ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 2581
Yazar: İbrahim Karataş
TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI MÜTTEFİKLERİDİR

TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI MÜTTEFİKLERİDİRBöyle müttefikler düşman başına

Türkiye’nin bir müttefik sorunu olduğu artık su götürmez bir gerçektir. İngiliz ve Amerikan elçilerinin Türk medyası arasında ayrımcılık yapması bile Türkiye’nin müttefikleriyle olan ilişkilerini sorgulaması için yeter sebeptir.  Muhafazakar medya organlarına -suikast dahil- yapılan birçok saldırıya sessiz kalan Batılı elçiler, muhalif medyayı haklı-haksız her şartta desteklemekten çekinmiyorlar. Seçimler dolayısıyla muhalefet partileriyle yaptıkları gizli ve açık görüşmeleri de not etmek lazım.

Türkiye’nin müttefikleri maalesef ülkede karışıklığın çıkması için başrolü oynuyorlar. Bunu da elçilikler, dernekler, kendi medya organları ve yerli yosma medya (Yosmedya) ile yapıyorlar. Yosmedya her daim Türkiye’nin medyası olmak yerine medyanın Türkiye’sini inşa etmek için uğraşmıştır. Geçmişte hükümetler deviren bu etkili az(g)ınlık, şu sıralar mevcut hükümeti de alaşağı etmek için terörle bile işbirliği yapıyor. Hükümet bu ihaneti görüyor ve mücadele etmeye çalışıyor.

Fakat Batılı sözde dostların devlet yerine devletle sorunu olanlarla ittifak yapması mücadeleyi daha da zorlaştırıyor. Batı medyasına, ülkelerinin çıkarlarını her koşulda koruması ve haksızlıkları görmezden gelmesi nedeniyle “presstitute” (o..spu medya) yakıştırması yapılır. Oralarda devlet sırlarını ifşa etmek ya da devletin politikalarına alenen karşı gelmenin ağır bedelleri vardır. Bir bakarsınız FBI ajanları gazeteye gelmiş, yönetimi tehdit ediyorlardır.  

Batı medyasının özgürlüğü devletin kapısında biter.  Devletin medyaya sızdığı vakidir ama medya devlete sızamaz. Türkiye’de ise tam tersidir. Medya devleti kontrolünde tutmak istiyor. Ve Amerika, İngiltere, Almanya gibi ülkeler bu tür illegal girişimlere destek veriyorlar. İnsan merak ediyor; mesela Washington Post, Beyaz Saray’ı karalayıp üstüne bir de Rus propagandası yapsa Amerikalılar ne yapardı? The Guardian, “İngiltere teröre destek veriyor” gibi haberler yapsa Cameron’un tepkisi ne olurdu? Muhtemelen gazetelerin kapısına kilit vurup çalışanlarını da hapse attırırdı.

Ama aynı Batı özgür olmak isteyen Türkiye’yi esir tutmak için özgür medya, özgür düşünce vs. gibi kulağa hoş gelen terimlerle ülkeyi karıştırıyor. Bu müttefiklik değildir. Ortaklık da değildir. Tüketerek tükenen bir Türkiye’yi görme arzusudur. Sadece içeride değil, sınırların hemen dışında da dostlardan dost kazığı yiyor Türkiye. PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD/PKK ile olan dostluklarına bakın. Müttefik müttefikinin düşmanını besliyor. NATO üyesi Türkiye NATO’nun silahlarıyla vuruluyor.

ABD ve Batı müttefiklik nasıl olur bilmek istiyorsa Rusya’ya baksın. Batı bu kadar imkanla Suriye meselesini defalarca bitirebilecekken orada horoz dövüşü yaptırıp seyretmeyi tercih etti.  Eğit-donat projesi mesela.  Eğittikleri muhaliflere “Esed’e sıkmayın” demek nasıl bir akıldır? Muhalifler, ailelerini katleden Esed rejimi dururken neden IŞİD’e saldırsınlar ki? Kim kendi katili dururken başkasının katilini öldürmek için savaşır? Akılsızca (belki de kurnazca) yapılan politikalar değil midir Suriye’yi bu hale düşüren, Esed’i ayakta tutan, PKK terörünü azdıran ve milyonlarca mülteciye sebep olan?

Oysa Rusya bir çağrı ile gelip dostunun yanında (zulmetmek için de olsa) savaşa girdi. Çünkü Rusya, İran ve Suriye ile müttefik ve işbirliğinde dürüst davranıyor. Artık tarihi düşmanları Rusya Suriye’ye girdiği için Batının aklına Türkiye yeniden gelmeye başlayacaktır. Çünkü Suriye’de Türkiye’siz bir çözüm olmayacağını iyi biliyorlar. Bugüne kadar Beyaz Türkiye’ye bel bağladıklarına göre, kaypak yosmedya kalemşörlerini bu sefer Rusya karşısında silahşörlüğe çağırabilirler. Bir eğit-donat programını da onlar için yapsınlar. Çünkü yerli muhalifler içinde “Şanzelize’ye kadar adam kovalayacak” kadar coşkun yiğitler var. Ama program bu sefer de tutmayabilir. Çünkü Türk muhalifler Rusların savunduğu Esed’in hayranıdırlar. Bakarsınız Esed’in tarafına geçerler.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karataş
04-10-15
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI MÜTTEFİKLERİDİR
Online Kişi: 22
Bu Gün: 165 || Bu Ay: 6.677 || Toplam Ziyaretçi: 2.216.284 || Toplam Tıklanma: 52.125.289