ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 2289
Yazar: Ali Nur Kutlu
SEN BİZİ TANIMADIN!

SEN BİZİ TANIMADIN!Biz, kara Afrika’dan kopup gelen bir kavganın, Muhammed Ali’nin yumruğuyla Batı'nın yüzünde patlayan öfkesiyiz.

Kelebek gibi uçan, arı gibi sokan, şimşek olup yağan yumruklardaki; sömürülen, dışlanan, horlanan siyahların, baldırı çıplakların intikamıyız.

Sen bizi tanımadın

Biz, Amerika’nın en azılı hırsızı ve namussuzu iken; okuyarak, sorarak ve sorgulayarak, beyaz adamı şaşkına çeviren bir devrimciye dönüşen Malcom X’in gözlerindeki ateşiz.

Sokakların içinden gelip, insanın ruhunu teslim alan bir hatibe dönüşen, Amerika’nın sömürü düzenine çomak sokan, bütün ezberleri bozan ve sonra şehadeti şerbet gibi içen Malik El Şahbaz’ın isyanıyız.

Sen bizi tanımadın

Biz Malcom X’e kardeşim diyen, toprağından koparılıp zincire vurulan Afrikalı kölelerin torunu, Amerikalı beyazların kabusu, prangalara vurulmuş vicdanın sesi olan Martin Luther King’in rüyasıyız.

“Bir hayalim var” dediğinde, onunla beraber heyecanlanan, onunla beraber ağlayan ve Virginia tütün tarlalarında kırbaçlanmış atalarının hesabını görmek için ayağa kalkan, Amerikan zencilerinin beyaz adamın yüzüne sıkılmış yumruğuyuz.

Sen bizi anlamadın

Ortaçağ Avrupası’nın en ilkel ve cahil yanını ortaya çıkartan Bosna’da, insanlık kurşuna dizilirken, kahrolası vicdanlar toplu mezarlara gömülürken, şeref ve onura sistematik tecavüz edilirken; o topraklarda bir abide gibi yükselen Bilge Kral’ın mütebessim direnişiyiz biz.

Direnmenin en klası, vuruşmanın en saygını, ölmenin en güzelini, ölürken varolmanın en bilgesini bize öğreten Aliya’nın, karlar altında ellerini açıp ettiği duadaki hesap soracak nesiliz biz.

Sen bizi anlamadın

Firavunlar döneminden beri süren bir zulme, sürünerek, sürülerek, işkenceler görerek, ölerek direnen ve sonunda özgür iradeleriyle kendilerine bir lider seçen İhvan’ın, R4BİA meydanında, havada uçan katil helikoptere fırlattığı sloganız biz.

Hapislerde çürütülürken, kişiliksiz mahkemelerde yargılanırken, yakınları öldürülürken hiçbir zaman eğilmeyen, pes etmeyen, vazgeçmeyen Mursi’nin hesabını sormak için salladığı parmağı; sevgilisi, ciğerparesi, gözünün nuru kızı, Esma'sı şehit edilen Biltaci’nin, kurşun gibi kör yüreklere saplanan çelik kelimeleriyiz biz.

Sen bizi tanımadın

Tarihe ‘Filistinli gibi direnmek’ dedirten, vurula vurula büyüyen, Kudüs’de göz yaşı, Gazze’de Katyuşya olan ve dünyanın tümünün yüzüne tükürürcesine, evlerin tepesine düşen Dragonların füzelerine meydan okuyan Halid Meşal’in, Haniye’nin, Arafat’ın yol arkadaşıyız biz.

Bir alçak gibi, bir korkak katil gibi uzaktan füzelerle sahilde oynayan çocukları öldüren İsrail askerine, elektriksiz kör gecelerde, susuz sıcaklarda, ekmeksiz sabahlarda ‘Allahu Ekber’ diyerek direnen, Filistinli gencin intikam yeminiyiz biz.

Sen bizi tanımadın

Sanma ki bugünler hep sürecek ve sen hep böyle zulüm yapacaksın. Biz Eyyüp sabrı ile bilenen, Muhammed (sav) aşkıyla demlenen, İbrahim gibi put deviren devrimcilerin çocukları, ümmetin derdini yüreğinde hisseden dervişlerin zikriyiz biz.

Sen bizi tanımadın.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Nur Kutlu
13-03-15
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
SEN BİZİ TANIMADIN!
Online Kişi: 27
Bu Gün: 90 || Bu Ay: 6.080 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.968 || Toplam Tıklanma: 52.115.660