktan hiçbir fayda sağlayamadı.”

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
13-09-14
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Gülay Göktürk konuştu: Cemaat ve CHP'nin ortak hedefi...
Online Kişi: 23
Bu Gün: 454 || Bu Ay: 9.058 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.528 || Toplam Tıklanma: 51.935.521