ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 954
Yazar: Ercan Harmancı
GAVURUN YASAKLADIĞI KİTAPLARI BİZ ÇOCUKLARIMIZA OKUTUYORUZ

GAVURUN YASAKLADIĞI KİTAPLARI BİZ ÇOCUKLARIMIZA OKUTUYORUZAmerika’da hem üniversite hem de okul kütüphanelerinde en çok yasaklana kitaplara baktığımızda şaşkınlığımız iki kat artıyor. İlk şaşkınlığımız neden bizim gençlerimiz batılı popüler yazarların kitaplarını daha çok okuyor? İkinci şaşkınlığımız bu popüler birçok kitabın Amerika ve Avrupa’da kütüphanelere girme izni olmadığını yine  (ALA)  http://www.ala.org/    Amerikan Kütüphanesi Derneği’nin yayınlamış olduğu “Banned Book”  listelerinde görüyoruz.
Şimdi sormadan edemiyoruz Amerika ve Avrupa gençleri için zararlı görülüp yasaklanan bu popüler kitapların bizim gençlere faydası nedir ki üniversite bilbordlarında bile okunması için reklamları yapılıyor!

Aslında yazdıklarımı dile getirmek istediklerimi genellikle ironik bir dil ile anlatmayı sevsem de bu konu ciddiyetinden buna müsaade etmiyor.Amerika ve Avrupa’da gençlerin okuduklarını, oynadıklarını ve izlediklerini onların ruh ve ahlak hatta pedagojik gelişimleri için sakıncalı olup olmadığını takip eden kuruluşlar var onlardan biri de bu web sayfası https://www.pluggedin.com/

Amerika ve Avrupa’da çocuk ve gençlerin ruh sağlığı ve ahlaki gelişimi için zararlı görülen birçok kitap okullarımızda onlara rehberlik edecek öğretmenler tarafından okumalar için öğrencilere ödev olarak veriliyor. Hatta çok okuduğunu gururla söyleyen bir öğretmen o tür popüler kitaplar için “Tüm serisini okudum!” diyor.

Bu iş sadece birkaç gönüllü insanın takip edeceği kadar kolay ve basit bir iş değildir. Mutlaka geleceğimiz ile ilgili bu durum ivedi şekilde ilgili ve yetkili bakanlıklar tarafından sıkı takibe alınmalıdır.

Diğer taraftan MEB’in öğrenci ve öğretmenler için önerdiği kitap ya da filim listeleri yıllardır neden hep aynı kitaplar “100 Temel Eser” kodlaması ile okutturuldu ve okutturuluyor. Artık Amerika ve Avrupa’da olduğu gibi öğrencilere okutturulacak kitaplar her öğrenciye zorlanmamalıdır. Mutlaka veliler okutturulacak eser hakkında bilgilendirilmeli ve onayı istenmelidir.

Amerika ve Avrupa’da okutturmaması gereken kitapları okutturduğu için yüklü tazminat ödemek zorunda kalan okullar ve öğretmenler olduğu somut ve sosyal bir gerçektir. Mahkeme kararı ile birçok okulda birçok popüler kitap okul kütüphanelerinden kaldırılmış ya da ayrı bölmelerde veli izni ile okunabilecek kitap konumuna düşürülmüştür.

Popüler kitaplar sadece bir yazarın yazdığı kurgular değildir! Küresel iletişimcilerin vazgeçilmezlerinden biri de kitaplardır. Özellikle “Ağ Toplumu” ile birlikte kutsal dinlerin etkisi ve yaygınlığı “Gizem” “Büyü” ve “İnsanüstü” gibi kod ve motiflerle azaltılıp yok edilmeye çalışılacak! Bu mümkün mü kıyamete kadar tek din olan İslam dim dik ayakta kalacak…

Bir başka önemli üzerinde durulması gereken popüler kitap yazarları ile kendilerini son din olarak gösteren “Mormonlar”ın sıkı ilişkisi… Popüler yazarların birçoğu kendisinin “Mormon” olduğunu söyler ya da ima eder. Bir başka önemli nokta popüler yazarlar yanlarında hep bir maskotu öne çıkarırlar. Bunlar genelde gizemli olan bir hayvandır.

Gençler ve de özellikle çocuklar için en tehlikeli olan ise okudukları kitaplarda, oynadıkları oyunlarda ve de izledikleri filmlerde sürekli şeytanın üç saç ayağını kullanmalarıdır. Kan, Karanlık ve Cinsellik… Tüm popüler kitapların kurgu örgüsü bu üçüne dayanır.

Son dönemlerde polisiye ve aksiyon ile gençlerin zihnine cinsel içerikli kod ve motifler yükleniyor aslında bir tür zihin uyuşturucusu bu görevde ilginç şekilde kadın yazarlara verilmiştir. Mormonlara göre dünyayı değiştirecek olanlar kadılardır…

Bu konuda yazılması gereken o kadar çok ki… Bireysel olarak biz sadece yazmış oluruz! Yetkililer bu konuda ciddi ve ivedi önlemler almalıdırlar.

İlk önce Amerika ve Avrupa’da yasak olan kitaplar, oyunlar ve filmler bizde de yasaklanmalıdır.

Okul kütüphanelerinde olan popüler kitaplar alanının uzmanı kişilerin yapacağı çalışmalar ile ve de velilerin görüşleri de dikkate alınarak düzenlenmelidir.

Kütüphanelerde olan bu toplumun inanç ve değerleri ile hakaret eden, cinsel içerikli kitaplar okul kütüphanelerinden kaldırılmalıdır.   

Okullarda öğretmenler tüm öğrencilere bir kitabı okumaya zorlayıcı ödevler vermemelidir.

Ve kesinlikle anne ve babalar çocuklarının okuduğu kitaplar, oynadığı oyunlar ve izlediği filmleri sıkı şekilde takip etmelidir.

Amerika ve Avrupa’da yasak olan kitaplardan en tanıdık gelenler…

    J.K. Rowling’in Harry Potter Serisi
    Stephenie Meyer’in Alacakaranlık” Serisi
    JRR Tolkien'in “Yüzüklerin Efendisi” Serisi
    Suzanne Collins'in  “Açlık Oyunları”  Serisi
    Jeff Kinney’in “Saftirik Greg'in Günlüğü” Serisi
    Khaled Hosseini’in “Uçurtma Avcısı”
    James Joyce’in “Ulysses”
    Gustave Flaubert’in “Madame Bovary”
    Binbir Gece Masalları,
    Voltaire “Candide”
    Aldous Huxley “Cesur Yeni Dünya”
    Henry Miller “Yengeç Dönencesi”
    Harper Lee'nin “Bülbülü Öldürmek”       
     

Yukarıdaki kitaplardan onlarca daha yasak ve yasaklanma sebepleri cinsellik ve saldırganlık gerekçe gösterilmiştir. Siyasi ve düşünce olarak yasak olanları bu listeye almadım… Adı buraya yazılmayacak kadar iğrenç kitaplar buraya yazılamadı.

Herkes kadına şiddetten çocuklara yapılan mobbinglerde rahatsız pekâlâ hangi önlemi alıyoruz hatta yasal önlemleri bile almakta zorlanıyoruz neden? Çünkü okunan kitaplar, izlenen filmler ve diziler ve de oynanan oyunlar kadın ve çocuk üzerinden pazarlanıyor… Açıkçası kimse bu düzenin bozulmasını istemiyor… Reyting demek para demektir…

Bir başka yazımızda da kendimize çuvaldızı batırmayı deneyeceğiz…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ercan Harmancı
13-10-18
E mail: ercanharmanci.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
GAVURUN YASAKLADIĞI KİTAPLARI BİZ ÇOCUKLARIMIZA OKUTUYORUZ
Online Kişi: 25
Bu Gün: 319 || Bu Ay: 5.709 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.304 || Toplam Tıklanma: 52.110.632