ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / HABERLER
Okunma Sayısı: 3633
Yazar:
Fransa’dan gâvurluk: Başörtünü aç, çocuklarını al!

Fransa’dan gâvurluk: Başörtünü aç, çocuklarını al!

Fransa’da yaşayan Hülya Beyazıt, zorla elinden alınarak koruyucu ailelere verilen çocuklarını geri almak için adeta hukuk savaşı veriyor. Fransız mahkemesi Hülya Beyazıt’ın komşularının şikâyeti üzerine elinden alınan 5 çocuğuna kavuşması için başörtüsünden vazgeçmesini istedi. Fransa’nın ülkede yaşayan azınlıklara uyguladığı ırkçı politikayı, İslamafobik bir düşünceyle mahkemeye yansıtan hakimin istekleri Türk aileyi çileden çıkarttı. Çocuklarının koruyucu ailelerin yanında Türkçe’yi unuttuğunu söyleyen acılı anne, Fransız mahkemesinin kararlarını ve isteklerini asimilasyon olarak niteledi. Beyazıt, “Yaşadığımız olay Fransa’nın Müslümanlara uyguladığı ayrımcılığın bir göstergesidir” dedi. Çocuklarının gelenek ve göreneklerden yoksun bir yaşam sürdüklerini belirten Beyazıt, anne sevgisinden uzak kalan çocuklarının gelecekleri için endişeli olduğunu kaydetti.

“AKIL SAĞLIKLARI TEHLİKEDE”

Acılı anne, “Çocuklarım koruyucu ailelerin yanında akıl sağlıklarını yitirecekler. Yanlarına ne zaman gitsem görüşme bitene kadar ağlıyorlar. Psikolojik yönden yardıma ihtiyaçları var. Fransız mahkemesi bu durumu göremezden geliyor” dedi. Yaşları, ailesinden uzak kalamayacak kadar küçük olan 5 çocuğunun zamanla Türkçe’yi unuttuğunu belirten Hülya Beyazıt, mahkeme tarafından  2 saat görüşme izni verildiğini ve çocukları ile hasret gideremediğini ifade etti.

Oturdukları apartmanda yaşayan Fransız vatandaşlarının, evden gürültüler geldiğini ve çocuklara şiddet uygulandığını söyleyerek kendisini polise şikayet ettiğini anlatan gözü yaşlı anne, bu duruma sebebiyet verecek hiçbir delilin olmadığını söyledi.

“BAŞIMI KESİNLİKLE AÇMAYACAĞIM”

Hülya Beyazıt mahkeme tarafından modernlik adı altında kendisinden istenen başını açması talebini kesinlikle yerine getirmeyeceğini söyledi. Fransız hakimin 6 ay içerisinde Fransızca’yı öğrenmesini istemesine de tepki gösteren acılı anne, bunun imkansız olduğunu belirtti. Beyazıt, çocuklarına bir daha kavuşamamaktan korktuğunu kaydetti.

“ÇOCUKLARIM  SALDIRILARA MARUZ KALDI”

Çocuklarının eğitim aldığı okulda ırkçı saldırılara maruz kaldığını aktaran Beyazıt, eşinin ve kendisinin bu durum karşısında çaresiz kaldığını, korktukları için ses çıkartamadıklarını bildirdi. Dil sorunu nedeniyle kendilerini mahkemede rahatça savunamadıklarını söyleyen Beyazıt, avukatlarının da yeteri kadar iyi olmadığını ve yeni bir avukat tuttuklarını ifade etti.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
29-11-14
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Fransa’dan gâvurluk: Başörtünü aç, çocuklarını al!
Online Kişi: 25
Bu Gün: 8 || Bu Ay: 6.520 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.898 || Toplam Tıklanma: 52.122.128