ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 690
Yazar: Ali Osman Aydın
CHP'NİN ELMALARI...

CHP'NİN ELMALARI...CHP’nin İBB Meclis Üyesi bahçe çitlerine asılmış elma poşetlerinin fotoğrafını paylaşarak demiş ki: "Bu fotoğraf Norveç’ten. Bahçelerinden topladıkları elmaların fazlasını başkaları da yesin diye çitlere asmışlar. Dilerim güzel ülkem de bir gün bu refah ve medeniyet seviyesine ulaşır."

Örnekte görüldüğü gibi, bazen bir elma, sadece bir elma değildir…

Şöyle…

Türkiye’de yaşayan milyonlarca asgari ücretlinin, emeklinin, öğrencinin, dar gelirlinin, evinde dikiş diken teyzelerin, tatilini memleketinde geçirenlerin, doblo’lu ailelerin, parklarda piknik yapanların, orta halli esnafın, ay sonunu zor getiren memurun ve elbette varlıklı insanların destekledikleri yardım kuruluşlarıyla yüzlerce ülkeye, on binlerce şehre, yüzbinlerce insana yardım edildiğini bilir CHP…

Minik eller için örülmüş eldivenleri, ayaksız öğrenciler için alınmış tekerlekli sandalyeleri, son teknoloji ürünü protez organları, mutfaksız kadınlar için hazırlanmış gıda kolilerini, katarakt operasyonları için çöl ortasına kondurulmuş ameliyathaneleri, susuz köyler için açılmış su kuyularını, yetimler için bina edilmiş yurtları, okulları ve elbette tüm bunların Türk insanının görev duygusuyla verdiği paralarla yapıldığını bilir, ama bilmezden, görmezden gelir CHP…

Çünkü bilmek de, görmek de işine gelmez...

Çünkü yardımı yapanlar yüzü kırmızı damarlarla kaplı, mavi kanlı ve karşısında her açıdan ezim ezim ezildiği beyaz adam değildir…

Beyaz adam olduğunda, bahçe çitlerine astığı fazla elmaları onun hem modern, hem insancıl, hem de ince ruhlu olmasına verir ve o elmalardan eş dost sohbetlerinde “ülkesinden tiksintisini” örneklendirebileceği nice malzemeler çıkarır.

Bununla birlikte parti olarak ülkesine sığınmış göçmenlerin sofralarındaki tabakları kaldırmaya azmeder, onlara denize girmeyi bile yasaklamaya çalışır, öyle yada böyle onları himaye eden hükümeti her fırsatta bu tutumundan dolayı kınar, destek olan vatandaşı suçlar ancak dönüp beyaz adamın “medeniyet” timsali elmalarına temenna ile selama durur.

CHP’nin İskandinav elmalarında gördüğü, bastıramadığı aşağılık kompleksinin bir yansımasıdır diyeyim de meramım daha net anlaşılsın. Kuraldır, kendinden utanç duyan her bünye başkasının elmalarını sahip olduklarından daha kıymetli görür. Kendi varlığından kurtulmak isteyecek kadar hoşnutsuz her ruh, aradığı mutluluğun elindekilerde değil de başkasının elmalarında olduğunu zanneder.

Ne ki başkasının elmalarını elde etmek için çıkılan yolculuk nadiren huzur getirir insana.

CHP tipi aydınlanmacılık, elinin altındakileri, gözünün önündekileri göz ardı edip başka toprakların “elmalarını” ulusal gaye edinmekten mürekkeptir esasında.

CHP’nin bu topraklarla ve onun insanlarıyla bağı maalesef bu seviyededir.

Bu kompleks CHP’nin neden ilelebet kötü bir Türkiye partisi olarak kalacağını ve eğer zorlarsa nasıl rahatlıkla alt sınıf bir Doğu Avrupa ülke partisi olabileceğini de gösteriyor ki bu olasılığı CHP yöneticileri yabana atmasınlar bence…

Arzuladıkları medeniyet seviyesini hali hazırda yüzlerce ülkeye yardım eden insanlara değil de ihtiyacı olan Avrupa ülkelerine kazandırsınlar.

“Kendi insanının elma bahçelerini görmeyip, el alemin elmalarını da görmekle yetinmeyip göklere çıkaran bir eziklikten biz fayda görmedik, belki bir Avrupa ülkesi görür” diye temenni edelim.

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

Yazar: Ali Osman Aydın
14-06-19
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
CHP'NİN ELMALARI...
Online Kişi: 23
Bu Gün: 149 || Bu Ay: 6.139 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.067 || Toplam Tıklanma: 52.116.147