ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 1956
Yazar: Ali Nur Kutlu
UNUTTUN SEN!

UNUTTUN SEN!Mısır’da bir darbe olduğunu, Rabia meydanında 5 binden fazla insanı silahla, tankla, zırhlı araçlarla öldürdüklerini, oradaki camiyi içindekilerle birlikte yaktıklarını unuttun sen.

O meydanda güzeller güzeli, masumiyeti yüzünden okunan, meleğimiz, canımız, kızımız Esma’yı vurduklarını unuttun sen.

Silahı, şiddeti ve her türlü illegal yapılanmayı reddeden Hürriyet ve Adalet Partisi’ni cunta yönetiminin kapattığını, onun kurucusu İhvan-ı Müslimini terör örgütü ilan ettiğini ve mallarına el koyduğunu unuttun sen.

Bugün Mısır hapishanelerinin seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, bakanlar, alimler, üniversite öğrencileri ve kadınlarla doldurulduğunu ve hukuksuz yargılandıklarını unuttun sen.

Tüm bunlar yaşanırken, yani tüm bu ölümler, darbeler, infazlar, hukuksuzluklar, adaletsizlikler olurken, Batının tüm sahtekar demokratlarının başlarını kuma gömdüklerini, hiçbir şey görmedikleri, darbeci Sisi’yi sofralarında baş köşeye oturttuklarını unuttun sen.

Kahire, şehirlerin anası, dünyanın gözü önünde, gözyaşları, ağıtlar, hüzün şarkılarıyla yasını yaşarken ve kardeşlerin oradan sürülürken hepsini unuttun sen iki gözüm.

Suriye’de bir evladı doyuramamak, bir evladı soğuktan koruyamamak, bir evladın korkusunu giderememek, bir evladın gözyaşlarını dindirememek ne demek bilmedin sen.

Suriye’ye kış gelince savaşın dramı, acısı, sıkıntısı kadar yeni dertlerin başladığını unuttun sen.

Elleri, ayakları, masum yüzü üşüyen yavrunu ısıtamamak ne demek, onun verdiği çaresizlik ve acziyet ne demek onu bilemezsin sen. O derdi yaşayan anneyi, babayı unuttun sen.

Kimyasal silahlarla öldürülen bebekleri, işkence altında hapishanelerde çürütülenleri, trigel kayışıyla boğulan garibanları unuttun sen.

İki gözüm, Müslümanların kardeş olduğunu, dertleriyle dertlenmenin bizim en büyük vazifemiz olduğunu unuttun sen.

Gazze’de daha bir kaç ay önce bir savaş olduğunu, dünyanın en zalim ordusunun, en savunmasız halkına, en korkunç silahlarla saldırdığını ve masumları öldürdüğünü unuttun sen.

Sahilde oynayan çocukların uçurtmalarının vurulduğunu, o uçurtmanın sahibi körpe yavruların öldürüldüğünü, o körpe bedenlere bir kefen bile bulunamadığını unutun sen.

İki gözüm, dondurma dolabında saklanan çocuk cenazelerini unuttuysan, bu dünyada en zulmü unutursun sen.

Filistin diye, Kudüs diye bir davan olduğunu, topraklarının işgal altında olduğunu ve her gün masumların öldürüldüğünü unuttun sen.

Irak’tan sürülen binlerce insanın, kışın ne yaptığını hatırlamadığın gibi, onların şimdi nerede olduğunu da unuttun sen.

Myanmar’da, zulüm altında, açlık içinde, yerlerinden, yurtlarından sürülmüş Rohingya Müslümanlarının olduğunu unuttun sen.

Doğu Türkistan’da Çin zulmünden inleyen, tüm dünyadan tecrit edilmiş bir şekilde yaşayan Müslüman kardeşlerinin varlığını unuttun sen.

İki gözüm, Müslüman olmanın sorumluluğunu unuttun sen.

Bize Müslüman kardeşinin derdini unutmak yakışmaz.

Etrafına bakma, sıcak koltuğunda bu yazıyı okuyan kardeşim, sana söylüyorum:

Bir derdin olduğunu unuttun sen iki gözüm.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
11-01-15
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
UNUTTUN SEN!
Online Kişi: 15
Bu Gün: 401 || Bu Ay: 5.791 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.459 || Toplam Tıklanma: 52.111.830