ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1180
Yazar: Hüseyin Likoğlu
ABD Müslüman bir çocuk için değil füze, bir taş bile atmaz

ABD Müslüman bir çocuk için değil füze, bir taş bile atmazABD Suriye’de filmi başa sarmak istiyor. 2011’de Esed bahanesiyle Suriye’ye gelen ABD, 7 yıl boyunca terör örgütü PKK’nın Akdeniz’e çıkış planını hazırladı. 2013 yılında Özgür Suriye Ordusu’nun Esed rejimini devirme ihtimali belirince Irak’ta besleyip büyüttüğü DEAŞ’ı kendi tabirleriyle IŞİD’i Suriye’ye transfer etti.

IŞİD’in Suriye’ye geçmesi ABD’nin elini daha da rahatlattı. IŞİD sayesinde hem Esed kurtulacaktı, hem de ÖSO geriletilecekti. Nitekim IŞİD, Suriye’de ÖSO ile savaşa tutuştu. IŞİD’in saldırılarıyla gerileyen ÖSO, kontrol ettiği alanların IŞİD’in eline geçmesinin önüne geçemedi. ÖSO kaybettikçe Esed ve PKK rahatlıyordu.

ÖSO’ya karşı ABD’den aldığı görevi yerine getiren IŞİD’i ikinci bir görev bekliyordu. Artık ÖSO’dan aldığı yerleri PKK’ya teslim etme zamanı gelmişti. Ancak bu göz göre göre açıktan bir devir teslim olamazdı. Bir senaryoya ihtiyaç vardı. Senaryo Kobani’de sahneye koyuldu. Göstermelik çatışmalar başladı. ABD’nin havadan yaptığı silah yardımlarının bir postası PKK’nın kontrol ettiği alana, bir postası da IŞİD’in kontrol ettiği alana düşüyordu.

Göstermelik çatışmalar neticesinde PKK’nın Akdeniz’e inme planı tıkır tıkır işliyordu. Ancak Türkiye, her ne pahasına olursa olsun bu planın gerçekleşmesine izin vermeyeceğini ilan ediyordu. Türkiye’nin kararlılığından endişe eden ABD, zaten aylardır işbirliği içinde olduğu FETÖ’yü harekete geçirdi. Önce Rus uçağı tezgâhını sergiledi. Oradan istenilen netice alınamayınca fiilen yönetime el koyma planı devreye sokuldu.

15 Temmuz akşamı Fetullahçı hainler ihanet girişiminin fitilini ateşledi. Her şeyi hesap etmişlerdi. Kara, Hava Deniz, polis, yargı… Her konuda hazırlardı. Hesap etmedikleri tek, MİLLET’ti. Tabii bütün hesapların üzerinde olan Allah’ın hesabını da hesaba katmamışlardı. Sonrası hepimizin malumu. Fetullahçı hainler emellerine ulaşamadan kimi yakayı ele verdi, kimi soluğu Yunanistan’da, kimi Almanya’da, kimi ABD’de aldı.

Darbe başarısız oldu ancak emperyalistler PKK’yı Akdeniz’e indirme hevesinden vazgeçmediler. Türk ordusunun darbe dolayısıyla büyük tahribat yaşadığını düşünen ABD, PKK’yı ve DEAŞ’ı cesaretlendirmeye devam etti. Önce Fırat Kalkanı Harekâtıyla akıllarını başlarından aldık, ardından da Zeytin Dalı Harekâtıyla kafayı yedirdik onlara.

Bu arada Rusya ve İran, ABD’nin Esed’i devirmek gibi bir niyeti olmadığını anlayınca da 2013’ün sonlarında Suriye’deki varlıklarını arttırdı.

Bütün bunları niye hatırlattığıma geçeyim.

Evet, konumuz tabi ki kimyasal saldırı bahanesiyle Esed’e sallanan füzeler. Esed katilinin yaptığının karşılığını bu dünyada verebilecek bir füze yok, öncelikle bunu belirtmeliyiz. Ama ABD başta olmak üzere İngiltere ve Fransa’nın Esed’i bu kimyasal saldırı yüzünden cezalandırdığına inanacak kadar da aptal olmadığımızı tüm insanlığın vicdanına haykırıyoruz.

ABD, 2011 yılında Esed bahanesiyle geldiği bölgede IŞİD ve diğer yan unsurlara rağmen istediğini yapamadı. Şimdi tekrar başa sardı. Yine Esed bahanesiyle bölgede kalıp kursağında kalan terör koridorunu tamamlamak istiyor.

Bu saldırının ardından bölgede yeni askeri hareketlilikler olacak. Fransa başta olmak üzere PKK sevici ülkeler Suriye’ye gelecekler. Peki, Suriye’nin neresine gelecekler? Tabii ki PKK’nın kontrol ettiği bölgelerde yeni yeni üsler kuracaklar. Ve bu üslerde Türkiye’ye karşı PKK’yı palazlandırmaya devam edecekler. Geçtiğimiz 7 yılda olduğu gibi bundan sonra da rejim ile ilgili hiçbir adım atmayacaklarına tekrar tekrar tanık olacağız. Zaten İngiltere Başbakanı May, operasyondan sonra yaptığı açıklamada bunu açıkça itiraf etti, “Bizim hedefimiz rejim değil, kimyasal silah kullanımını engellemektir” dedi. Yani Esed’e, “Müslüman çocukları kimyasal silahla değil konvansiyonel silahla öldür” demek istedi.

Gelelim bu operasyona sevinen mandacı İngiliz muhiplerine. Tabii ki Esed çok daha büyük cezaları hak ediyor. Ama şunu unutmayın. ABD ve yandaşlarının bu füzeleri Esed’i cezalandırmak için attığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. ABD, Müslüman bir çocuk için değil füze, bir taş bile atmaz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Hüseyin Likoğlu
16-04-18
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ABD Müslüman bir çocuk için değil füze, bir taş bile atmaz
Online Kişi: 16
Bu Gün: 153 || Bu Ay: 6.665 || Toplam Ziyaretçi: 2.216.255 || Toplam Tıklanma: 52.124.884