ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 1981
Yazar: Halil Kaleli
TEKME KÖTÜ TAMAM, OTOBÜSTE ŞORT İYİ Mİ?

TEKME KÖTÜ TAMAM, OTOBÜSTE ŞORT İYİ Mİ?Şortluları ne yapalım?

“Şort” kısa demek. Fakat bazılarının giydiği şopşort!

Tam türkçesi: Kıpkısa!

Bir bayan neden kıp-kısa bir şort giyer?

Denize, havuza vs. gidiyorsa, yani böyle bir mahaldeyse, bu anaşılabilir bir durumdur. Çünkü âdeta buralarda böyle giyinmek mecburidir! Bu yıl pek duymadık ama, Geçen yıllardan hatırlayalım: Haşema giyen hanımlara kaç saldırı oldu?

Mesele giyim olunca, herkeste bir dikkat. Kimi örtülüleri düşman görüyor, görünce nevirleri dönüyor. Böyle haberler muhterem basınımızda azaldıysa da, bitmiş sayılmaz. Bu tür gazeteler, örtülülere yapılan saldırıları yok sayarlar. Yetmez: Marifet addederler. Teneşir paklayacısı bir sümerolog vardı, onun eller üstünde taşınma sebebi neydi? Onlar saldırılmayı, hakarete uğramayı hak etmişlerdir çünkü.

Daha öncesi: Cumhuriyetin tek parti döneminde valilerin, kaymakamların belediye başkanlarının.. velhasıl jandarmanın çarşaf yırtma eylemleri... Analarımızın hafızasında bu vak’alar canlı idi, bugünkü nesiller bilmez. Bugünkü nesiller 28 Şubat dönemindeki saldırıları da bilmeyecek yaştalar. Kadına böyle saldırılar laikçilerin gözünde olağandır, meşrudur. Böyle saldırılar olduğunda zamanında hiç bir devletli “hayır, olamaz” dememiş, örtüsü yüzünden taciz edinler kızları, hanımları arayıp destek belirtmemiştir.

Örtünmüşsen, bunları hak etmişsindir!

Mesele şort olunca, saldırıya uğrayanların kadın oldukları hatırlanıyor ve kadınlara yönelik bir teyakkuz hali meydana getiriliyor.

Psikolojik sorunları bulunan bir vatandaşın bir otobüste şort giyen bir bayana saldırması, akla ziyan bir iş. Bu tekme şort giyene atılsa da, çarşaf giyene atılsa da suç. Cezasını da hukuk verir.

Peki, şopşort giyip umumi yerlere böyle giden bir bayan ne yapmak istiyordur?

Burada bir “teşhircilik” yok mudur? Dikkat çekmek arzusu (tahrik etmek isteyen bir dürtü) zirvede değil midir? Evet öyledir ve bu bayan en yüksek seviyede dikkat cekmiştir! Bununla övünebilir!

Giyim kuşamda bir sosyal, kültürel sınır yok mudur?

Plaj kıyafeti ile, otobüse binilir mi?

Eğer toplumun, örfün koyduğu bir sınır kabul edilmiyorsa, çıplak dolaşmakta da mahzur yoktur! Varsa, bu sınır nereye kadardır?

Bu konuda sınırı “teşhircilik” çizer. Teşhircilik normal bir şey değildir ve düpedüz bir hastalıktır!

Otobüste bir hasta öteki hastayı harekete geçirmiştir!

Kusura bakmasın, tekme yiyen bayan da pek doğru bir iş yapmamıştır. Onu arayan yetkililer (aile bakanı bile aramış), bu hatırlatmayı da yapmalıdır.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Halil Kaleli
20-09-16
E mail: tyb.org.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TEKME KÖTÜ TAMAM, OTOBÜSTE ŞORT İYİ Mİ?
Online Kişi: 29
Bu Gün: 37 || Bu Ay: 4.591 || Toplam Ziyaretçi: 2.212.399 || Toplam Tıklanma: 52.073.865