ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 648
Yazar: Yaşar Hacısalihoğlu
ŞER VİRÜSÜ KORONA VİRÜSÜNDEN MEDET UMUYOR

ŞER VİRÜSÜ KORONA VİRÜSÜNDEN MEDET UMUYORBir türlü içimizdeki şer virüsünü atamıyoruz. Yeni Corana Virüsünü ülkemizden atacağız ama şer virüsü hiç durmayacak. Yeni Corona virüsüyle yarışırcasına, ona alan açarcasına, daha fazla yayılsın diye çaba sarf edercesine gözü dönmüş bu şer virüsü, bir türlü köreltilemiyor.

Şer virüsü; her türlü musibeti, şeri, saldırıyı direne direne, çarpışa çarpışa püskürtmemizin kinini, düşmanlığını şimdi de Yeni Corona virüsle müttefiklikle sürdürüyorlar, Corona virüsünden medet umuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Biz bize yeteriz Türkiyem” adıyla, milli dayanışmayı kampanyası başlatır, baltalamak için ellerinden geleni ardına koymazlar. Birlik ve beraberliğimizi, ortak acıda, tasada birlikte olmanın, direncimizi canlı ve diri tutma kabiliyetimizin pekiştirilmesinden rahatsız olurlar. “İmkanım var ve İhtiyaç sahiplerine destek olmak yardım etmek istiyorum” diyenlerin, her daim güçlü maneviyatıyla devreye girmesinden huzursuz olurlar. Hadsizlikte, ahlaksızlıkta sınır tanımayarak, ayetle kıt akıllarıyla ayetle alay etmeye kalkarak, inancımıza hakarete cüret ederler.

İlk günden itibaren, hemen, alelacele, bilim kurulunun tavsiyelerini beklemeden, salgının önlemesi kılıfı altında sokağa çıkma yasağı ilan edilsin kampanyaları düzenleyerek, kötü niyetlerini ilk günden yapılandırırlar. Sonrasında da; hükümetin sağlıkta ve ekonomide Yeni Corona virüsle mücadelede attığı her adımda açık aramaya çalışarak, yalan yanlış bilgilerle karalamanın, mücadeleyi köreltmenin çabasına girişirler.

Hükümet ile belediyeler arasında çatışma iklimine girişerek, ilgili kanunun açık hükmüne rağmen Valiliklerden, bilerek isteyerek izin almaksızın yardım toplamaya başlayarak, yeni bir gerilimin fitilini ateşlemek isterler. Oysa kanunun açık hükmünü yerine getirseler, gereken izni alabilecekken bu yola girişmeyerek, salgınla mücadele ikliminde ihtiyacımız olan enerjinin kaybedilmesine yol açarlar. Bu yetmezmiş gibi ekranlardan zihinlere yeni bir çatışma zeminini yapılandırmaya yol açacak ayrışmalara girişirler. “Yerel hükümet” tabirini bilerek, isteyerek kullanarak, adeta paralel devlet hevesini, eyalet çağrıştırmalarını hatırlatmaya çabalarlar. Aynı anda iki farklı TV ekranından bu tabirin kullanılmasında, tesadüfe ve dil sürçmesine inanmamızı beklerler.

Her sıkıntının, her zorluğun birlikte aşılmaması için fitneye, fesada her daim bel bağlarlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığında sınır tanımazlar, ar etmezler, “bu kadar da olmaz” denilmesine hiç aldırış etmezler. Salgınmış, ortak tehditmiş, birlikte olunursa başarılı olunurmuş hiç umursamazlar, yazdıklarında, ekranlarda sarf ettiklerinde bu hassasiyet asla yer almaz.

Kin, yüreklerini virüslemiş, düşmanlık, zihinlerini karartmıştır. Bu yüzden de sürekli kendi kendilerine soruyorlar;

Türkiye salgında niye bir türlü İtalya olmuyor, niye ekonomik çöküş başlamıyor, niye yeniden IMF ye köle olmuyor? ABD’nin Avrupa ülkelerinin baş edemedikleri salgınla çöken sağlık altyapısında olduğu gibi bir durum, neden Türkiye’de de biran evvel başlamıyor? Türkiye, İtalya’ya, İspanya’ya yardım eder de, nasıl olurda kendisi yardıma muhtaç hale gelmiyor?

Seferberlik ruhuyla, en zor zamanda yine kenetlenerek, tarihte olduğu gibi bugünde inançla, dirençle, bilinçle, sabırla sürdürülen mücadele kararlılığı, neden bir türlü köreltilemiyor?

Bu sorularla şer virüsünü baş başa bırakalım ve Allah ıslah etsin diyelim…

Sonuç olarak kabul edilmelidir ki; Yeni Corona virüsünün ilacı ve aşısı elbet bir gün bulanacaktır ama bu topraklara yabancılaşmışlara bulaşarak yerleşen şer virüsünün, ilacı da, aşısı da bulunamayacaktır.

Zira Corona virüsü yenidir ama şer virüsü kadimdir. Ancak; Yeni Corona virüsüne karşı bağışıklık kazanılması henüz başarılamamıştır ama şer virüsüne karşı bağışıklığımız kadimdir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Yaşar Hacısalihoğlu
04-04-20
E mail: aksam.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ŞER VİRÜSÜ KORONA VİRÜSÜNDEN MEDET UMUYOR
Online Kişi: 26
Bu Gün: 224 || Bu Ay: 4.778 || Toplam Ziyaretçi: 2.212.684 || Toplam Tıklanma: 52.080.772