ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 644
Yazar: Ahmet Doğan İlbey
ANITKABİR'DE ÎMAN TÂZELENİR Mİ?

ANITKABİR'DE ÎMAN TÂZELENİR Mİ?Anıtkabir'i ziyaret eden birisine “Niçin buradasınız?” sorulduğunda “Îmanımızı tazelemek için buradayız, îmanımı tazeledim… Bozuk kantarınızla îmanımızı tartmaya kalkmayın” diye cevap verirse ne düşünürsünüz?

Böylesine “patolojik” bir vak'a karşısında “Anıtkabir'de îman tazelenir mi? Anıtkabir îman tartan bir kantar mıdır? Allah'tan başka ilâha mı îman ediyorsunuz?” sualini sormak aklınıza gelmez mi?

Böyle bir sual karşısında “Lâ ilâhe illallah” demediyse onun hakkındaki kanaatiniz herhalde iyi olmaz. Böyle bir kişinin 1930'larda ortaya çıkan Kamâlizm dinine mensup olduğuna kanaat getirmez misiniz?

"Anıtkabir'de Kamâlist Cumhuriyete mi îman tazeliyorsunuz?" sualine de “Kâbe Arab'ın olsun, Anıtkabir bize yeter” diye cevap verirse normal mi karşılarsınız, yoksa şaşırır mısınız? Sonra dayanamayıp, böyle bir ebleh kişiyi, azılı Kemalist Şeref Aykut'un “Kamâlizm” kitabındaki “Kamâlizm bütün dinlerin üstünde bir yaşamak dinidir!” sözüne mi kandın diye azarlamaz mısınız?

Bu zihniyetin akl-ı meaş'ına göre îman tazeleme mekânları çeşitlidir: Müslümanlar Kâbe'de, Yahudiler Ağlama Duvarı'nda, Hristiyanlar Meryem Ana'da, Budistler Buda Heykelleri önünde, Kamâlistler ise Anıtkabir'de îman tazelerler.

Oysa dîn-i İslâm'da hâşâ Allah'ın dininden gayrısına îman edilmez. Îman, Allah'ın varlığını ve birliğini, Peygamber Efendimiz'in vahiy yoluyla tebliğ ettiği kesin hüküm ve bilgileri kalp ile tasdik etmek, tereddütsüz kabullenip teslim olmaktır. Öyleyse “Anıtkabir'de îman tazeledim” diyen kişiye “Sen Kamâlizm dininden misin?” diye sormak vicdan hürriyetine ve kişi haklarına aykırı olmasa gerek.

Îman etmek ne demek? Anıtkabir'de medfun olan devlet adamına îman edilir mi? Bu fiili ile îman ettiği zâtı bir dinin ilâhı olarak vasfetmiş olmuyor mu? Bir insanı “tanrı” ilân etmek, onun kişiliğine hakaret değil midir?

“Anıtkabir îmanı” sahiplerini iflah etmez

İslâm mânasına gelen millî kelimesini haiz millet Anıtkabir'de îman tazeleyenlere, “Anıtkabir'de îmanımı tazeledim de geldim” diyenlere iyi gözle bakar mı? Asla! Türk milletinin bin yıllık hüviyet ve amentüsüne şirk koşan, bâtıl amentü edinen Kamâlizm dinine mensup anıtkabir proleteryasının ayinleri darülislâm olan Türk ülkesinin millî ruhunu kezzap gibi yakıyor.

Anıtkabir'de îman tazeleyenlerin duaları (onlar yakarı diyorlar) 1930'lu yılların Kamâlizm dininden neşet etmektedir. Bâtıl duaları şöyle başlar: Anıtkabir'den başka din istemeyiz öyle “Arap Muhammedin” felsefesinden, bize yeni bir din yarattın bu mozolede çağdaş ve laik nefesinden!

Teklifimiz şudur: Kamâlizm dinine îman etmek, anıtkabir'de îman tazelemek sahiplerini iflah etmez. Kurtuluşları Hakk'a tapan Türk milletinden özür ve af dilemektir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ahmet Doğan İlbey
11-11-19
E mail: yenisoz.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ANITKABİR'DE ÎMAN TÂZELENİR Mİ?
Online Kişi: 20
Bu Gün: 459 || Bu Ay: 6.449 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.689 || Toplam Tıklanma: 52.120.949