ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KİTAP
Okunma Sayısı: 3785
Yazar: Ali Eren
Papa’nın Türkiye’ye gelişindeki gayesi neydi?

Papa’nın Türkiye’ye gelişindeki gayesi neydi?Katolikler dünyada önce daha fazla olduğu halde, İslamı kabul edenlerin çokluğu sebebiyle son senelerde Müslüman sayısı onları geçti. Fakat Ortodoks ve Protestanları da sayarsak, Hıristiyanlar’ın sayısı yine fazla olur. Ama Katolikler onları kendileriyle aynı dinden saymıyorlar. Ortodoks ve Katolikler de onları öyle görüyorlar. Öyle olunca, Müslüman sayısı yine fazla oluyor.

Bir önceki Papa’nın istifa sebebi de, şimdiki Papa’nın Türkiye’ye gelip Bartholomeos’u alnından öpme sebebi de işte bu: Müslümanların fazlalığı…

Toprak ve nüfusça dünyanın en küçük devleti olmasına rağmen, hiçbir devlette olmayan dev bir bütçeye sahip ve dünyanın en zengin devleti olan Vatikan’ın devlet başkanı ve Katoliklerin başı Papa’dır.

Sahip olduğu maddî imkânları kullanarak, misyonerleri vasıtasıyla Müslümanları Hıristiyanlaştırmak için asırlardır uğraşan Papalık, arzuladığı hedefe bir türlü ulaşamıyor.

Ortodoks ve Protestanlar da misyonerlerini aynı gayeyle İslam ülkelerine gönderiyorlarsa da onlar da arzu ettikleri neticeyi bir türlü elde edemiyorlar. Bu da onları çıldırtıyor.

Onun için, birbirlerini kâfir kabul ettikleri halde, Katolik ve Ortodokslar “Müslümanları Hıristiyanlaştırmak” uğruna artık birleşmeye karar verdiler.

Halbuki Katolik haçlı orduları Anadolu’ya geçerken, İstanbul’da Ortodokslar’ın mallarını yağmalamış, kadınlarına tecavüz etmiş, rahibeleri Ayasofya’da çırıl çıplak oynatmışlardı. Onun için Ortodokslar İstanbul’un fethinden önce, “Konstantinopolis’te Hıristiyan serpuşu görmektense Müslüman sarığı görmeyi tercih ederim” diyorlardı.

Şimdi bu tarihî düşmanlığı yok sayıyorlar. Katolik ve Ortodokslar bir önceki Papa zamanında bir araya gelip görüştüler ve Papa’nın karşı çıkmasına rağmen, ona baskı yapıp birleşmeye karar verdiler. Papa da bu baskılara dayanamayıp istifa etti.

Katolik ve Ortodoksların hedefi şuydu:

Birleşmeye karşı çıkan Papa ekarte edilecek. Yerine Ortodoksluğa yakın bir Papa seçilecek. Katoliklik ve Ortodoksluğun âyinlerinde bazı değişikliklere gidilerek birleşilecek ve bu ortak güçle Müslümanları Hıristiyanlaştırmak üzere yoğunlaşılacak…

Bendeniz, daha gündemde bile değilken, Papa’nın istifa edeceğini yazmış ve “Bartholomeos yeni papayı tebrik ederse şaşmayın” demiştim. Aynen öyle oldu. Bartholomeos Vatikan’a gitti ve yeni Papa’yı tebrik etti. O da İstanbul’a gelip onu alnından öptü.

“Peki önceki Papa niçin diretmeyip istifa etmişti?” sorusunun cevabı şu:

Papalık tarihi ölümlerle doludur. Nice papalar öldürülmüştür. Papa, gitmemekte direttiği takdirde öldürüleceğini iyi bilir. İstifadan başka yapacağı bir şey yoktu, nitekim öyle yaptı…

Bu tespite Vatikan tabii ki itiraz edecek. Hoş, biz onların “Papa’nın istifasının sebebi Müslümanları avlama gayemizdir” demelerini beklemiyoruz.

“Papa’nın istifa sebebi Vatikan’daki fuhuş patlamasıydı” diyenler yanılıyor. Çünkü Vatikan’da fuhuş yeni değil ve Papa bunu papa olmadan önce de biliyordu. Vatikan zaten asırlardır fuhuş ve kazurat  kaynağıdır. Bunu bütün dünya bilecek de Papa mı bilmeyecek!

Papa, kardinal ve papazların fuhşun her türlüsünü yaptıklarını bilmiyor idiyse, demek ki gözü kör, kulağı sağırmış. Üstelik burnu da hiç koku almıyormuş…

Değerli okuyucular, Papa’nın Türkiye’ye geliş gayesini daha net anlatabilmek için, 2005’de ölen Papa 2. Jean Paul’un şu cümlesini hatırlatmak isterim:

“Birinci bin yılda Avrupa’yı, ikinci bin yılda Afrika ve Amerika’yı Hıristiyan yaptık. Üçüncü bin yılda Asya’yı Hıristiyan yapmalıyız.”

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Eren
20-12-14
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Papa’nın Türkiye’ye gelişindeki gayesi neydi?
Online Kişi: 16
Bu Gün: 329 || Bu Ay: 9.552 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.258 || Toplam Tıklanma: 51.942.876