ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 3033
Yazar: İbrahim Karataş
ABD İLE RUSYA ALEYHİMİZDE ANLAŞTI MI?

VE RUSLAR WİKİLEAKS'İ DE ELE GEÇİRDİAmerika sırtımızdan mı bıçaklıyor?

İstihbarat siteleri kara propaganda aracı olarak da kullanıldıkları için yazdıkları her zaman doğru olmayabiliyor. Mesela Rus istihbaratına yakın bir site Erdoğan’ın Suudi Arabistan’a IŞİD’e lider olmak için gittiğini yazdı (demek ki IŞİD liderliği T.C. liderliğinden daha yüksek bir mevki ve bu makamı Suudi Kralı bahşediyor (!)).  İranlılar ise 47 idamın Erdoğan’ın talebi üzerine gerçekleştiğini iddia ediyor (bu durumda da IŞİD liderliğini bahşeden Kralı Erdoğan yönetiyor). Fakat her yazılan da yanlış değildir. Bazen bilinmesi istenen bilgileri bilinçli olarak yayınladıkları olur.

MOSSAD’a yakın Debka sitesi 21 Aralık’ta; ABD ile Rusya’nın, Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye askeri müdahalede bulunmaması için anlaştığını yazıyordu.  Debka şunu da yazmıştı; “ ABD-Rus işbirliğinin Kuzey Suriye’deki savaş üzerinde dramatik bir etkisi olacak.  Gizli anlaşmaya göre Kürtlerin yoğun yaşadığı Kuzey Suriye’de Fırat’ın batısı Rusların, doğusu ise Amerikalıların etki alanında olacak. Anlaşma, Türkiye’nin Suriye’deki rolünü tamamen ortadan kaldırıyor.”

Debka’nın bu iddiası yabana atılacak gibi değil. Uçak krizinden beri Türk uçakları Ruslarla sorun yaşamamak için Suriye’ye girmiyorlar. Amerika da eskisi gibi operasyon yapmıyor. Hatta İncirlik’teki bazı uçaklarını (belki de Türk uçaklarıyla karıştırılıp vurulmasınlar diye) geri çekti. Fırat’ın doğusunda yerde Amerikan askerleri, havada uçakları var. Batısında Rus uçakları uçuyor. Her ikisi de Suriye Demokratik Güçleri ismiyle savaşan YPG güçlerinin önünü açmak için IŞİD mevzilerini bombalıyor. Fırat’ın batısına sadece Arapların geçtiği söyleniyor ama videolarda hep YPG militanları görülüyor. Türkiye bu yalana konjonktür gereği inanmış gibi davranıp ileride hesabını soracakmış gibi bir tavır içinde.

Mevzumuz Türkiye’nin kırmızı çizgileri değil. Sorun, mezkur çizgilerin müttefik bilinen bir ülke tarafından silinmeye çalışılmasıdır. Rusların Esed’den yana olmaları ve düşürülen uçak nedeniyle YPG’yi desteklemesi anlaşılır da, Amerika’nın sırıtarak Türkiye’yi Suriye’de devre dışı bırakması ve Rusya ile birlikte Suriye’yi kendi aralarında bölmesi sırtından bıçaklanmanın alasıdır. ABD, hem PYD’yi hem de Rusya’yı Türkiye’ye tercih ediyor. ABD ve Batı ülkeleri Suriye konusunda kayda değer bir şey yapmadıkları gibi elini taşın altına koyan Türkiye’ye de destek olmadılar.  Üstüne üstlük bir de Türkiye’yi suçladılar. Savaşın başından beri Türkiye lehine yazılmış doğru dürüst bir haber yok. Kobani, Başika, sınırlar vs. üzerinden itici bir Türkiye algısı oluşturuldu. Türkiye’nin psikolojisini öyle bozdular ki, hükümet bölgenin gerçeklerinden çok yalanlarıyla mücadele etmek zorunda kaldı.

İlginçtir, aynı Batı bugünlerde Libya’ya kara ordusu yığıyor. Her ülkeden asker var. Libya’daki IŞİD ise Suriye’deki IŞİD’dir. Fakat Libya’daki petroller, Batının kontrolünde olduğu için sadece orada savaşmayı göze alıyorlar. Suriye’de kan dur(ma)sa da olur ama Libya’daki petrol mutlaka akmalı. Bilinçaltındaki güdü bu… Cansız topraktan çıkan kara kan, can sahibi insanların kırmızı kanlarına tercih ediliyor. Kara kan Batıya can veriyor. Kırmızı kan Batı için demek terörist (!) demek. Zihniyet bu olunca zihniyet sahiplerinin müttefikliği de kırmızı çizginin bittiği yerde son buluyor.  

Anlaşılan Türkiye’nin kırmızı çizgilerini (Fırat nehri) Amerika ve Rusya kullanıyor. Çizginin doğusu tüm müştemilatıyla ve militanlarıyla Amerikalıların, batısı ise Rusya’ya ait olacak. Türkiye ise hendeklerle meşgul edilip bölgeden uzak tutulacak. Türkiye’nin önüne gelecekte de zorluklar konulacak. Fakat “Feinne meal usri yusrân-Elbette zorluğun yanında kolaylıklar da vardır, İnşirah 5) âyetinde belirtildiği üzere bu dönemin sonu hayırlı olacak. Bölgede hiçbir şey Türkiye bitti demeden bitmez. Neler olabileceği ile ilgili biraz zamana ihtiyaç var. Fakat milletimiz müsterih olsun. En yüksek sada avazlardan çıkmadı henüz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karataş
10-01-16
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ABD İLE RUSYA ALEYHİMİZDE ANLAŞTI MI?
Online Kişi: 24
Bu Gün: 432 || Bu Ay: 7.786 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.463 || Toplam Tıklanma: 52.149.398