ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 3227
Yazar:
The World Weekly dergisine göre Türkiye'de 'Atatürk'ün kabusu' yaşanıyormuş

The World Weekly dergisine göre Türkiye'de 'Atatürk'ün kabusu' yaşanıyormuşThe World Weekly dergisi bu hafta 'Atatürk'ün kabusu' manşetiyle çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ün kurduğu sistemi değiştirmekle itham eden dergi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın adını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak değiştirilmesinden de rahatsız oldu.

TÜRKİYE BASKI ALTINDAYMIŞ

Erdoğan'ın Türkiyesi'nde demokrasinin tehdit altında olduğunu iddia eden dergi, bir Gezi Parkı çapulcusunun "Biz gerçekten Atatürk'ü seviyoruz. Bizim devletimizi o değiştirdi. Modern cumhuriyeti o kurdu" ifadelerine de yer verdi. Gezi Parkı kalkışmasını normal bir protesto olarak veren dergi, Atatürk fotoğraflarının her yerde bulunduğuna dikkat çekti ve bu isyanın polis şiddetiyle karşılık gördüğünü söyledi.

Baskıların arttığını iddia eden dergi; gazeteciler, yazarlar, savcılar ve hakimler, askerler, futbol taraftarları, sosyal medya, siyasi rakiplerin, hatta polislerin bile Erdoğan'ın hedefinde olduğunu iddia etti.

"LAİKLİK ELDEN GİDİYOR"

'Laikliğin Türkiye'de elden gittiğini' yazan dergi, Erdoğan'ın Atatürk ilkelerine zarar verdiğini iddia ederek küstahça "Erdoğan'ın Türkiyesi'nde Atatürk'ün değerlerine neler zarar veriyor" diye sordu.

KÜSTAH DERGİ 'KÜLLİYE'DEN RAHATSIZ

Ak Saray'ı diline dolayan küstah dergi, sarayın müjdesinin 'Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce 28 Ekim günü verilmesine dikkat çekti. Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yapılan harcamalarla Mars'a sayısız uydular gönderilebileceğini söylediğini iddia eden dergi, muhalefetin sarayı sert bir dille eleştirdiğini yazdı.

Ak Saray'dan rahatsız olan dergi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın, Erdoğan'ın  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak ifade etmesinden ise rahatsız oldu.

MANŞET RESMİNDEKİ DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Manşette kullandığı resimle de dikkat çeken küstah dergi, bir tarafta Mustafa Kemal'i açık saçık kadınlarla resmederken diğer tarafta koyu ve karanlık bir resimle başörtülü kadınlar ve 16 Türk askerli karşılama töreniyle Erdoğan'ı resmetti. Erdoğan ile Mustafa Kemal'i karşılaştıran derginin Türk Bayrağını ise Mustafa Kemal resminde kullanması dikkat çekti.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
02-03-15
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
The World Weekly dergisine göre Türkiye'de 'Atatürk'ün kabusu' yaşanıyormuş
Online Kişi: 19
Bu Gün: 143 || Bu Ay: 8.747 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.138 || Toplam Tıklanma: 51.931.780