HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : / GEÇERKEN UÐRAYAN YAZARLAR
Okunma Says: 3061
Yazar: H.Ali ÖZLÜ
GEMÝLERÝ YAKMAK

çinde yaadmz dünya rahatlk, huzur yeri deildir. Fakat bu denî dünya âhireti, ebedî âlemi kazanma yeridir. Hizmet için bulunduumuz yerlerde, memleketlerde muvaffak olmak için elimizden gelen gayreti, imkanlar seferber etmeli, hiçbir zaman yeise dümemeli, daima ümitvar olmalyz.

Nasl ki Tark bin Ziyad, 12 bin kiilik ordusuyla spanya'ya geçti; askerlerini indirdikten sonra bütün gemilerini atee verip yaktrd. Bu arada spanya kral Rodrik'in 100 bin kiilik ordusuyla üzerine geldiinin haberini ald. Askerlerine u tarihi sözleri söyledi: "Arkanzda düman gibi deniz, önünüzde deniz gibi düman. Nereye kaçacaksnz? Vallahi sizin için ancak sadakat ve sabr kalmtr. Dümann silah, teçhizat ve erzak boldur. Sizin silah olarak ancak klçlarnz, erzak olarak da dümann elinden alp sahip olabileceiniz vardr. "Tark bin Ziyad, düman askeri saysnn kendi ordusundan sekiz kat fazla olduu bu sava, kesin bir zaferle bitirdi. Endülüs Emevileri'nin temelini att.

imdi düünelim: Gemiler yaklmasayd, sava kazanabilirler miydi?

Yine bize Anadolu'nun kaplarn açan Alparslan da Malazgirt Sava'na -bir nevi- gemileri yakarak girdi. Sava kazanacandan emindi. Öncü kuvvetler Romen Diyojen'in 200 bin kiilik ordusuyla üzerlerine doru gelmekte olduunu bildirirler. Alparslan da aknclara u tarihi cevab verir: Biz de onlara doru 50 bin kiilik kuvvetle ilerliyoruz. ki ordu karlamadan Alparslan usûle uyarak anlama çars yapar. Diyojen "Ben atlarm Selçuklunun bakenti Rey ehrinde sulamadkça hiçbir anlamaya imza atmayacam." diyerek elçiyi geri gönderir. Bunu haber alan Alparslan, "Atlar Rey ehrinde sulanr; fakat üzerlerinde bizler bulunuruz." diyerek Allah'a ve kendine olan güvenini ortaya koyar.

Tarihe baktmz zaman hep gemileri yakan insanlarn isimleri hafzalardadr. Dierlerinin isimleri pek hatrlanmaz. "Herkes mesleinde ve hayatnda birçok karanlktan geçmeye mecburdur. Ancak bu yollar elinde bir k olmadan geçmeye çalmaktansa, bakalarnn tecrübe mealelerinden yararlanarak yürümek daha kolay, emin ve kârl deil mi?

"Sac kvamn bulur hamur tükenir, ya kvamn bulur ömür tükenir."  noktasna gelmeden talebe, hoca ve yeni nesilleri yetitirmekle vazifeli herkes bugünden tezi yok gemilerimizi yakalm. Ne dersiniz? 

 

Yazar: H.Ali ÖZLÜ
05-06-10
E mail: E mail yok
 
 
Yorumlar: 1
reyhan çetin
...
Tarih : 25-04-11

Gemileri yakma yolunda ilerliyoruz. Mevla cümlemizi muvaffak kýlsýn...

 
GEMÝLERÝ YAKMAK
Online Kii: 28
Bu Gn: 69 || Bu Ay: 6.051 || Toplam Ziyareti: 2.929.235 || Toplam Tklanma: 58.620.413