HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : / MAÂRÝF (Eðitimle Ýlgili Yazýlar)
Okunma Says: 561
Yazar: Yusuf Kaplan
Adam yetiþtirecek adamlarý yetiþtiren MTO üç yaþýnda

Adam yetitirecek adamlar yetitiren MTO üç yandaYanl balangçlarn doru sonuçlar olmaz.

ki asrdr hep yanl balangç yapyoruz; o yüzden hep ayn sorunlar ya da ayn sorunlarn farkl boyutlar hortlayp duruyor her dem ve perperian ediyor bizi.y

Yanl soru sorduumuz için, verdiimiz cevaplar da yanl oluyor kaçnlmaz olarak.

Sorular, cevaplardan soyludur.

Soru, doru soru, esasl soru, sizin uçuruma m yuvarlanacanz yoksa parlak bir gelecee doru mu koacanz belirler…

Doru soru ve doru sorunun belirledii doru balangç, sizin yerinizin, yönünüzün ve yörüngenizin doru olduunun göstergesidir.

Modernleme dolaysyla laikleme tarihimiz boyunca, yanl sorularla yola çktk, yanl balangçlar yaptk, verdiimiz cevaplar yanl oldu, vardmz sonuçlarsa çkmaz sokak kaçnlmaz olarak!

Modernite, Bat uygarlnn temellerini atan dinamikti. Tanr fikrini yok eden, insan Tanr konumuna yerletiren modernite dinamiini siz bu ülkeye tadnzda onun dinamite dönümesi, size ait bütün temellerinizi, sabitelerinizi, ilkelerinizi dinamitlenmesi kaçnlmazd.

Bir dünya kuracaksanz, bakalarnn kurduklar dünyay taklit ederek taze, özgün ve özgür/letirici bir dünya kuramazsnz. Gölge bir dünya kurarsnz. Bakalarnn gölgesi ve kölesi olursunuz sadece.

Köksüz aaç meyve vermez. Kök ne kadar güçlü olursa, gökle ilikisi de o kadar besleyici, derinlikli olur: Kök, gök ekini bir meyvedir çünkü.

Hem fizikî anlamda hem de metafizikî anlamda böyledir bu.

Büyük yolculuklar, kökle gök arasnda köklü irtibatlar kurmakla balar.

Aliya ne kadar hakl: nsan gökyüzünün örencisi olmadan, yeryüzünün öretmeni olamaz. Gökyüzünün örencisi olamayanlar o yüzden yeryüzünü cehenneme çeviriyorlar.

MTO’NUN HEDEFLER

MTO (Medeniyet Tasavvuru Okulu) üç yanda.

Kökle gök arasnda yaplan derinlikli yolculuun meyvesi MTO. Mekansz en büyük okullarndan biri dünyann. “Mekannz neresi?” diye sorulanlara, “yerle gök aras” diye cevap veriyorum.

Enderunumuz olacak bir yolculuk MTO.

Rahleden (içe yolculuktan) rhleye (da yolculua), rhleden de yepyeni dünyalarn kefine ve inasna…

Zehir gibi yetiiyor talebelerimiz.

Ülkenin önünü açacak çapta, inançta ve donanmda…

Anadolu seferlerinde gördüüm gerçek artmad beni: Toplumun bütün kesimleri ve katmanlar MTO’yu umut olarak görüyor ve MTO’nun bütün seviyelerde bir an önce eitim vermesi için dua ediyor bize…

Cemaatlerüstü, partilerüstü, gruplarüstü bir okul MTO.

Tpk Basra Okulu, Kûfe Okulu, Badat, Herat, Buhara Okulu veya Viyana, Frankfurt okulu gibi önümüzü açacak öncü kuaklar yetitirecek bir stanbul Okulu, stanbul Ekolü olmaya doru gidiyor hzla…

Üç hedefimiz vard:

Birincisi, Müslümanca düünme melekelerini gelitirmek.

kincisi, medeniyet perspektifi kazandrmak.

Üçüncüsü de, dil zevki gelitirmek, kavramlatrma yetenei kazandrmak.

Medeniyetler tarihinden düünce tarihine, kelamdan fkh usulüne, sinema’dan müzie, sanat’tan iire, estetikten siyaset felsefesine kadar temel alanlarda eitim verdiimiz için ülkemizin en disiplinleraras okulu, MTO. Bu, talebelerimizin farkl disiplinlerden imajinatif kavramlar ödünç almalarn ve yeni kavramlar gelitirmelerini kolaylatryor, dil zevkini zirveye tayor.

Austos’un ikinci yars ile Eylül’ün ilk yarsnda Tarih Felsefesi ve bn Haldun, slâm Düüncesi ve Gazâlî, Bilim Felsefesi ve Metaverse, Mimarlk Düüncesi ve Sinan, Müzik Felsefesi ve Itrî, Film Estetii ve Tarkovsky, Mednelyetimizin Dili ve Yunus’un Ufku balkl yedi akademik kamp yapacaz.

Binlerce talebe makale yazyor ve yüzlerce talebe sunum yapacak.

Bu, ülkemizin entelektüel ve akademik hayatnda devrim olacak inallah.

MTO, DARULERKAM VE ASHABISUFFA MODEL ÜZERNE KURULDU

Ben bir yerlere adam yerletirmek için açmadm buray.

Sadece adam yetitirmek için de açmadm.

Adam yetitirecek adamlar yetitirmek için açtm MTO’yu.

MTO’yu, peygamberimizin (sav) gelitirdii iki model üzerinden ina ettim: Yapsal olarak beslendiim Darulerkam modeli, Mekke sürecinde Efendimizin eitim modeli: Herkes var: Kadn erkek, çocuk genç yal herkes. lk 45 müslüman.

Ya deil ba, dedim ve modern/ düzletirici pedagojiyi çökerttim.

nanlmaz bir sinerji çkt.

Müslüman zihninin, ahsiyetinin, dilinin, iç’in, enfüs’ün inas.

Akademik olarak da Ashabsuffa modelinden beslendim: Ashabsuffa modeli, Medine sürecinde Müslümanca yaama zemininin, habitus’unun inas, ahsiyetin bütün’ü, sosyal ahsiyeti, Mekke sürecinde içe yaplan yolculuun burada d’ta yansmas, d, âfâk› inas.

BRNC SINIF BR ETM, DERT SAHB ÖNCÜ, GÜZEL MÜSLÜMAN AHSYETLER

Sadece birinci snf entelektüel deil, savrulmayacak, dimdik ayakta duracak, özgüveni yüksek ama mütevaz, güzel Müslümanlar yetitirmek istiyorum.

Gecem gündüzüm bu i için alt üst oldu.

Hayatm bu ie vakfettim.

Vakfetmek zorundaydm çünkü yaanan ontolojik yok olu süreci, yaanan dejenerasyon, çürüme, tefessüh ve genç kuaklarn gözümüzün içine baka baka hza deizmin, ateizmin, nihilizmin, hedonizmin ve ecinsel sapknlk biçimlerinin eiine sürüklenmesi uykularm kaçrd, korkuttu, mahvetti beni.

Korkmaya baladm.

Yok olacaz eer kalc, asl büyük ileri yapmaz, önümüzü açacak bu öncü kuaklar yetitiremezsek.

Metamorfoz yiyen, çocuklarmz Bat kültürünün ve baronik-masonik ebekelerin kucana kurban olarak atan okullar, 50 yl, bilmediniz 100 yl sonra ortadan kalkacak, yerini yeni Gazal’ler, bn Sina’lar, Sinan’lar, Itrî’ler, Mevlânâ’lar yetitirecek okullar alacak…

Kültürde, düüncede, sanatta, eitimde iktidar deilseniz iktidar olamazsnz.

Ben yeni Gazalileri, bn Haldunlar, Sinanlar, Itrileri yetitireyim, hiçbir zaman iktidar olmasam da her zaman ben iktidarm demektir.

Hedef bu.

Baronik-masonik ebekeye ölümcül darbeyi biz vuramazsak, yok olacaz, genç kuaklar, bizim çocuklarmz kovacaklar bu ülkeden bizi Allah muhafaza.

MTO’da 30 bin talebe var.

Çöp yok.

Zehir gibi yetiiyorlar: Eitimde Ruh var.

Eitimde zirve bir seviye var.

Kardelik ruhu var.

Çok güzel Müslümanlar. Ülkenin en parlak entelektüel ve akademik öncüleri olacaklar bu güzel Müslüman çocuklar inallah.

Bu ii yapamazsam, hesabn veremem. Rabbim yarn yakama yapr “bu ii yapacak yetenek verdim sana, özgüven ve birikim de! Neden yapmadn?” diye sorarsa hesabm vereyim diye çktm yola, dütüm Anadolu’nun yollarna, teker teker dokunuyorum Anadolu’nun o güzel, saf, masum çocuklarna. Vesselâm.

Yaznn kaynana ulamak için tklaynz.

Yazar: Yusuf Kaplan
08-07-22
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı iin henz yorum yapılmamıştır.
Adam yetiþtirecek adamlarý yetiþtiren MTO üç yaþýnda
Online Kii: 23
Bu Gn: 754 || Bu Ay: 5.846 || Toplam Ziyareti: 2.928.973 || Toplam Tklanma: 58.615.600