ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KİTAP
Okunma Sayısı: 4920
Yazar: Harun ŞAHİN
İPEK YOLU KAVŞAĞININ ÖLÜMSÜZLÜK ESERLERİ

İpek Yolu Kavşağının Ölümsüzlük Eserleri

Prof. Dr. Cengiz ALYILMAZ

 

 


Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz ALYILMAZ tarafından hazırlanan ve Çin’deki eski Türk eserlerini konu alan İpek Yolu Kavşağının Ölümsüzlük Eserleri adlı çalışma prestij kitabı olarak (656 s.) yayınlandı. 

Atatürk Üniversitesi ile Pekin Üniversitesi arasında 5 yıldan beri bilimsel araştırma ve inceleme projelerinin gerçekleştirildiği bilinmektedir. İpek Yolu Kavşağının Ölümsüzlük Eserleri söz konusu projeler kapsamında gerçekleştirilen alan araştırmaları sonucunda elde edilen bilgi, bulgu ve belgelerden hareketle hazırlanmıştır. 

ALYILMAZ, kitapta bugün Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içinde kalan bölgelerde eski Türk boy ve toplulukları tarafından vücuda getirilen eserlere kaya üstü tasvirler (petroglifler), dikili, damgalı ve tasvirli taşlar, kurganlar, mezarlar, mezarlıklar ve türbeler, heykeller ve heykelcikler ibadet yerleri ve dinî ziyaret alanları, şehir kalıntıları ve mimarlık eserleri, kullanım ve süs eşyaları, yazılı eserler ve (Kök)türk harfli yazıtlar yer vermiştir.

Çin’deki eski Türk eserleriyle ilgili yayınlanmış ilk kapsamlı ve derli toplu eser olma özelliğine sahip olan kitapta 568 görüntü bulunmaktadır. İlgilileri Beyaz Piramitler’in gerçek görüntüleriyle de ilk kez bu kitapta karşılaşacaklardır.
 
NOT: Haber gayesiyle yazılmıştır. Kitabın düşündürdükleri hususundaki söz hakkımız mahfuzdur.
Yazar: Harun ŞAHİN
15-04-15
E mail:
Yazar Hakkında Bilgi ve Diğer Yazıları
 
 
Yorumlar: 1
AHMET
MAŞALLAH DEYİN!
Tarih : 15-04-15

Cengiz Hoca tam mânâsıyla bu işin delisi. Daha önce çalışmalarından haberdar olmuştum. İnşaallah kitabını da elimizde tutarız istifade ederiz. Allah sa'yini meşkur eylesin.

 
İPEK YOLU KAVŞAĞININ ÖLÜMSÜZLÜK ESERLERİ
Online Kişi: 14
Bu Gün: 555 || Bu Ay: 9.159 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.691 || Toplam Tıklanma: 51.938.256