ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 2360
Yazar:
BU TOPRAKLARDA VAR OLACAĞIZ. (TYB'nin darbeye reddiye bildirisi)

TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) 15 Temmuz gecesi maruz kaldığımız darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı. Her satırına aynen katıldığımız bildiride şöyle denildi:

Türkiye’yi 1960’lardaki, 1980’lerdeki menfur darbe günlerine döndürmek isteyen karanlık eller halkın iradesi karşısında hiç bir şanslarının olmadığını gördüler.

16 Temmuz bize yeni bir şafağın müjdesini vermektedir: Bu topraklarda hür irademizle var olmaya devam edeceğiz!   

Asıl güç silahta değil, ülkesine, devletine ve demokrasiye sahip çıkan halktadır. Top, tank ve bütün silahlar, düşmana karşı kullanılmak içindir. Bu amacın dışına çıkıldığı zaman zorbaların aracı olur, geri teper ve kullananı imha eder. Türkiye bu rezil darbe girişiminden sonra ciddi bir arınma sürecine girmek zorundadır.

Milletimiz bin yıllık varlık şuuruyla devletine, hükümetine sahip çıkmıştır. Demokratik sistemi işler halde tutma konusunda halkımızın ortaya koyduğu irade gelecek için en büyük ümidimizdir.

Türkiye’nin düşünce ve edebiyat camiasını temsil eden Türkiye Yazarlar Birliği yönetimi millete karşı yapılan bu menfur kalkışmayı şiddetle lanetler ve seçilmiş meşru yönetimin ve halkının yanında olduğunu açıklamaktan şeref duyar.

Milleti hiçe sayarak, nefsini, cemaatini, örgütünü... öne çıkarmak isteyen tahakkümcü ihanet şebekesine söyleyeceğimiz şudur: “Milleti hiçe sayarak varılacak bir yer yoktur! Haddinizi bilin, daha fazla kardeş kanı dökülmemesi için bu yanlış yoldan dönün!”

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
19-07-16
E mail: tyb.org.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BU TOPRAKLARDA VAR OLACAĞIZ. (TYB'nin darbeye reddiye bildirisi)
Online Kişi: 19
Bu Gün: 104 || Bu Ay: 6.616 || Toplam Ziyaretçi: 2.216.151 || Toplam Tıklanma: 52.123.816