ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 572
Yazar: Tamer Korkmaz
LAİKÇİ KAFA...

LAİKÇİ KAFA...Bir tür Washington Portakalı olan Cumhuriyet gazetesi, laiklik ticaretinde her daim en önde gelir. Gazetenin bir yıl önce başlayan yeni döneminde sahne alan köşe yazarları arasında Ultra Laikçi Özdemir İnce de vardı. Mösyö İnce, Laikçi Kafa bahsinde “Örnek Olay” mesabesindedir.

İnce, 17 Eylül’deki (2019) sütununda “Bir yıl olmuş” başlığıyla Cumhuriyet’e geliş yolunun öyküsünü yazdı…

2 Ocak 2000’de Ertuğrul’un talebiyle Hürriyet yazarı olmuştu. Geçtiğimiz yıl ise “Cumhuriyet’teki yönetimin değişmesiyle birlikte” Alev Coşkun’dan gelen teklifi kabul ederek onun İmtiyaz Sahibi olduğu gazeteye geçmişti…

Alev Coşkun, 27 Mayıs darbesi öncesindeki mitingleri veya yürüyüşleri Orhan Birgit’le birlikte organize edenler arasındadır. Mister Birgit’in, 8 Şubat 2009’da Vatan’da yayınlanan itirafını daha evvel bu sütunda okumuştunuz.

Bu iki CHP’linin, o dönemde gençleri nasıl organize ettikleri veya koşturdukları; Rasim Cinisli’nin “Bir Devrin Hafızası” adlı hatıra kitabında da yer alıyor.

Baronsal Gladyo’cu Ertuğrul’u seneler evvel elinden tutup Hürriyet’e getiren Orhan Birgit derin mi derin bir siyasetçiydi. 1974’te Ecevit’in Başbakanlığında kurulan CHP-MSP Koalisyon Hükümetinde Turizm Bakanı ve Hükümet Sözcüsü idi.

Hürriyet Vakfı ile Aydın Doğan Vakfı’nın Yürütme Kurulu başkanlıklarını da yapmıştı. Merhum Orgeneral Kemal Yamak’ın “Ecevit’in vekilleri de Özel Harpçiydi” şeklindeki ifşaatına (2006) cuk oturan bir simadır!

*

Çıkan Kısmın Özeti: Vaktiyle Ertuğrul’u Hürriyet’e getiren Orhan Birgit; Mösyö İnce’yi Hürriyet’e getiren de Ertuğrul’dur! Mister Birgit’in 27 Mayıs’taki tandemi Alev Coşkun ise Mösyö İnce’yi Cumhuriyet’e getirendir...

Yani? Angara’nın Bağları değil; Baronsal Gladyo’nun Medya Bağlarıdır!

BERABER YÜRÜDÜLER…

Özdemir İnce’nin Cumhuriyet gazetesindeki ilk yazısı “Alet Çantamı Açıyorum” başlığını taşıyordu. (17 Eylül 2018) Bunun üzerine “Madem öyle, biz de arşivimizi açalım” demiştik!

Bu sütunda 26 Eylül 2018’de yayınlanan yazımızda; arşivden çıkardığımız Hürriyet’in 20 Aralık 2003 tarihli nüshasındaki ibretlik yayından bahsediliyordu…

O dönemde, Ertuğrul’un yönetimindeki Hürriyet’in sürmanşetinde pabuç kadar puntolarla şu başlık vardı:

“-Mini Etekli Kızı Diri Diri Yaktılar!”

Dönemin Hürriyet yazarı Özdemir İnce, Fransa’da güya “türban olayını araştırmış” ve nihayetinde yaptığı bu asparagas haberi de Utanmaz Ertuğrul, işte bu başlıkla sürmanşete yerleştirmişti!

Bahse konu yazımızda detaylarıyla anlattığımız gibi; Fransa’daki o hadisede, Sohane adlı kızın katledilmesinin “mini etek giymesiyle” zerrece alakası yoktu…

Fransa’daki bir kadın örgütü, genç kızın ölümünün birinci yıldönümünde “Sohane, cinsel taciz ve istismar kurbanıdır” diye bildiri yayınlamıştı.

Velhasıl, mini etekli Sohane’ı 4 Ekim 2002 tarihinde Müslümanlar değil; bir tartışma nedeniyle “ipsiz sapsız, sokak serserileri” yakmıştı.

Ezcümle: Kuyruklu Yalanlar Tandemi Ertuğrul ile Özdemir; vaktiyle beraber yürüdüler, bu asparagaslarda!

LAİKLİK PUTUNA TAPIYOR

Ultra Laikçi Mösyö İnce, dünkü Cumhuriyet’te çıkan “Laiklik üzerine safsatalar” başlıklı yazısında “Göklerin egemeni dindir; yeryüzünün egemeni laikliktir” diyordu!

Özetle, laikçi safsatalarını bir kere daha ihtimamla sergiledi…

Mösyö İnce, laiklik putuna tapan biridir ve aslında “Laikliğin, dinsizlik biçiminde uygulanmasından zerrece taviz verilmemelidir” demeye getiren bir yazardır.

“Laiklik ve din aynı mekân ve zamanda etkin olarak bir arada bulunamaz” lafı da; “Laikliğe sofuca bağlı olmadan laik devlet ve toplum varlığını sürdüremez” cümlesi de Mösyö’ye aittir: Haliyle, her ne kadar “Laiklik kuşkusuz bir din değildir” dese de, laikliği kendisi için bir “din” gibi görüyor!

Mösyö’nün ve benzeri laikçi kafaların, yıllardır talep ettikleri mi; laikçi faşizmin dindarları ezmesi, inananlara nefes aldırmamasıdır!

15 TEMMUZ’U NASIL TANIMLIYOR?

“ABD Yapımı” 27 Mayıs 1960 darbesi döneminde üniversite öğrencisi olan Özdemir İnce, 15 Temmuz 2016’yı aynen şöyle tarif etmiştir:

“15 Temmuz, iki ortak arasındaki hesaplaşmanın tarihidir. Yurt savunması idealine değil, ancak alacak-verecek davasına girer!” (24 Mayıs 2019, Cumhuriyet)

Nedir? Cumhuriyet’in Mösyö İnce’si, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ABD/NATO’nun FETÖ eliyle yaptığı bir işgal girişimi olduğu gerçeğiyle hiç ilgilenmiyor. Dahası, yaptığı tarifle bu kapı gibi hakikati perdelemeye yelteniyor!

15 Temmuz gecesi, TRT’de korsan “bildiri” okutan “Yurtta Sulh Konseyi” adlı Fetullahçı Cunta’nın; bildiride “laikliğe, laik düzene” vurgu yaptığını, tam da burada hatırlıyoruz!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Tamer Korkmaz
25-09-19
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
LAİKÇİ KAFA...
Online Kişi: 9
Bu Gün: 422 || Bu Ay: 8.235 || Toplam Ziyaretçi: 2.219.291 || Toplam Tıklanma: 52.154.662