ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DÜNYADA NELER OLUYOR
Okunma Sayısı: 2325
Yazar:
TÜRKİYE ARTIK ABD'NİN MÜTTEFİKİ DEĞİL!

TÜRKİYE ARTIK ABD'NİN MÜTTEFİKİ DEĞİL!Amerika'da yayınlanan Wall Street Journal, Türkiye'nin IŞİD'e karşı uluslararası mücadelede artık Amerika'nın tarafı olmadığını yazdı

Gazetenin editörleri tarafından ortak kaleme alınan yazıda, Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyondan ayrıldığı savunulurken, İngiltere ve Almanya'dan sonra Türkiye'nin de geri adım attığına dikkat çekildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı: ''Türklerin geri çekilişi İngiliz ya da Almanlarınkinden bir adım daha ötede. Ankara herhangi bir askeri hamle yapmayacağı gibi ABD'nin Suriye sınırına 160 kilometre mesafede bulunan İncirlik Üssü'nden teröristlere karşı hava saldırısı düzenlemesine de izin vermeyecek. Bu durum özellikle yıllar sürmesi beklenen bir operasyon öncesinde Pentagon'un önünde lojistik ve keşifle ilgili engeller yaratacak.''

‘Türkiye'nin Irak ve Suriye ile olan kara sınırının yaklaşık 1200 kilometre olduğu ve bunun da Türkiye'nin IŞİD'e karşı verilecek olan mücadeleye sadece sembolik bir destekten daha fazlasını verebileceği anlamına gelmesine karşın sonucun tam bir hayal kırıklığı olacağı’ yazılan makalede, Türkiye'nin NATO üyesi olmasına karşın ABD'nin müttefiki veya Batı'nın dostu olarak davranmasını uzun süre önce bıraktığı savunuldu.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
14-09-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TÜRKİYE ARTIK ABD'NİN MÜTTEFİKİ DEĞİL!
Online Kişi: 22
Bu Gün: 201 || Bu Ay: 8.805 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.202 || Toplam Tıklanma: 51.931.982