ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 1594
Yazar: Ali Erkan Kavaklı
TERÖRÜ BESLEYEN ÖĞRETMENLER

MUCİZE FAALİYET: OKUMA, ÖĞRENME, DÜŞÜNMETürkiye 32 senedir PKK terörü ile boğuşuyor. Bir nesil 20 senedir. Eğitim sistemi, öğrencileri imanlı ve inançlı yetiştirseydi bugün terörden eser kalmazdı. Gençleri Allah’a ve ahirete inanan, adam öldürmenin büyük günah olduğunu bilen ahlaklı insanlar olarak yetiştirebilmeliydik.

Türkiye’nin böyle bir eğitim politikası oldu mu?

Son beş yıl hariç, evet demek zor ama bundan sonra mutlaka olmalı.

En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (sav) 23 sene öğretmenlik yaptı. Putperest ve ahlaksız insanları Allah’a ve ahirete inanan, ahlaklı insanlar olarak yetiştirdi.

Arabistan’da haksız yere adam öldürme son buldu.

Diri diri kızları toprağa gömme âdeti sona erdi.

Medine’de 120 yıl Buas Savaşları yapmış olan Evs ve Hazrec Kabileleri arasındaki savaşlar son buldu.

Gönüller Sultanı Hz. Muhammed (sav) ensar ve muhacirleri kardeş ilan etti. Mekke’den gelen muhacirler Medineli ensar kardeşi ile evini ve bütün mallarını paylaştı. Dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir kardeşlik destanı yazıldı.

Nadir Oğulları Yahudileri, Medine Sözleşmesi’ni hiçe sayıp Kâinatın Efendisi’ne (sav) suikast düzenlemeye kalkınca Yahudilerle Müslümanlar arasında savaş çıktı. Nadir Oğulları bir süre kalelerine sığınıp savunma yaptılar. Sonunda teslim olmak zorunda kaldılar. Yahudiler sürgün edildi ve malları mücahitlere kaldı.

Gönüller Sultanı (sav) ensara şu teklifi yaptı:

“Ganimetleri muhacirlere dağıtayım, onlar size ortak olmaktan kurtulsunlar, razı mısınız?”

Ensar, fedakârlığın inanılmaz bir örneğini ortaya koydular:

“Ya Resulellah, ganimetleri muhacirlere ver, bizim mallarımıza ortak olmaya da devam etsinler.”

Ganimetler muhacirlere dağıtıldı, muhacirlerin ensarın mallarına ortaklığı kaldırıldı fakat kardeşlik devam etti.

Gönüller Sultanı Hz. Muhammed (sav) 23 senede Mekkeli, Medineli, Evsli, Hazrecli bütün Müslümanları kardeşleştirdi. O, en sevilen öğretmendi.

İslamiyet insanları değiştiriyor, güzel ahlaklı, erdemli ve fedakâr hâle getiriyor.

HÜKÜMETE, POLİSE, ASKERE SÖVEN ÖĞRETMENLER

Karne tatilinde Diyarbakır’ın bir ilçesinde çalışan genç bir öğretmenle sohbet etme fırsatı buldum. Kura çekip göreve başlamış. Aşk ve şevkle öğrencilerini eğitmeye çalışıyor.

Konu döndü dolaştı, öğrencilerin başarısına ve teröre geldi.

Öğrencilerin büyük çoğunluğunun PKK’ya sempati duyduğunu söyledi.

Öğretmenleri sordum.

Eğitim-Sen’li öğretmenlerin okulda çoğunluk olduğunu, terör örgütüne sempati duyduklarını, öğretmenler odasında bile cumhurbaşkanına, hükümete sövdüklerini, asker ve polise küfrederek çocuklarımızı öldürüyorlar, dediklerini aktardı.

Sadece Eğitim-Bir-Sen’li ve dindar bir arkadaşının teröre karşı olduğunu anlattı.

Donup kaldım.

Geçen yıl mayıs ayında Van, Edremit, Gevaş’ta okullarda başarı konferansları verdim. Van’daki yatılı bir okulda saat 16’da öğrencilere konuşacaktım.  Eğitim-Sen’li okul müdürü beni bir saat oyaladı. Milli eğitim müdürü okula gelince programı sabote edemeyeceğini anladı, öğrencilerin yarısının salona inmesine engel olamadı.

Projeksiyonla sunu yapmak istiyordum fakat salonda projeksiyon yoktu. Öğrencilere başarıya götüren yolu anlattım; ahlaklı, başarılı, kendinize, vatana ve millete faydalı insan olun, dedim. Öğrenciler konuşmayı fevkalade dikkatle dinlediler, konuşmadan sonra resim çekildik, milli eğitim müdürü öğrencilere kitap hediye etti.

Eğitim-Sen’li müdür, bütün inisiyatifini kullanarak konuşmayı engellemek istedi.

Bitlis’in Hizan kazası Nurs köyünde doğan Bediüzzaman Said Nursî, ırkçılığa Frenk illeti (Avrupa hastalığı) kabul ve şöyle der:

“Eski zamandan beri menfi milliyet ve unsuriyetperverliğe (ırkçılık), Avrupa’nın bir nevî firenk illeti olduğundan, bir zehr-i katil (öldürücü zehir) nazarıyla bakmışım. Avrupa, o firenk illetini (Avrupa hastalığı) İslam içine atmış, tâ tefrika versin, parçalasın, yutmasına hazır olsun.” (Mektubat, 16. Mektup, s. 66)

Bediüzzaman’ın eserlerini okuyan Kürtler ve Türkler İslam kardeşliği paydasında birleşiyorlar. Dindar Kürtler teröre karşı çıkıyor. Irkçı ve dinsiz olan terörü destekliyor.

Diyarbakır’da öğretmenlik yapan dostumun tespiti aynı gerçeğe işaret ediyor. İnançlı öğretmen terörü tasvip etmiyor, Eğitim-Sen’liler destekliyor.

TERÖRE ÇÖZÜM

Öğretmenleri düzeltmeden eğitimi düzeltemeyiz.

Teröre sempati duyan öğretmenlerin yetiştirdiği öğrenci elbette terörist olur.

Öğretmenlikte 657 kalkanı kaldırılmalı. İmanlı, inançlı, bilgili, becerikli, vatana ve millete faydalı öğretmenler bu peygamber mesleğini sürdürmeli.

Teröre destek veren, hükümete ve cumhurbaşkanına söven adamlar bu meslekten ihraç edilmeli.

Öğretmenlerimiz; Hz. Peygamberin (sav) Veda Hutbesi’nde ifade ettiği şu hakikati benimsetebilirse terörden kurtuluruz:

“Ey insanlar, Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Adem’in çocuklarısınız. Adem ise topraktandır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi, sarı ırkın siyah ırka, siyah ırkın sarı ırka bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmadadır. Allah yanında en kıymetliniz ondan en çok korkanızdır.”

Beyin Vitamini:  Ahlaklı, bilgili, becerikli öğrenciler yetiştirmek isteyen öğretmenlerimize En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed (sav) ve Öğretmeni Başarıya Götüren Yol adlı kitaplarımı tavsiye ederim. Öğretmenlik peygamber aşkı ve sabrıyla sürdürülürse ahlaklı ve imanlı nesiller yeştirilebilir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Erkan Kavaklı
11-02-16
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TERÖRÜ BESLEYEN ÖĞRETMENLER
Online Kişi: 22
Bu Gün: 506 || Bu Ay: 9.729 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.492 || Toplam Tıklanma: 51.944.827