ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : /
Okunma Sayısı: 1175
Yazar: Ali Nur Kutlu
UNUTMA İKİ GÖZÜM!

Unutma, mazlumun derdiyle dertlenmeyi unutma sakın. Dünyanın neresinde, kim olursa olsun, mazlumun yürek yakan sesine kulak ver. Sen mazlumların kurduğu bir medeniyetin çocuğusun. O yüzden sakın mazlumu, geldiğin yeri unutma.

Eğer mazlumu unutursan, bil ki sen de unutulursun gözüm.

Dünya nimetlerine tamah etme. Sana lezzetli geliyor biliyorum ama bil ki hepsi hayal, hepsi rüya kadar kısa. Dünya için uğraşıp, ahiretini unutma gözüm.

Eğer ahiretini unutursan, sen de azapta unutulursun.

Nedir bu güç merakın, kudret merakın, sahip olma tutkun? Bir rüyada ordulara, gökdelenlere, servetlere, görkemli makamlara sahip olsan ne olur? Senin zannettiğin güç, kudret, makam uyandığında, yani ölümle birlikte ahirete uyandığında kaybolacak.

Bir gün ahirete uyanacağını unutma, unutursan kabusa uyanırsın.

Fakiri unutma iki gözüm. Bil ki senin dinin fakirlerin dinidir. Fakir peygamberin ve fakir arkadaşları bu dini yüceltti. Fakirler zenginlerin imtihanıdır, kaybetme sakın bu imtihanı. Zengin olsan da fakir gibi yaşamayı bil, fakir gibi kanaatkar ol.

Fakiri unutma sakın, yoksa zenginliğin içinde huzur fakiri olursun.

Nereye kadar mal biriktirebilirsin bir düşün. Diyelim ki Karun kadar biriktirdin mallarını, diyelim ki bu dünyada her şeyi satın alabilirsin. İnfak etmedikten sonra biriktirdiklerin neye yarar. Yokluğu unutturan zenginlik, senin mutsuzluğun ve sonun olur. Yokluğu hatırlatan şey infaktır.

İnfak etmeyi unutma gözüm, infak etmeyi unutursan iki cihanda mutsuz olursun.

İki gözüm, dur biraz şu köşede. Dur da biraz düşün. Atladığın, es geçtiğin, fark etmediğin güzelliklere, mutluluklara bir bak. En son anneni, babanı, kardeşlerini ya da sevdiklerini ne zaman ziyaret ettin? Öyle mesajla, telefonla olmaz bu iş, ne zaman diz dize oturdun sevdiklerinle? Neyin koşturmacasındasın bir düşün şu köşede.

Sakın anneni, babanı, aileni, sevenlerini unutma gözüm, inan bana onlar seni unutursa çok acı çekersin.

Başını kaldır dünyaya bak. Mahallene, şehrine, bölgene, ülkene değil, dünyaya bak hele bir. Ne kadar acı çeken ülkeler var gördün mü? Savaşlarda, sürgünlerde, afetlerde, terör içinde yaşayan; ne kadar çok mağdur var, ne kadar çok ağlayan var, ne kadar çok gariban var fark ettin mi? Şimdi kendine bak, ne derdin var senin? Bu acı hayatlar karşısında hala derdin var mı sanıyorsun?

Dünya kadar bakmayı, dünyadaki insanların dertlerini unutma, unutursan derdin dünya kadar sanırsın.

Sen bir ümmetin parçasısın gözüm unutma. Yani senin büyük bir ailen var. Senin ablaların, abilerin, kardeşlerin, amcaların, teyzelerin var. Ümmet demek böyle bir aile demektir. Tıpkı kan bağı taşıdığın aile fertlerin gibi, sana yakın hepsi. Şimdi Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Filistin’de kardeşlerin nasıl öldürülüyor bir bak. Öldürülen aile fertlerin için ne yaptığını düşün şimdi.

Ümmet demek aile demektir, aileni unutma, ümmetini unutma iki gözüm, bil ki unutursan bu dünyada yetim kalırsın.

Azizim, bazı şeyler vardır ki unuttuğunda yaşamanın anlamı da kalmaz. Öldürülen çocuklarımızı sakın unutma. İnsanlığın varacağı ne vahşi ve en haysiyetsiz şeydir çocuk öldürmek. Dünyanın neresinde kim, hangi çocuğu öldürüyorsa bil ki o insanlığın yüz karasıdır. Sakın unutma öldürülen çocuklarımızı ve onların katillerini.

Gözüm, dünyaya ve onun heyecan veren zevklerine dalma. Unutma bir çocuk ölmüşse, insanlık ölmüş demektir.

İnsanlığını unutma iki gözüm.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
19-11-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 1
Vakkas
Teşekkür
Tarih : 20-11-14

Yazarımızı tebrik ederim gerçekten gönüllere asıl gerçekleri en derin hisler ile yazmış duygusal ve maalesef acı gerçekler...

 
UNUTMA İKİ GÖZÜM!
Online Kişi: 16
Bu Gün: 433 || Bu Ay: 9.656 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.391 || Toplam Tıklanma: 51.943.925