ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 966
Yazar: İsmail Öz
TÜM BİRİMLER VE SİSTEMLER TEST EDİLDİ

TÜM BİRİMLER VE SİSTEMLER TEST EDİLDİHep söylenir ya, “Krizi fırsata çevirmek.” İşte Türkiye bugünlerde tam da bunu yapıyor. Birileri “kriz” tellallığı yapmaya devam etse de aslında ibre tersine döndü ve bir bumerang etkisiyle çıkış merkezini vurmaya başladı.

Birçok yayında, “Eğer yüreği yetiyorsa Trump bu hamlelerine devam etsin” dediğimi çok net hatırlıyorum. Bana, “Hocam bu durum ne olacak?” diye soran bütün insanlara da aynı teselliyi ifade ettim, etmeye de devam edeceğim. Neden mi? Çünkü ABD’nin bugün uyguladığını zannettiği bu “saçma”lığın hiçbir akıllı, mantıklı izahı yok.

Bu yol ABD’yi batışa götürecek bir yol üstelik. Dünyanın %60 sermayesine karşı açılan bu savaş, akıllı bir zemine taşınmadığı takdirde en büyük faturasını ABD ödeyecek. Bu kadar çok cephede aynı anda mücadele verecek bir güç asla söz konusu olamaz; ne kadar güçlü olunursa olunsun bu gerçek değişmez. Üstelik bu durumlarda zarar, bir ülkenin kaynaklarındaki büyümeyle doğru orantılı olarak artar.

“Bu krizin doğurduğu en büyük fırsat nedir?” derseniz ifade edeyim. Dolar baronlarının yüreğini de ağzına getiren bir fırsattan bahsediyorum. O da dolara alternatif küresel bir para ya da milli paralarla ticaret.

Ta 1300’lerden bu yana Tapınakçıların aracılık ettiği ve İngiliz-Siyonist ittifakıyla dünya finansal sistemini ahtapot gibi saran zihniyet ve onun bugün ki aracı olan dolar, ilk defa bu denli sorgulanmaya başlandı. Yani doların ve arkasındaki zihniyetin 700 yıllık tarihi ve 1800’lerden bu yana uyguladığı tahakkümü devam etmesi halinde belki de hamleler yıkacak.

Çin’den Rusya’ya, İran’dan Avrupa’ya herkes ve çok güçlü bir zihinsel sorgulamayla bunu konuşuyor. Hatta bazıları, “Trump acaba bilerek mi doları çökertiyor? Dolar baronlarının arasındaki çekişmede bir araç mı yaşananlar?” diyecek kadar geniş hayaller bile kurabiliyorlar.

Evet, her şey bir hayal ile başlıyor zaten. Bir şeyin hayal edilebilir olması, onu dokunulur kılmanın kapılarını da aralıyor. Artık dünya yeni alternatifler düşünüyor ya, yetmez mi? Bundan sonra biraz değil, derin derin düşünme zamanı artık doları tahakküm aracı olarak kullananlarındır.

Öyle zannediyorum ki, en büyük hesabı da bu sorgulamayı derinleştiren Trump’a soracaklardır. Bir önceki yazımda, “dünyanın geri kalanı henüz konuşmadı” demiştim. Evet, konuşmaya başladılar hem de hiç beklemediğim kadar erken ve hiç beklenmeyecek kadar güçlü.

Bu direncin ve arayışın hep devam etmesi gerekir. Bir akıl ve plan çerçevesinde ve sabırla. Sadece türbülanslar esnasındaki “duygusal kırılmalar” hissi oluşmamalı.

Asıl planlar sükûneti sever. Aklın, mantığın sağlıklı çalışması için de yine rahat bir zemin gerekir. “Tehlike geçti evlerimize dönelim ve koltuklarımızda uzanalım” demek, bir sonraki tehlikeye işaret eden en mühim hareket biçimi olur.

Bu hissiyatın karşı tarafa verilmemesi çok önemli… Filistin meselesinde olduğu gibi bir yöntem yanlışı olmamalı. Orada da İsrail saldırdığında tepki verip sonra bir sonraki saldırıya kadar bir plan geliştirmeyen İslâm coğrafyası en büyük sorumludur aslında. Karşı tarafa cesaret veren bu hal, ne Filistin için ne de kendi istikrarımız için asla devam edemez.

Başkanlık sistemi ilk ve ciddi testini başarıyor inşa’Allah. Tüm birimler ve sitemler test ediliyor bu vesileyle. Başardıkça da güçleniyoruz. Bu saldırılar Türkiye’ye bakışın da mutlak göstergesi yani. Kuşkusuz bir güçten ya da gelecekte bir güçten korkunun ifadesi…

Bu şuur her zaman devrede olmalı. Zihniyet her dönemi imar etmeli. Zira “geçici” bir durumda ne şuur ne de zihin vardır...

Yazının kaynağına ulaşmak için tıkayınız.

Yazar: İsmail Öz
17-08-18
E mail: dirilispostasi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TÜM BİRİMLER VE SİSTEMLER TEST EDİLDİ
Online Kişi: 10
Bu Gün: 41 || Bu Ay: 7.858 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.660 || Toplam Tıklanma: 52.151.030