ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 991
Yazar: Yusuf Kaplan
TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ TAKOZ: FETÖ ZİHNİYETİ!

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ TAKOZ: FETÖ ZİHNİYETİ!Bazı Makyavelist çıkarperest tiplerle, devlet içinde yuvalanmaya çalışan yıkıcı kliklere mensup bazı tipler, önlerine çıkan herkese, her oluşuma buldozer gibi saldırıyorlar ve samimi, dürüst, ilkeli, ehliyet, liyakat ve asalet sahibi kişilerin hayatlarını iftiralarla, yalanlarla söndürmekten çekinmiyorlar!

Burada çok tehlikeli bir gelişmeye dikkat çekiyorum; burada yazdıklarımı, devletin bütün yüksek bürokratlarının, özellikle de Adalet Bakanı’mız Abdülhamit Gül Bey’in dikkatle okumasını istirham ediyorum.

Bu ülkenin sigortası, hem bin küsur yıllık irfanî derinlikle hem de basîret katsayımızı yükselten tarihî derinlikle, onca çileyle yeşerttiğimiz, bizi bin yıl dimdik ayakta tutan, dünya tarihini yapmamıza imkân tanıyan medeniyet ruhköklerimizden beslenen İslâmî omurgasıdır. Eğer bu İslâmî omurga çökerse, bu ülke bir daha belini doğrultamaz aslâ!

Devletin yüksek bürokrasisinde yuvalanan bazı menfaatperest ve klikçi tipler ve çevreler, 15 Temmuz işgal ve darbe girişiminden sonra bu ülkenin Müslüman omurgasını oluşturan İslâmî krema’yı, onca çileyle yetişmiş ahlâk, ehliyet ve liyakat sahibi ilkeli kadroları tasfiye etme savaşı veriyorlar...

Bunun için de iğrenç bir yönteme başvuruyorlar: FETÖ zihniyeti bu.

Burada iki yıl önce yayımlanan bir yazımı gözden geçirerek ve güncelleyerek bir kez daha sizlerle paylaşma ihtiyacı duyuyorum...

FETÖ ZİHNİYETİ NEDİR?

FETÖ kadar tehlikeli, başka bir olgu zuhur etmeye başladı: FETÖ zihniyeti bu.

FETÖ’yle etkin bir şekilde mücadele edebilmenin önündeki en büyük engel, işte bu FETÖ zihniyeti.

FETÖ zihniyeti, her yere sirayet ediyor... Sirayet ettiği her yeri çölleştiriyor, kurutuyor, ruhsuzlaştırıyor...

FETÖ zihniyeti, FETÖyle mücadelenin önünü tıkıyor.

Artık şunu görelim: FETÖ’yle mücadele etmenin en etkili yolu, FETÖ zihniyetiyle mücadele etmekten geçiyor.

FETÖ zihniyeti ne, peki?

FETÖ zihniyeti, tek kelimeyle, Makyavelizm’dir.

Makyavelizmin tek kutsalı vardır: Çıkar.

Makyavelizmin tek yöntemi vardır: Çıkarı koruyabilmek için her yolun, her aracın meşrû görülmesi.

Makyavelizmin tek sonucu vardır: Kişinin kendi çıkarından başka kutsal tanımaması, bütün kutsallarını yitirmesi.

Daha da vahimi, FETÖ zihniyeti Makyavelizmin, çıkarperstliğin normalleşmesi...

FETÖ ZİHNİYETİ: MÜNAFIK TİPİ

FETÖ zihniyeti nasıl işliyor peki?

FETÖ zihniyetiyle hareket eden kişiler, her renge, her şekle, her kalıba girebiliyorlar kolayca... Kendilerini gizlemesini çok iyi biliyorlar...

Kolaylıkla karaktersizleşebiliyorlar...

Nifak tohumları ekmekten hiç çekinmiyorlar...

Fitne-fesat çıkarmak, her tür provokasyona başvurmak, çıkarlarını zedeleyeceği düşünülen herkesi fişlemek, şişlemek, tekmelemek, kumpas kurmak, yalan söylemek, iftira atmak, çamur atmak, kaset, şantaj, montaj gibi yöntemlerle en aşağılık karakter suikastları gerçekleştirmek, önlerinde engel olarak gördükleri herkesi linç etmek...

Tam bir münafık tipiyle karşı karşıyayız, anlayacağınız...

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ TAKOZ: FETÖ ZİHNİYETİ

FETÖ, cemaat olamaz. Bir cemaat aslâ makyavelist / çıkarperest yollara başvuramaz.

Bir cemaat, aslâ aracı, amacın önüne geçiremez. Başka bir ifadeyle, “hedefe varmak için her yol mübahtır” ilkesizliğini aslâ ilke edinemez. Hedefe varmak için araçları amaçların önüne geçirenler, araçların ve bu araçları da, kendilerini de tepe tepe kullanan şer-şirret güçlerin kölelerine dönüşürler sonunda...

Oysa biz zaferle değil, seferle emrolunduk...

FETÖ, bu toplumu ayakta tutan, birbirine bağlayan bütün kutsallarımızı, kurucu kavramlarımızı yerle bir etti.

FETÖ, cemaat, hizmet, yardımseverlik, kardeşlik, dürüstlük, adalet, asalet, izzet, şahsiyet gibi kurucu kilit kavramlarımızı, toplumda güveni, huzuru, kardeşliği tesis eden ve teminat altına alan temel ahlâk ilkelerimizi delik deşik etti.

Bir toplumu ayakta tutan, birbirine kopmaz bir şekilde bağlayan kilit ahlâk ilkeleri yerle bir olduğu zaman, o toplumda güven sarsılır, adalet sarsılır, kutsallar aşınır, bütün bağlar kopar, toplum toplum olma özelliklerini, ilkelerini, dayanaklarını yitirir ve çöker...

FETÖ’yle etkin bir şekilde mücadele edebilmenin tek yolu var: Makyavelizmi, çıkarperestliği kutsayan FETÖ zihniyetiyle mücadele etmek.

Bunun yolu da, adaleti, ahlâkı, güveni, farklılıklara saygıyı, ehliyeti, liyakati, dolayısıyla temel ahlâk ilkelerini yeniden tesis etmekten geçer.

Bunun yolu ise, kul hakkına, helal-haram ölçülerine hakkıyla riayet etmektir.

Müslüman bir toplumda âhiret inancını, yapıp-ettiklerimizden sorguya çekileceğimiz muhkem inancını sarsılmaz bir şekilde tesis etmeden bunların hiç birini hakkıyla hayata geçiremeyiz.

Adalet anıtı Hz. Ömer (r.a.) bu konuda ölçüyü çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuş: “İnsanların en kötüsü, âhiretini dünyası için satandır. Daha da kötüsü âhiretini başkalarının dünyası için satandır.”

Sözün özü: FETÖ, büyük ölçüde bitirildi ama yerini, onun kadar tehlikeli FETÖ zihniyeti aldı.

FETÖ zihniyetinin, bu ülkenin sigortası İslâmî omurgayı çökertmesine ve adaleti, hakkaniyeti, sosyal barışı tarumar etmesine göz yumarsak, kolay kolay belimizi doğrultamayız.

Vesselâm.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Yusuf Kaplan
20-01-19
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ TAKOZ: FETÖ ZİHNİYETİ!
Online Kişi: 30
Bu Gün: 158 || Bu Ay: 7.512 || Toplam Ziyaretçi: 2.218.003 || Toplam Tıklanma: 52.143.176