ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 5472
Yazar: Faruk Beşer
İSTEDİĞİ HÂLDE EVLENEMEYEN MÜSLÜMAN GENÇLER

İSTEDİĞİ HÂLDE EVLENEMEYEN MÜSLÜMAN GENÇLERBu mektup okunur

Evlilikle ilgili yazılarım çok ilgi duydu. Pek çok mektup aldım, hepsini temsilen birini vermek istiyorum. Demek bir yara var ve bu yaranın tedavi edilmesi gerekiyor.

“Hocam yazınızda evlenmenin öneminden bahsetmişsiniz. Ancak, günümüzde bizlerin yani  dinini hakkıyla yaşamaya gayret eden, hayatını İslami düsturlarla tanzim etmeye çalışan gençlerin çok önemli bir problemi var, evlenememek.

Ben kendimden örnek vereyim. Hayatım boyunca evlilik dışında başka bir ilişki şekli düşünmedim ve hiçbir bayanla hiçbir şey yaşamadım. Bugün yaşım 34 ve 10 yıldan beri evlenmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Bu yıllar benim için azap gibi geçti.
Yaklaşık 20 yıldır karşı cinse ilgi duyuyorum ve bir müslüman olarak evlenemediğim halde hala bu yaşımda sabrediyorum. Sadece cinsellik meselesini kastetmiyorum tabi ki, cinsellik belki de 4. 5. sırada gelir. Çoluk çocuğu büyütüp düzen kurmak istiyorum ama bir türlü olmuyor. Artık bu işten tamamen vazgeçmek üzereyim. Bu kadar gayretten sonra yıllar içinde sadece sıkıntı çektim. Olmayınca moralim bozuldu. İnsanlardan, özellikle İslami kesimdeki insanlardan, dindar gözüken kızlardan iyice soğudum.

Hocam evleneceğim kişinin hep dindar ve güzel ahlaklı olmasını istedim ve hiç bir zaman da seçici olmadım. Ben nasıl biriyim söyleyeyim. Yukarıda belirttiğim gibi İslami bilince sahip, toplumda saygı duyulan, akli başında, yumuşak huylu, örnek gösterilen biriyim elhamdülillah. Bunu Rabbimin lütfu olarak söylüyorum, kendimi yüceltmek için belirtmiyorum. Fiziksel olarak da film artistlerinden pek aşağı değilim sanırım, elhamdülillah. Elektrik mühendisiyim, psikolojik, fiziksel hiç bir rahatsızlığım yok.

10 yıldır çalışıyorum, evim, arabam, ev geçindirecek gelirim var, iyi derecede İngilizce biliyorum, yurtdışı tecrübem var. Çok iyi, okumuş biriyim, lekesiz tertemiz bir ailenin evladıyım. Sanırım dindar bir ailenin kızını çok rahatlıkla emanet edeceği bir kişiyim, ama bu hastalıklı toplumda maalesef evlenemiyorum. İnsanlar için, kızları ve aileleri için bu vasıflar yeterli olmuyor. Özellikle İslami kesimde para, statü, dünyevi olan ne varsa, rızayı ilahiyi kazanma isteğinin önüne geçmiş durumda. İnsanlar sadece şeklen yaşadıkları şeyin İslam olduğunu düşünüyorlar ve her şeye menfaat odaklı yaklaşıyorlar.

Toplumdaki bozulmaya genişçe girmek istemiyorum ama işte bunun yansıması sağlıklı İslami hayatın yaşanabileceği ailelerin kurulamaması oluyor maalesef. Erkeğin karakteri, ailesi-soyu, yaşam tarzı, namusu, edebi, geçmişi dikkate alınmıyor, kendi özelliklerine bakmadan, karşı tarafı tanımadan, erkeğin statü ve gelirine göre kapıyı kapatıyorlar.
Bu sorunu sadece ben yaşamıyorum. Benim gibi nice insanlar var böyle evlenemeyen. Öbür taraftan kızlarla gönlünü eğlendiren, gayriciddi, serseri erkekler evlilikte daha çok tercih ediliyor.

Hocam, ben de bu konularda beceriksiz ve pısırık değilim çok defalar imtihan edildim kızlarla ama hep helalini ve gönlüme uygun olanını yüksek karakterli, yumuşak huylu, fiziksel olarak da yanıma yakışacak birini istedim sadece. Evleneceğim kişiyle her iki dünya saadeti istedim. Demek istediğim şu: programlarınızda, yazılarınızda, kitaplarınızda siz ve  toplumsal problemlere eğilen diğer hocalarımız sadece evlenmeyi tavsiye etmekle kalmayın. Şu an toplumda yaşanan böylesine büyük bir problemi lütfen gündeme getirin. Genç kızlarımıza, ailelerine özellikle annelerine bu yönde tavsiyelerde bulunun. Siz bunu yapıyorsunuz ama çok fazla işlenmesi lazım bu hastalıkların. Olaya daha geniş açıdan bakmayı, evliliğin soyun devamı anlamına geldiğini, uzun vadede ahlakin diğer her şeyden daha önemli olduğunu, güzel ahlakla, düzgün bir İslami bakış açısıyla sorunsuz, mutlu evliliklerin devam edeceğini öğrensinler. Bu konuda bana bir cevap yazarsanız sevinirim veya dua edersiniz umarım... ÖY

Ne yapalım, Güzin Abla mı olalım?

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Faruk Beşer
01-03-15
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
İSTEDİĞİ HÂLDE EVLENEMEYEN MÜSLÜMAN GENÇLER
Online Kişi: 25
Bu Gün: 549 || Bu Ay: 9.153 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.677 || Toplam Tıklanma: 51.937.979