ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 202
Yazar: İbrahim Karataş
ÜLKESİNE DÜŞMAN OLMAK

ÜLKESİNE DÜŞMAN OLMAKOrtak değerler üzerinde anlaşmak, onları korumak ve anlaşamadığımız konular konusunda birbirimize saygı duyma hususunda anlaşamıyoruz. Mesela milli olan ne varsa (silah, toprak, tarih, din, eşit vatandaşlık) hepsini sahiplenmek herkesin yaptığı bir şey değil. Hatta bir kısmı ihanete vardırıp ülkesine düşman kesilebiliyor. Bu ülkede Türkiye İran’la savaştığında İran’ı, Suriye ile savaştığında Suriye’yi, PKK ile savaştığında PKK’yı tutarım diyen vekiller var. Ama gelin görün ki maaşını İran ya da Suriye devletinden değil, Türk devletinden alıyor. Bir kısmı ise maaşının bir kısmını PKK’ya veriyor.

Sosyal medya muhtemel bir savaşta tarafını belli eden vekillerin twitleriyle dolu. Bunun ağır cezaları olmalı ama yaptıkları yanına kâr kalıyor. Ülkede bir diktatör olsa hepsinden hesabını sorardı ama o da yok. Acaba biz mi yanlış tarafta duruyoruz diye kendi kendimize sorduğumuz da oluyor ama düşmanla yan yana savaşacak birinin karşısında durmanın nesi kötü olabilir ki? Veyahut PKK ile ilintili siyasetçileri hapiste ziyaret edip bu ülkenin gururu olan SİHA’ları üreten firmayı karalamak ihanet değil de ne olabilir?

Daha kötüsü, bu güruh hedefine ulaşmak için siyaset gibi bir mecrayı kullanıyor. Siyaset ki seçimler yoluyla kim olursa olsun herkesi bu ülkenin yönetiminde söz sahibi yapabiliyor. Eğer ki başarırlarsa bugün övündüğümüz ne varsa hepsini yok edecekler. Tıpkı yolda gördüğü çiçeği koparıp atan kötü kalpli insanlar gibi. Bir gün iktidar olurlarsa bu ülkenin tüm çiçeklerini tek tek koparacaklar ve ülkeyi bir bozkıra çevirecekler.

Olmaz demeyin. Geçmişte defalarca oldu. Bizler hâlâ yerli uçak üretmek için çabalarken, Cumhuriyetin ilk yıllarında uçak ve diğer silahları üretmeye çalışan nice girişimcilerin fabrikaları kapatıldı ve kahredildiler. Kimler? Bugün başkası için savaşacağını söyleyenlerin ataları, dedeleri, Baykar gibi bir şirketi kötüleyip PKK için ağlayanlar… 2023’te belki de iktidara gelecekler ve düşman oldukları devletin gücünü kendi ülkesinin sermayesini yok etmek için kullanacaklar.

Bir ülkede iktidarlar değişebilir. Ancak bizde sadece iktidar değil ülkenin ruhu da değiştirilmeye çalışılıyor. Dikkatinizi çekmek isterim; eskiden muhafazakâr partileri rejimi, yaşam tarzını vs. değiştirmek için tehdit olarak algılıyorlardı ve önünü tıkıyorlardı. Zaman gösterdi ki son 20 yılda kimsenin yaşamına dokunulmadı. Ülke de kalkındı. Bahsini yaptığımız kişilerse ülkenin kalkınmasını istemediler. Güzel olan ne yapıldıysa bir bahane ile karşısında durdular. Halka üçte bir fiyata satılacak olan sosyal konutlara bile karşı çıkıyorlar. Hâlbuki kendileri isteseydi ellerindeki belediyelerin şirketleri üzerinden binlerce konut yapıp halkın gönlünü alabilirlerdi ama onu da yapmadılar.

Bizimkisi muhalefete körü körüne muhalefet etmek değil. Hükümetin puan toplamasına yarayacak icraatlara burun büküyorlar ama kendileri iktidar olduklarında daha iyisini yapma taahhüdünde bulunmuyorlar. “İktidara gelince yıkacağız, kapatacağız” dediklerini duyduk da “daha iyisini yapacağız” dediklerini duymadık. Hem bu saatten sonra deseler bile içlerinde başka ülkeyi ve hatta terör örgütünü kendi ülkesine tercih eden birilerinin olduğu bir muhalefete kim inanır?

Ayrıca çok küçümsedikleri halkın basireti bilinenden de fazla. Halk biliyor ki hayat pahalılığı kötü bir şey ve bunun alternatifi hayatı ucuzlatacak bir iktidardır. Ancak ucuz bir hayat için memleketini de ucuza sattırmaz. Önce ülkesinin güvenliğinden, egemenliğinden emin olur ondan sonra tercihini yapar. Dolayısıyla bugün terör yanlısı bir partiden medet umanlar, aynı partinin kendisini nasıl aşağı çekebileceğini henüz görebilmiş değil ama halk görüyor. Halk her şeyin farkında ama insan yine de meydanı boş bulurcasına kendi devletine milletine meydan okuyan insanların bir gün gücü eline alma ihtimalinden tedirgin oluyor.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karataş
19-09-22
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ÜLKESİNE DÜŞMAN OLMAK
Online Kişi: 22
Bu Gün: 283 || Bu Ay: 6.273 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.300 || Toplam Tıklanma: 52.117.988