ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 1287
Yazar: Kerime Yıldız
ATATÜRK NE TÜRKÇÜ NE İSLÂMCI NE DE SOSYALİSTTİ

ATATÜRK NE TÜRKÇÜ NE İSLÂMCI NE DE SOSYALİSTTİKendimi Timur'a giden Nasrettin Hoca gibi hissediyorum

Evet, aynen böyle hissediyorum. Birçok kişinin de böyle hissettiğinden eminim. Ak Parti’nin tesis ettiği demokratik ortamın gazına gelip ne güzel Kemalizm eleştirisi yaptık. Ne bilelim, arkamızdakilerin birer birer kaybolacağını.

Yazılarımı okuyanlar, Kemalizm karşıtlığımı bilirler. İyi ki bu karşıtlığım, İslâmcıların veya liberallerin tesiriyle değil, kendi aklımla fikrimle geldiğim merhâleymiş. Ortaokul yıllarından beri okuduğum kitaplarla kazandığım birikimmiş. Atatürk heykellerini yıkmaya kalkanları da heykele tapınanları da sevemedim. Tepkilerdeki aşırılık, hiç ummadığınız sebeplere dayanabiliyor. Yıkmaya kalkanlar, gücü ele geçirme; tapınanlar, ellerindeki gücü kaybetmeme derdinde olabiliyorlar.

Fikirlerim kendimden olmasa şimdi çark edip Atatürkçülük yazıları döşüyor olacaktım.

Bana göre Kemalizm, Atatürkçülük kılıfına bürünmüş solculuk veya sağcılıktır. Bu ülkede Atatürkçülükten kendi ideolojisine geçit bulamayanlar, bükemedikleri eli öpüyorlar. Şundan emin olun, Kemalist solcular da sağcılar da Atatürk’e karşılar. Atatürk’e sarılmalarının sebebi, ayakta kalmak için sağlam bir şeylere tutunma mecbûriyeti. Türkçüler de bunu yaptı, komünistler de. Hatta her iki taraf, birbirlerine karşı bunu yaptılar. Solcular sıkışınca Atatürk’ün faşizm karşıtlığından; Türkçüler sıkışınca Atatürk’ün komünizm karşıtlığından faydalandılar.

Şimdi sıra İslâmcılarda. İktidarda kalmak için Atatürkçülüğe sarıldılar. İstiklâl Harbi’nin İslâmcı Atatürk’ünü CHP’nin elinden kurtarıyorlarmış. İyi de o Mustafa Kemal’i reddeden CHP değil, bizzat Atatürk’ün kendisiydi.

Atatürk, ne Türkçü ne İslâmcı ne de sosyalistti. Kendisiydi ve iktidarına göz diken, ortak olmak isteyen her şeyi silindir gibi ezdi geçti. Örnek mi istiyorsunuz? Meclis’e girmek isteyen Nezihe Muhiddin ve Hâlide Edib’in yaşadıkları, şapka yüzünden i’dâm edilen Âtıf Hoca, fakülteden atılan Nihal Atsız, ülkeyi terk etmek zorunda kalan Mehmed Âkif ve Zeki Velidî Togan, sintinenin dibinde işkence görüp hapse atılan Nâzım Hikmet, Hikmet Kıvılcımlı ve Kemal Tâhir….

Benim Kemalist karşıtlığım, Atsız’ın fikirlerine dayanır. Atsız, ittihatçılığa karşıydı. Lozancıları eleştirdi. Târihimizin 1919’da başlatılmasına karşı çıktı. Çanakkale’yi hatırlattı.

Atsız’ın şu dizeleri, “Atatürk olmasa yok olurduk.” diyenlere en güzel cevaptır.

Arkasında olmasaydı şanlı bir mâzi
Bu milletten çıkar mıydı bir büyük Gâzi

Atsız, şunu demek istiyor: Gâzi çıkmasa başka birisi çıkardı. Bu millet, her zaman içinden bir lider çıkaracak kadar şanlı bir geçmişe sâhiptir. Dönüp kendisine, geçmişine bakarsa bunu görür. Asıl olan, liderler değil; o liderleri çıkaran millettir. Bu kadar işte! Böyle düşünen adam, lidere tapınmaz. Milletine âşıktır.

Ayrıca liderler eleştirilirken devletin temel dinamikleriyle oynanmaz. Lider eleştirmekle devlet millet düşmanlığı yapmak, ayrı şeylerdir. Devletimize, bayrağımıza, İstiklâl marşımıza ölümüne sâhip çıkmalıyız.

İslâmcıların Atatürkçülüğüne şaşıran Kemalist Türkçülere ve solculara bir çift lafım var.

Neye şaşırıyorsunuz, siz de aynı yoldan geçmediniz mi?

“Ak Parti, daha dün Andımızı kaldırdı!” diye saçları dikilen Türkçüler!

Andımızı yazan Reşid Gâlib’in Nihal Atsız’ı fakülteden attırdığı ve Atsız’ın 1933’de Çanakkale’ye gidip rejime isyan bayrağı çektiği gerçeğiyle yüzleşmemek için Türkçülüğü 3 Mayıs 1944’den aşağı çekmeyen siz değil misiniz?

Ya Kemalist solcular size ne demeli?

Dilinizden düşürmediğiniz Nâzım’ın, Atatürk döneminde kaç mahkemesi oldu acaba? Sintinenin dibinde işkence gördüğünü ve nihâyet hapse atıldığını Kübalılar bile biliyor ama siz, “Atatürk hastaydı, duymadı” yalanına sığınıyorsunuz. Hatta "Atatürk duyunca tahliye edildi" yalanını söyleyeniniz bile var.

Merak etmeyin, İslâmcılar da sizden bir şeyler öğrenmiştir elbet. Meselâ, Şapka Kânûnu’nu es geçerler, Mehmed Âkif’in cenâzesini konuşmayıverirler olur biter.

Tâcizcisine âşık aptal kıza dönmek size nasıl yakıştıysa onlara da yakışır! Önce şaşırırsınız, sonra alışırsınız.

ADAM MÛZİPMİŞ!

Sıradışı birisi, ekranda İzmir Marşı’nı okudu. Herkes şokta. Bir ağabeyi, “muziptir” dedi. Ben buna kefilim. 12-13 yaşında Bosna Savaşı’na gidecek kadar mûzip. Kendisi söyledi. Savaş sırasında gitmiş görmüş. Hesab ettim, o zaman 12-13 yaşında…

Peh peh peh…. İzmir Marşı ne ki!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Kerime Yıldız
17-11-17
E mail: enpolitik.com.
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ATATÜRK NE TÜRKÇÜ NE İSLÂMCI NE DE SOSYALİSTTİ
Online Kişi: 14
Bu Gün: 293 || Bu Ay: 8.897 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.319 || Toplam Tıklanma: 51.932.739