ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 1485
Yazar:
BM'DE REST ÇEKTİ

Erdoğan, Sisi ile aynı masaya verildiği yemeği reddetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetli olduğu Obama'nın masasına Sisi'nin oturacağını öğrenince BM yemeğini protesto edip katılmadı.

Erdoğan'ın Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından verilen öğle yemeğinine neden katılmadığı belli oldu. BM binasından erken ayrılmasının detaylarına Sabah gazetesi ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemeğin "Ana masası"na davet edilmişti. Masada, yemeğin ev sahibi Ban Ki-moon'un yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, İspanya Kralı 6. Felipe, Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Ürdün Kralı Abdullah bin Hüseyin yer alıyordu.

Ancak o masaya Mısır'ın darbe ile görev başına gelen ve Türkiye ilişkilerin durmasına neden olan Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi de davet edilmişti. Erdoğan ile Sisi'nin arasına Zuma oturtulmuştu. Erdoğan, durumu öğrenince yemeğe katılmama kararı aldı. Darbe ve darbecilere karşı tavrının net olduğunu söyleyen Erdoğan, ilkelerine ters hareket etmeyeceğini ve darbeci Sisi ile aynı masaya oturmayacağını söyledi. Erdoğan, bu kararın ardından yemeğe katılmadı ve Türkevi'ne geri döndü.

'DARBE MEŞRULAŞTIRILAMAZ'

Erdoğan Genel Kurul'daki konuşmasında da darbecileri eleştirdi. İsim vermeden Sisi yönetiminin meşrulaştırılamayacağını vurgulayıp BM'yi eleştiren Erdoğan şunları söyledi: "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı darbeyle indirilirken, verdikleri oyun hesabını sormak isteyen binlerce masum katledilirken, BM de, demokratik ülkeler de bunu sadece izliyor. Ve bu darbeyi yapan kişi meşrulaştırılıyor. Eğer demokrasi diyorsak sandığa saygı duyalım. Yok demokrasi değil de darbeyle gelenleri savunacaksak o zaman BM niye var diye merak ediyorum."

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
26-09-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BM'DE REST ÇEKTİ
Online Kişi: 24
Bu Gün: 512 || Bu Ay: 5.902 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.691 || Toplam Tıklanma: 52.113.412