ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 1701
Yazar: Ferhat Ersin
ERKEKLER, HANGİ KIZLARLA EVLENMELİ?

ERKEKLER, HANGİ KIZLARLA EVLENMELİ?Son KHK ile TV’lerdeki adı “evlendirme programı” ama aslında evlenmeyi düşünmeyen, gösteriş budalası, şehvetinin esiri olmuş azgınların pazarı olan programlar kaldırıldı.

Referandum da hayırlısı ile sonuçlandı. Biz de siyasetten bir nebze uzaklaşıp vatan, millet, ümmet için hayırlı bir iş, sosyal mesele olan evlilik meselesini ve erkeklerin evlenecekleri kızlarda araması gereken özellikleri ele alalım dedik.

Erkekler; hangi kızlarla evlenmeli, hangi kızlardan uzak durmalı?

Öncelikle yüzü güzel olan, güzelliğinin farkında olan ve bu güzelliğini de teşhir etmek için her yolu deneyen hatun kısmından uzak durmalı. Güzelse, bunun da farkındaysa ve güzelliğini teşhir etmeyi bırak, güzelliğini saklama kaygısındaysa o hatun kişiyle düşünmeden evlenmeli!..

Tesettürlü bir kadınsa fakat tesettürü farz değil tarz olarak görüyorsa tesettürün görünmek için değil de korunmak için olduğunun farkında değilse o hatundan uzak durmalı. Ancak tesettürlü ise bunu tarz değil de farz olarak görüp görünmeyi değil de korunmayı amaçlamışsa o hatun kişiyle düşünmeden evlenmeli!..

Bir kadının gözü dışarıdaysa, gönlü hovardaysa, evinden çok dışarıda vakit geçirmek hevesindeyse o kadından uzak durmalı. Ama gözü evinden ve erinden başkasını görmeyecekse, nereye gitse erinin rızasını gözetecekse o hatun kişiyle hiç düşünmeden evlenmeli!..

Bir kadının en büyük hevesi paraysa, aradığı zengin bir kocaysa, gözü yükseklerde gönlü fukaraysa bu hanımdan uzak durmalı. Zira para onun için son sıradaysa, aradığı sırtını dayayabileceği ehli namus bir kocaysa, cebi değil de gönlü zengin bir talibe razıysa o hanımla fazla düşünmeden evlenmeli!..

Bir hatun diploma sahibiyse, ille de çalışacağım derdindeyse, gözü ailede ve çocuk yetiştirmekte değilse o hanım evinin kadını, kocasının karısı, çocuklarının anası olmaz; yol verin iş kadını olsun. Ancak diplomasını her zaman gözünüze sokmayacaksa, ille de çalışacağım diye tutturmayacaksa, pilav pişirmekten gocunmayacaksa, kocasına hanımlık yapmaktan kaçınmayacaksa, çocuk doğurup anne olmanın kutsiyetinin farkındaysa o hatunu bulan kaçırmamalı!..

Bir kadın sürekli kendini mutlu edecek birinin arayışındaysa, mutlu olmak için neleri beklediğini dillendirip duruyorsa, sürekli nazlanıp hayatın merkezine kendini koyuyorsa, dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünüyorsa sakın ola ki o hatuna gönül verip onunla nikâh masasına oturmamalı. Lakin mutlu edeceği ve mutlu olacağı birinin arayışındaysa, bir erkeği mutlu edebilmek için neler yapması gerektiğini düşünüyorsa, hayatın merkezine kendini koymayıp dünyasında bir kişilik daha yer açmışsa bu kızı bulduğunuzda nikâh masasına koşmalı, bu hatunu kaçırmamalı!..

Kısacası modern dünyanın albenisine kendini kaptırıp nezaketini, zarafetini terk etmemiş; dünyaya gelme gayesini unutmamış, günümüzün hastalığı olan kadın erkek üstünlük yarışına kendini kaptırmayıp üstünlüğün takvada olduğunun bilincine ulaşmış, bir er kişiye hanım olup anne olmayı her şeyden üstün tutup fıtratından uzaklaşmamış bir hanımefendi bulup evlenmek olsun gayeniz.

Bulursanız böyle birini elinizi çabuk tutun, benden söylemesi!..

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ferhat Ersin
06-05-17
E mail: http://dirilispostasi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ERKEKLER, HANGİ KIZLARLA EVLENMELİ?
Online Kişi: 27
Bu Gün: 506 || Bu Ay: 5.896 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.676 || Toplam Tıklanma: 52.113.330